Mestarien liiga: Genk - Liverpool 23.10.2019, Poolilla neljän vierastappion UCL-putki

Liverpoolilla on menossa tiukka otteluohjelma. Sunnuntaina se pelasi Old Traffordilla, ja piakkoin vastassa ovat niin Tottenham, Arsenal kuin Manchester Citykin. Ensin pitäisi hoitaa pikkuinen Genk.
Genk - Liverpool
Lokakuu 23,2019
22:00

LOHKO E: Genk ja Liverpool ovat tasoltaan melkein niin kaukana toisistaan, kuin Mestareiden liigassa vain voi olla. Hieman ottelua tasoittaa se, että peli pelataan Belgiassa.

Liverpoolin aloitus on llut Valioliigassa rautaa. Vasta viime viikonlopun yhdeksännellä pelikierroksella sille tuli ensimmäinen pistemenestys, kun Manchester United nitisti siltä tasurin Old Traffordilla.

Mestareiden liigassa Pool on sitten pelannut niin, että manageri Jurgen Klopp on saattanut harmaantua hieman lisää. Liverpool aloitti turnauksen häviämällä Napolissa 0-2. Seuraavalla kierroksella koti-Anfieldilla Liverpool voitti itävaltalaisen Salzburgin niukasti 4-3.

Pool meni reilussa puolessa tunnissa Salzburgia vastaan 3-0 -johtoon, ja siinä kohtaa Kloppia varmasti hymyilytti. Tilanne oli toinen, kun tunnin kohdalla ottelu oli jo tasan 3-3. Lopulta Mo Salah teki pelin viimeisen maalin parikymmentä minuuttia ennen päätöstä.

Vaikka Liverpool on viime kauden mestari, niin silti sillä on alla neljän Mestareiden liigan vierastappion putki. Viimeisistä kymmenestä UCL:n vierasmatsista se on voittanut yhden, ja se oli Mariborin murskaaminen 7-0. Nyt olisi Liverpoolilla hyvä paikka päättää tämä surkea tilasto.

 

Kova ohjelma menossa

Liverpoolin suurin ongelma Genk -ottelussa lienee se, että se on nyt keskellä todella tiukkaa peliohjelmaa. ManU -ottelu sillä oli sunnuntaina, ja Tottenham, Arsenal ja Manchester City sillä on vastassa lähiviikkoina. Genkin voittaminen pitäisi olla rutiinijuttu, kun taas Valioliigan puolella on jo menossa ratkaiseviakin otteluita.

Unitedin Old Traffordilla Liverpool ei ollut parhaimmillaan. Adam Lallana tasoitti pelin viitisen minuuttia ennen loppua. Poolilla on vielä mukava johto Valioliigassa, mutta se sulaa äkkiä talvikuukausina, jos joukkueen pelin tason laskee. Luulisi, että Klopp ei nyt aivan hirveästi pohdi Genkin pelisysteemiä, paremminkin mielessä on varmaan jo tulevan viikonlopun Tottenham -ottelu.

Genk ei todellakaan ole häävi joukkue. Se tehnyt Mestareiden liigan ennätyksen pelaamalla kaiken kaikkiaan 14 ottelua lohkovaiheessa voittamatta kertaakaan. Nyt sillä olisi mahdollisuus tehdä Liverpoolin kustannuksella seurahistoriaa ja ottaa avausvoitto.

Liverpoolin ja Genkin kokoonpanot

Genk aloitti tämän kauden Mestareiden liigan ottamalla Salzburgin kentällä neniin 2-6. Toisessa ottelussa se nitkutti maalittoman tasurin kotonaan Napolia vastaan. Maaliton matsi oli Genkille vasta toinen 32 euro-ottelussa, kun se ei ole tehnyt maalia, eli kyllä joukkueen hyökkäyksen pitäisi olla kunnossa. Puolustus sitten on eri asia.

Genk on hallitseva Belgian mestari, mutta nyt kotimaan liigassa ei ole oikein sujunut. Se on kuudentena kymmenen pistettä kärkijoukkue Club Bruggea perässä. Viime viikonloppuna Genk hävisi St Liegelle 0-1.

Liverpoolin joukkueesta Mo Salahin pelaaminen on epävarmaa. Hän loukkasi viikonloppuna nilkkansa, ja jos Salah ei pääse kentälle, niin sitten tulee avaukseen Origi. Alisson on taas maalilla ja Matip topparina.

Genkin veskari Vukovic on sivussa. Huuhkajien Jere Uronen päässee maistamaan Poolin kyytiä.

Genkin mahdollinen avaus: Coucke; Maehle, Lucumi, Dewaest, Uronen; Heynen, Hagi, Berge; Ito, Samatta, Bongonda

Liverpoolin mahdollinen avaus: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson; Milner, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane

 

Unibetilla ottelun kertoimet ovat 9.70 – 6.55 – 1.30, eikä noista oikein pelattavaa löydy. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 2.55, ja sitä voisi kokeilla. Poolin puolustus on edelleen erinomainen, vaikka ei vielä aivan viime kauden veroinen ole ollutkaan. Ja eiköhän Klopp lähde pelaamaan Belgiaan varmaa ja riskitöntä peliä. Maalin tai kahden voitto, ja oma pää puhtaana kelpaisi hyvin Liverpoolille.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä