Mestarien liigan karsinnat: Punainen Tähti - HJK 24.7.2019, Liverpoolkin hävisi viime kaudella Serbiassa

Unibet näyttää lähetyksen Punainen Tähti – HJK -ottelusta Unibet TV:ssä. Unibet myös antaa matsiin ilmaisen viiden euron livebetsin!
Punainen Tähti - HJK
Heinäkuu 24,2019
21:45

Viime kaudella HJK:n Mestareiden liigan karsinnat päättyivät valkovenäläistä BATE Borisovia vastaan. BATE vei kaksiosaisen otteluparin yhteismaalein 2-1. Klubin euro-ottelut loppuivat viime kaudella lopullisesti, kun slovenialainen Olimpija Ljubljana pudotti sen Eurooppa-liigasta yhteismaalein 7-1. Itä-Euroopan joukkueet olivat siis viime vuonna HJK:lle liikaa, ja vähän samalta se näyttää tänäkin vuonna. HJK:n vastus kevyen färsaarelaisen Torshavnin jälkeen on Serbian Punainen Tähti.

Unibet : katso yksinoikeudella HJK:n ja KuPSin eurovierasottelut

Joskus Pohjois-Euroopan joukkueet pääsevät yllättämään eteläisempiä joukkueita karsintojan alkukierroksilla, kun nämä ovat vielä kesäterässä. Nyt ei edes tätä etua ole Klubilla, Punainen Tähti aloitti Serbian liigan viime viikonloppuna, kun se voitti Javorin kotonaan 2-0. Mestareiden liigaakin Punainen Tähti on pelannut jo yhden kierroksen. Sen avauskierroksen vastus oli liettualainen Suduva, ja lopputulos kahden ottelun jälkeen oli 2-1.

HJK vaihtoi toukokuun lopulla päävalmentajaa, Lehkosuo ulos ja Koskela tilalle. Ennen vaihtoa Klubilla oli alla kahdeksan voitottoman ottelun putki. Koskelan kanssa se on hävinnyt yhdeksästä ottelusta vain yhden.

Ei Klubi Koskelan kanssa kuitenkaan mitenkään erityisen vakuuttava ole ollut. Vierasottelu Färsaarilla Torshavnia vastaan oli nihkeääkin nihkeämpi. Veikkausliigassa HJK pelasi viimeksi sarjakärki Ilvestä vastaan, ja tulos oli Tammelan stadionilla 1-1.

Serbialaiset kovia kotonaan

Klubista on viime aikoina noussut onnistujiakin, ja sellaiset olivat alkukaudella hyvin harvassa. Nyt Ilves-ottelussa maalin tehnyt Riku Riski on viimeisen 135 peliminuutin aikana tehnyt kolme maalia.

HJK:n uusista hankinnoista Willian Parra ja Tim Väyrynen olivat Tammelassa kentällä, ja kumpikin on pelikelpoinen Serbiassa. Kaikista tuorein uusi nimi, Victor Luiz, ei ole vielä kokoonpanossa mukana, vaikka peliluvat ovatkin jo kunnossa.

Punainen Tähti on kova kotijoukkue. Viime kaudella Serbian liigan 15 kotiottelussa se otti 14 voittoa ja pelasi yhden tasan, maaliero oli 44-6. Viime kaudella Punainen Tähti vielä selvitti itsensä Mestareiden liigan lohkopeleihin, Karsinnoissa se pelasi kotonaan neljä ottelua saldolla 2-2-0, maaliero 6-1. Lohkovaiheessa Punainen Tähti sitten voitti kotonaan itsensä Liverpoolin ja pelasi Napolin kanssa tasan. Sen ainoa kotona hävitty ottelu oli PSG:tä vastaan, eli kyllä se on selvästi HJK:ta kovempi ryhmä.

Punainen Tähti taitaa olla myös hyvässä iskussa HJK:ta vastaan. Serbian liigan avauksessa sillä oli vain kuusi samaa pelaajaa kuin edellisessä UCL-matsissa.

Serbialaisilta puuttuu HJK-ottelusta laitapakki Gobeljic, joka on pelikiellossa. Joukkueesta voisi nostaa esille kapteeni Marko Marinin. Hän pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa Belgradissa, ja heti saksalainen Marin valittiin kauden parhaaksi pelaajaksi koko liigassa. Kaiken kaikkiaan Punainen Tähti on kentän joka puolella selvästi parempi kuin HJK, ja kun joukkue on vielä kova kotonaan, niin vaikealta näyttää HJK:n jatko.

Punaisen Tähden mahdollinen avaus: Borjan, Rodic, Milunovic, Babic, Gobeljic, Jovicic, Jovanovic, Ivanic, Marin, El Fardou Ben, Boakye

HJK:n mahdollinen avaus: Rudakov, Alho, Rafinha, Obilor, O’Shaughnessy, Dahlström, Parra Sinisterra, Kairinen, Riski, Pelvas, Mensah

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 1.22 – 5.75 – 13.00, ja nämä lienevät kohdallaan. HJK:n maalit alle 0.5 saa Unibetilta kertoimeksi 1.66, ja sitä voisi pienellä kokeilla. HJK on ollut todella kehno vieraissa, kotikentällä se on sitten pelannut paljon paremmin. Toisessa osassa voisi olla odotettavissa kunnon matsi, mutta tuskin nyt Serbiassa.

Aseta vetosi