Milwaukee Bucks - Toronto Raptors 16.5.2019, Toronto on varmasti väsynyt joukkue

Milwaukee selvitti Bostonin viidessä ottelussa. Toronto joutui Philadelphian kanssa pelaamaan kaikki seitsemän matsia. Bucks on varmasti terävämpi joukkue juuri nyt.
Milwaukee Bucks - Toronto Raptors
May 16,2019
03:35

NBA:n Idän herruudesta pelaavat Milwaukee Bucks sekä Toronto Raptors. Ottelusarja alkaa Milwaukeen kotikentällä.

Bucks pudotti edellisellä kierroksella Boston Celticsit viidessä ottelussa. Toronto Raptorsin ottelusarja meni viime kierroksella seitsemään otteluun, ja viimeinekin matsi oli tiukkaakin tiukempi. Peli Torontossa ratkesi Kawhi Leonardin viime sekunnin heittoon, joka putosi koriin pomppien ensi raudoissa.

Runkosarjassa Milwaukee otti 60 voittoa ja Toronto 58 voittoa.

Avausottelun ratkaisu voisi olla siinä, että Milwaukee on levänneempi ja sillä on laajempi pelaajamateriaali. Runkosarjassa kumpikin joukkue käytti vaihtopenkkiään, mutta pudotuspeleissä Milwaukeen vaihtopelaajat ovat olleet paljon suuremmassa roolissa kuin Toronton penkkimiehet.

Greek Freak ja Kawhi

Kummallakin joukkueella on supertähti, johon amerikkalaiseen tyyliin katseet kohdistuvat. Bucksin kreikkalainen ”The Greek Freak” Giannis Antetokounmpo on Lauri Markkasen mittainen, nopea ja taitava takamies. Toronton Kawhi Leonard on todellinen all around -tähti. Parimetrinen Leonard teki runkosarjassa keskimäärin 26.6 pistettä per ottelu. Vuosina 2015 ja 2016 silloin San Antonio Spursissa pelannut Leonard valittiin koko liigan parhaaksi puolustuspelaajaksi.

Supertähtien takana joukkueilla on vielä kovat adjutantit, Milwaukeella Khris Middleton sekä Eric Bledsoe ja Torontolla Kyle Lowry ja Pascal Siakam.

Tähdet eivät voi aina kantaa joukkuetta, ja pudotuspelien edetessä vaihtopenkin merkitys korostuu. Torontolla oli Philadelphia -sarjassa todella tiivis rotaatio, kun taas Milwaukee jakoi vastuuta. Bucksin vaihtopenkkin tilastojen mukaan pelannut lähes 40 prosenttia joukkueen peliminuuteista pudotuspeleissä. Raptorsin penkki taas on pelannut alle 30 prosenttia play offs -minuuteista, viimeisessä Philly -ottelussakin vain alle 25 prosenttia.

”Meillä ei ole epäilyksiä vaihtopenkin pelaamisesta, ei pätkääkään”, alleviivasi Milwaukeen Bledsoe joukkueen harjoituksissa.

Milwaukee on erilainen kuin Boston

Milwaukee on vielä saamassa sairastuvalta lisäapuja. Malcolm Brogdon palasi kahdeksan viikon toipumisjaksolta viimeiseen Boston -otteluun. Hän pelasi jo 17 minuuttia, eli varmaan nyt mies on lähes täydessä iskussa.

Torontolta OG Anunoby on edelleen sivussa. Häneltä poistettiin runkosarjan loppupuolella umpilisäke.

Milwaukee on tyystin erilainen joukkue kuin Philadelphia ja Orlando Magic, jotka Toronto on aikaisemmilla kierroksilla kohdannut. 76ers ja Magic pelasivat hyvin kurinalaista hyökkäystä, pelikirja oli luettu ja omaksuttu tarkasti.

”He tulivat hyökkäykseen ja pelasivat kuvionsa avainpelaajille. Milwaukee haluaa enemmänkin levittää kenttää, antaa pallon jollekin ja sitten ajaa korille. Jos tähä tuo apupuolustuksen, niin sitten he paukuttelevat kolmosia”, Toronton päävalmentaja Nick Nurse sanoi lehdille.

Milwaukeen mahdollinen avaus: Middleton, Bledsoe, Antetokounmpo, Lopez, Mirotic

Toronton mahdollinen avaus: Lowry, Green, Siakam, Gasol, Leonard

Näin Kawhi Leonard upotti 76ersit:

 

Torontolla voi olla hankala paikka aloittaa uusi sarja kovan ja hyväkuntoisen Milwaukeen kotiluolassa. Tasoitus on 6.5 pistettä, ja sillä voi pelata Bucksia. Kotijoukkue saattaa juosta Raptorsin avauksessa nurin kaksinumeroisella piste-erolla.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä