MM jalkapallo lohko F 17.6.2018, "vi ska kämpa vi ska ge allt det vi har..."

Ruotsi pelaa jälleen MM-lopputurnauksessa. Helpolla ei Sveamamman poikien kisareissu irronnut, matkalla piti pudottaa Hollanti ja Italia.

Ruotsi on päässyt MM-kisoissa alkulohkoon, josta sillä on aivan hyvät mahdollisuudet jatkoon. Saksa on F-lohkon suursuosikki, mutta toisesta jatkopaikasta pelaavat lähinnä Meksiko, Ruotsi ja Etelä-Korea. Unibetin listoilla Meksiko on hieman edellä Ruotsia jatkopaikkakertoimissa.

Unibetilla Saksan kerroin F-lohkon voitosta on 1.30, Meksikon kerroin on 7.50, Ruotsin 8.50 ja Etelä-Korean 17.00.

Hallitseva maailmanmestari Saksa on edelleen kärkijoukkueita. Se on yhdessä Brasilian kanssa suurin suosikki Venäjän turnauksen voittajaksi. Saksa on ollut hyvä oikeastaan aina. Se on jäänyt neljännesfinaaleista ulkopuolelle vain vuonna 1938. Viime kesän esiturnaus Confederations Cup ol vahva osoitus Saksan tasosta. Se voitti turnauksen komeasti, vaikka se oli mukana oikeastaan tyystin kakkosjoukkueella. Sekin kertoo joukkueesta jotain, että Manchester Cityssä erinomaisen kauden pelannut Leroy Sane ei mahtunut mukaan. Saksan joukkue, Die Mannschaft, on tänä kesänä erinomainen sekoitus nuorta ja vanhaa, vakiintuneita tähtiä ja tulevaisuuden staroja.

Saksan suurin kysymysmerkki on maalivahti. Manuel Neuer on loistava paikallaan, mutta hän on ollut oikeastaan koko kauden loukkaantuneena. Neuer on silti Löwin ykkönen ja joukkueen kapteeni. Jos Neuer on epävarma, niin ei kakkosmieskään huono ole, vaihtopenkillä odottaa Barcelonan Marc Andre Stegen.

Kaikki muut pelipaikat ovat saksalaisilla sitten enemmän kuin kunnossa. Puolustuksen avainpelaajia ovat Hummels, Boateng ja Kimmich, keskikentän Özil, Kroos ja Muller, ja kärjessä ykkönen taitaa olla Timo Werner.

Meksiko on ollut MM-kisoissa mukana joka kerta vuoden 1966 jälkeen. Joukkue ei silti ole koskaan päässyt pidemmälle kuin neljännesfinaalit. Viime kisoissa joukkue oli lähellä, se johti Hollantia 87. minuutille saakka, mutta hävisi 1-2. Ratkaisu oli yliajan neljännen minuutin rankkari, jossa Arjen Robben taisi filmata.

Brasilian kisoissa Meksikon maalivahti Ochoa oli erinomainen, ja Standard Liegessä pelaava Ochoa on edelleen Meksikon puolustuksen tukipilari. Joukkueessa on mukana myös 39-vuotias Rafael Marquez, joka on jo viidensissä kisossaan. Meksikon joukkueessa on paljon hyvissä eurooppalaisissa sarjoissa pelaavia. Keskikentän nelikko saattaa hyvinkin olla Porton Herrera ja Corona sekä PSV Guardado ja Eintracht Frankfurtin Fabian. Kärjen ykkönen on varmaan Chicharito, hänet Valioliigan fanit tuntevat hyvinkin.

Ruotsi pelaa ilman Zlatania. Se pudotti matkalla lopputurnaukseen kovia maita. Hollanti jäi karsintalohkossa Ruotsin taakse ja pudotuskierroksella ruotsalaiset pudottivat Italian. Joukkuetta ei missään nimessä voi aliarvioida, eivätkä suomalaiset futisfanit tähän varmaan syyllistykään.

Ruotsi on jälleen hyvin organisoitu ryhmä, joka ei helpolla häviä. Päävalmentaja Janne Andersonin systeemi on 4-4-2.

Ykkösmaalivahti lienee FC Kööpenhaminan Olsen, ja puolustuksessa avauksessa ovat varmaan ManU:n Lindelöf, Celticin Lustig ja Swansean Olsson. Joukkueen keskikenttä on hieman kevyen oloinen, mutta kärkipään Forsberg ja Berg ovat hyvä kaksikko.

Etelä-Korea ei ole niin paljon Meksikoa ja Ruotsia perässä kuin kertoimet väittävät. Joukkue pelaa aktiivisa futista, ja sen riveissä on muutama todella kova pelimies. Joukkueen ykkönen taitaa olla Tottenhamin Heung Min Son.

Karsinnoissa Etelä-Korea ei ollut parhaimmillaan. Se tuli lohkossa vasta kakkoseksi Iranin jälkeen. Joukkue pelasi kehnot tasapelit Syyriaa ja Uzbekistania vastaan, ja näiden vuoksi päävalmentaja Uli Stielike sai potkut. Nyt joukkueen valmentajana on Shin Tae-Yong.

Joukkueessa on muitakin tuttuja Euroopan kentiltä. Keskikentällä pelaa Swansean Ki Sung-Yeung ja Augsburgin Koo Ja-Cheol.

 

Pakkohan se on hannuhanhia vuosia seuranneena laittaa pieni veto Ruotsin joukkueen jatkopaikan puolesta. Kerroin on Unibetilla hyvä 2.25. Jos joukkue jo niputti Hollannin ja Italian, niin kai Meksikokin menee samalla tavalla.

Aseta vetosi