MM jalkapallo maalikuningas 14.6.2018, Cavani yhtä kova kuin Neymar, Messi ja Ronaldo

Uruguayn Edinson Cavani on aivan yhtä hyvä maalintekijä kuin suurimmat staratkin. Cavanin vedonlyöntikerroin maalikunkkuveikkauksessa on paljon supertähtiä parempi.

Kenestä tulee MM-kisojen maalikuningas? Aikaisemmissa turnauksissa maalikuningas on ollut useimmiten kärkimaiden pelaaja, harvemmin yllättäjä on vienyt tittelin. Brasilian kisoissa maalikuninkuuden vei yllättäjä, eli Kolumbian James Rodriguez. Loistavat MM-kisat vei Jamesin Real Madridiin, mutta aivan samalla tasolla kolumbialainen ei pystynyt jatkamaan.Vuoden 2010 kisoissa maalikuninkuuden ei nelikkö – Saksan Muller, Espanjan Villa, Hollannin Sneijder, Uruguayn Forlan. 2006 ykkönen oli Saksan Klose ja 2002 Brasilian Ronaldo.

Tämän vuoden kisoissa vetomarkkinoiden maalikuningas-veikkaukset kärjessä ovat tutut nimet Messi, Griezmann, Neymar, Ronaldo, Lukaku, Kane, Gabriel Jesus ja Werner. Fiksuinta on tietenkin lähteä hakemaan maalikuningasta niistä joukkueista, joilla on mahdollisuudet pitkälle turnauksessa. Ja jos pelaaja vielä laukoo joukkueensa rankkarit, niin se on suuri plussa pienten marginaalien kisassa.

Edellä lueteltu lista on on toki mainio, mutta kertoimet ovat pudonneet selvästi alle 20.00 -tason. Hyvä vaihtoehto huomattavasti paremmalla kertoimella on Uruguayn Edinson Cavani. Cavanin kerroin Nordicbetin listoilla on 21.00.

Ennakkoarvailujen mukaan Cavani on Uruguan ensimmäinen rankkarin laukoja. Cavani on todellinen maalitykki, mutta aivan hän ei ole vielä noussut arvostuksessa huipputähtien rinnalle. Ja tästä syystä hän ei nytkään ole Neymarin, Messin ja Ronaldon rinnalla vetomarkkinoiden listoilla. Viime kaudella Cavani paukutteli 40 maalia seuralleen PSG:lle ja maajoukkueelle. Edellisellä kaudella maaleja tuli peräti 49. Vaikka Cavania on aina kritisoitu, milloin kehnosta ensimmäisestä kosketuksesta, milloin maalipaikkojen tuhlailusta, niin kyllä hän aina on pöllyttänyt verkkoja. Napolissa ennen PSG:tähän pelasi 104 ottelua ja teki 78 osumaa. Kaiken kaikkiaan PSG:ssä Cavani on tehnyt 165 ottelussa 116 maalia.

Cavani tarvitsisi varmaan muutaman hyvän kauden Valioliigassa tai La Ligan suurseuroissa ennen kuin hänen arvostuksensa olisi muiden huippujen tasolla. Tai sitten saman asian ajaa MM-kisojen maalikuninkuus.

Cavani teki Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa komeat kymmenen maalia, ja hän oli parempi maalintekijä näissä otteluissa kuin Messi, Neymar, Gabriel Jesus tai Luis Suarez. Cavanilla on selvästi hyvää yhteispeliä Uruguayn keskikentän maestron Matias Vecinon kanssa.

Uruguaylla on hyvä mahdollisuudet edetä pitkälle turnauksessa. Lohkovaiheessa sillä on vastassa Saudi-Arabia, Egypti ja Venäjä, ja näissä otteluissa Uruguay saattaa tehdä useammankin osuman. Lohkovaiheen voittamalla Uruguay saisi todennäköisesti ensimmäisellä pudotuskierroksella vastaansa Portugalin. Portugali ei ole EM-mestaruuden jälkeen ollut erityisen häävi joukkue, ja tässä Uruguay varmasti olisi suosikki. Neljännesfinaaleissa homma menee joka tapauksessa hankalaksi, Uruguan vastus olisi todennäköisimmin Ranska.

 

Edinson Cavanin kerroin 21.00 on mainio tarjous MM-kisojen maalikuninkuudesta. Cavani on ollut koko uransa seurajoukkueissa todellinen maalitykki, miksipä sama ei voisi viimein onnistua arvoturnauksessakin. Karsinnoissa Cavani oli jo huimassa iskussa.

Aseta vetosi