Ruotsi - Italia futiskarsintojen kliimaksissa. Kumpi vie ensimmäisen pelin?

Nimivahvempi Italia hakee hyviä asetelmia maanantain toiseen osaotteluun. Mikä on tulos?

Jalkapallon MM-2018 kisojen karsintojen loppuhuipennus on käsillä. Euroopasta on ratkomatta vielä neljä paikkaa ja kaksiosaisten otteluiden ensimmäiset osat pelataan nyt viikon loppupuolella. Yksi mielenkiintoisimmista pareista on Ruotsi – Italia, pari jonka molempien olisi jopa toivonut olevan kisoissa. Onko Italia liian paha Ruotsille vai yllättääkö länsinaapuri kaikki?

Ensimmäinen osaottelu pelataan siis Ruotsissa ja tässä ottelussa Ruotsilla on ne mahdollisuudet näyttää osaamistaan. Italia lähtee hakemaan ainakin sitä yhtä vierasmaalia, mutta jos Ruotsi onnistuu täydellisesti puolustuspelissä, se saa oivan yllätysmahdollisuuden toiseen peliin. 0-0 ja 1-1 kannattaa laittaa kupongille, ei varmaan 2-1 tulos ole sekään mahdoton. Italian kokoonpano on astetta tai kahta kovempi paperilla, mutta ei näitä ole ennenkään paperilla ratkottu. Perjantai-ilta, kotiottelu, Ruotsi voi tehdä ison tai vähän pienemmän yllätyksen.

Karsintojen ratkaisupelaaja? Todennäköisesti yksi niistä.

Ruotsi – Italia kokoonpanoja

Italia on siis suosikki voittamaan tämänkin ottelun, mutta ei se helpolla ole päässyt Ruotsia vastaan. Ykköstavoite olisi saada aikaan se vierasmaali, mutta se voi tarkoittaa jopa 1-1 tasuria tai pahimmassa tapauksessa jopa tappiota 2-1. Ratkaisut tässä pelissä tullaan joka tapauksessa näkemään vasta sitten toisessa osaottelussa, joka pelataan jo maanantaina 13.11.

Oletetut kokoonpanot tähän otteluun ovat:

Ruotsi:

Olsen – Augustinsson, Granqvist, Lindelöf, Lustig – Forsberg, Larsson, Johansson, Claesson – Berg, Toivonen.

Italia:

Buffon – Spinazzola, Chiellini, Bonucci, Darmian – Insigne, Verratti, Rossi, Candreva – Belotti, Immobile

Ruotsi ei 10 viimeisestä pelaamistaan otteluista ole hävinnyt kuin kolme ja pelannut yhden tasan. Italia laittaa tilastoa vielä paremmaksi, sillä ei ole kuin yksi tappio ja kaksi tasapeliä. On mielenkiintoista nähdä lähteekö Italia hakemaan ratkaisua jo ensimmäisessä ottelussa vai pyrkiikö se vain varmistamaan mahdollisimman hyvät asetelmat kotimatsia ajatellen. Se vaatisi ainain yhtä vierasmaalia.

Saapas nähdä mitkä ovat Ruotsi-fanien mietteet tämän pelin jälkeen? Samansuuntaista?

Saapas nähdä mitkä ovat Ruotsi-fanien mietteet tämän pelin jälkeen? Samansuuntaista?

Aseta vetosi