Sunnuntai 6.5.2018 Latvia - Suomi, vedonlyöntivihje, kertoimet ja ennakko

Suomelle seuraavaksi vastaan Latvia. Millä asein Suomi Latvian kaataa?
Latvia - Suomi
May 06,2018
17:15

Latvia vastassa sunnuntain jännitysnäytelmässä!

Sunnuntai 6.5.2018 kello 17:15

Leijonien alkusarjan toisessa ottelussa vastaan asettuu Lativa. Heti lauantaita seuraavana päivänä eli sunnuntaina pelattava ottelu täytyisi hoitaa puhtaasti, varsinaisella peliajalla. Latvian valmentajana on tällä hetkellä Bon Hartley, joten melkoinen sekametelisoppa Leijonille tulee vastaan. Kanadaväritteistä kiekkoa pelaava nopea Latvia voi olla pahimmillaan melko myrkyllinen yhdistelmä Leijonille, mutta luotetaan että Jellonat tämän pelin hoitavat.

Mikko Rantanen laittaa Latvian solmuun?

Välttämättä tässä ottelussa ei laiteta maaliverkkoja ihan pullolleen, Suomen suurin voitto taitaa Latviasta olla viiden maalin suuruinen. Tulosveto voi olla hieman hankala, mutta isompi haarukka tähän voisi olla 3,4,5 – 1,2, vähän niin kuin ennustimme Etelä-Koreaa vastaan. Jos yksittäistä tulosta pitää hakea, lähdetään nyt liikkeelle vaikka lukemista 4-2.

MM-jääkiekko 2018: Latvia – Suomi kertoimet

Latvian kokoonpanossa on useampi tuttu mies, samoin jengissä on muutamia todella potentiaalisia pelaajia nousemaan ihan tähdiksi saakka. Yksi näistä on Rudolfs Balcers, joka teki huiman yksilösuorituksen Norjaa vastaan jatkoajalla. Ottelun toinen maali oli upea. Latvia pelasi tällä kokoonpanolla Norjaa vastaan, muutamia muutoksia voi tähänkin tulla:

Bukarts – Dzerins – Indrasis, Galvins – Cibulskis

Karsums – Abols – Redlihs, Balinskis – Sotnieks

Kenins – Pavlovs – Balcers, Zile – Freibergs

Bukarts – Jevpalovs – Meija, Rubins

Norjaa vastaan maalissa oli Merzlikins, varalla Gudlevskis.

Suomen kokoonpano oli odotettu, Aho ja Teräväinen olivat ottelun tutkapari yhteensä kahdeksalla tehopisteellä. Tärkeitä onnistumisia tuli myös ensikertalaisille kuten Kasperi Kapanen ja Saku Mäenalanen. Jos oli Etelä-Korea heppoinen vastustaja, Latvia ei sitä tule olemaan, vaan on piirun tai kahden verran parempi. Suomen kentälliset olivat:

Kapanen – Granlund – Rantanen, Heiskanen – Pokka

Savinainen – Aho – Teräväinen, Koivisto – Nutivaara

Jormakka – Suomela – Manninen, Kivistö – Honka

Mäenalanen – Pesonen – Anttila, Riikola

Maalilla Suomella oli Harri Säteri, saako Ville Husso tässä ottelussa torjuntavuoron? NHL:stä odotellaan Rinne – Saros kaksikosta jompaakumpaa, tai vaikkapa Tuukka Raskia.

Ottelun pitkävetokertoimet ovat vahvasti Suomen voiton puolella, Unibet tarjoaa peruskertoimiksi 10.00 – 7.40 – 1.22, maalintekijävetoon voisi laittaa Sebastian Aho 2.25 ja Teuvo Teräväinen 2.45, mutta Kasperi Kapasen hana on nyt myös auki. Kerroin 3.05. Puolustuksesta voisi olla Markus Nutivaaran 5.60 kerroin ihan otettavissa lapulle. Entä voittaako Suomi päästämättä maalia? 3.65 kertoimella ihan kokeilemisen arvoinen juttu.

Kannattaa myös katsastaa Unibetin tehostettu kerroin uusille pelaajille tähän otteluun, herkkukertoimia tarjolla. Katso tästä!

Lyö vetoa MM-kisoista ja Leijonien peleistä täällä:

Latvia – Suomi aikaisemmat pelit

Unibetin tilastot tuntevat näiden maiden välillä 18 pelattua ottelua. Suurin voitto Suomella on 5-0 ja Latvialla suurin voitto on 5-2. Yhteensä 18 matsissa maaleja on lätkitty 60 – 28 ja Latvia on 18:a ottelusta onnistunut voittamaan kolme, kerran on pelattu tasan ja 14 kertaa Suomi on voittanut. Maalikeskiarvolla tässä pelissä saisi kokoon 3.33 – 1.56 maalit, joten voisiko 3-2 olla sittenkin hyvä lähtökohta tähän peliin? Jos Latvia oikein onnistuu, tämä voi olla Leijonille paha paikka.

Latvia – Suomi ottelupaikka ja televisiointi

Latvia – Suomi pelataan samassa Jyske Bank Boxen -areenalla, missä muutkin tämän alkulohkon ottelut pelataan. 12 000 kapasiteetti ei taida olla matsissa ihan täynnä, mutta se on varma että molemmilta joukkueilta on paljon kannattajia paikalla ja tunnelmaa riittää sunnuntain iltapeliksi.

Matsia pääset katsomaan Nordicbetin ja Unibetin livestream -palveluiden kautta, toki tarjolla on myös Mika Saukkosen selostamana ottelu ilmaiskanavalla ja maksullinen Mertaranta paasaa C More kanavalla. Lisäksi tarjolla on kattavat studio-osuudet. Suosittelemme kuitenkin rekisteröitymään Unibetille ja laittamaan Unibet TV:n kuntoon tätä ottelua varten jos et ehtinyt vielä ensimmäiseen matsiin valmistautua!

Toivottavasti tähän klippiin ei tule liikaa lisäyksiä tämän ottelun maaleista:

Unibetin tilastot tuntevat näiden maiden välillä 18 pelattua ottelua. Suurin voitto Suomella on 5-0 ja Latvialla suurin voitto on 5-2.

Aseta vetosi