MM-koripallo: Mestari 31.8.-15.9.2019, USA:n kerroin nousee pelattavaksi

Vetoväki on laittanut lanttinsa Serbian puolesta, kun USA:n NBA-starat ovat vetäytyneet kisoista. USA:n joukkue on edelleen turnauksen kovin, ja sen kerroin noussut mukavan korkealle.
MM-koripallo
Elokuu 31,2019
10:30

Koripallon MM-turnaus alkaa Kiinassa elokuun viimeisenä päivänä. Loppuottelu pelataan sunnuntaina 15.9.

USA on itseoikeutetusti jokaisessa arvoturnauksessa ylivoimainen ennakkosuosikki, mutta tänä vuonna joukkueiden julkistamisten jälkeen USA:n suosikkiasema on kaventunut. Reilu kuukausi sitten USA:n mestaruuskerroin oli vetomarkkinoilla noin 1.20, nyt se on jo noin 1.50.

USA:n kertoimien nousu johtuu Serbian mestaruuskertoimien laskusta. Korisbetsaajat ovat ilmeisesti koko elokuun alun kaataneet rahaa Serbian mestaruudelle kottikärrykaupalla. Serbian joukkueessa on muutama kova NBA-ammattilainen, ja tämä on riittänyt tilanteen heilutteluun, kun USA:n joukkue on ilman mukana ainuttakaan varsinaista NBA:n ykkösketjun tähtipelaajaa.

Nyt on kyllä jo käynyt niin, että USA:n kerroin alkaa nousta pelattavaksi.

USA:kin on epäonnistunut

Vaikka USA on ollut pelaajamateriaaliltaan tyystin ylivoimainen maajoukkue, sen jälkeen kun se avasi ovet NBA-ammattilaisille Barcelonan olympialaisten legendaarisessa koripalloturnauksessa, niin silti se on onnistunut muutaman kerran epäonnistumaan MM-turnauksessa pahemman kerran.

NBA-pelaajat olivat MM-kisoissa ensimmäistä kertaa mukana vuonna 1994, ja sen turnauksen USA voitti. Kolmena seuraavana kertana se sitten kuitenkin epäonnistui ja jäi kokonaan ilman finaalipaikkaa. Vuoden 2006 kisoissa USA:lla oli vielä kova nuorten pelaajien ryhmä, kun mukana olivat niin LeBron James, Chris Paul, Carmelo Anthony kuin Dwight Howardkin, mutta tuloksena oli vain kolmas sija.

Nyt USA:n joukkue on tietenkin täynnä NBA:n ammattilaisia ja vielä kovia sellaisia, vaikka aivan tähtikaarti kisoista kieltäytyikin.

USA:n ryhmästä voi nostaa mahdollisiksi vastuunkantajiksi isoja minuutteja pelaamaan Boston Celticsin Kemba Walkerin, Utah Jazzin Donovan Mitchell, Milwaukee Bucksin Khris Middletonin ja Toronto Raptorsin Kyle Lowryn.

USA:n valmentajana on legenda Greg Popovich, ja tämä on varmasti joukkueelle etu. Pop osaa ottaa joukkueesta parhaan irti, ja tuskin valmistautumisessa on mitään ongelmaa.

Viimeksi NBA-starat olivat ylivoimaisia

Edellisessä MM-turnauksessa Espanjassa vuonna 2014 USA oli ylivoimainen. Se voitti loppuottelussa Serbian 37 pisteellä, eli näytöstyyliin. Tuon kesän kisoissa USA tosin kyllä oli huiman kovalla joukkueella, mukana muun muassa James Harden, Stephen Curry, Anthony Davis ja Kyrie Irving. Aivan kuin kisojen isäntämaa vaikuttaisi amerikkalaisten kisahalukkuuteen, Espanjassa lienee hauskempaa kuin usalaisille oudossa Kiinassa.

Serbian joukkueen kannatus pohjaa siihen, että sillä on joukkueessa neljä kovaa NBA-ammattilaista sekä loistava Euroopassa pelaava Milos Teodosic. Denver Nuggetsin sentteri Nikola Jokic valittiin viime kauden NBA:n ykkösviisikkoon. Sacramenton Bjelica sekä Bogdanovic ovat kovan tason ammattilaisia, ja Philadelphian Marjanovic on hirviömäisen kokoinen sentteri, joka ei kuitenkaan ole ollut NBA:ssa hääppöinen pelimies. Takamies Teodosic taas olisi NBA-tasoinen, mutta hän pelaa mieluummin Euroopassa. Loukkaantumisetkin ovat vaivanneet Teodosicia.

Serbia on todella isokokoinen joukkue. Kuusi pelaajista on yli 208 cm pitkiä.

Serbian avauskokoonpano on aivan varmasti samantasoinen kuin USA:llakin, mutta ykkösmiesten takana joukkueiden ero tulee selvästi esille. USA:lla ei taso hirveästi putoa, kun tuodaan vaihtomiehiä sisään, mutta Serbialla ei ole sama tilanne. Jos avainpelaajat loukkaantuvat tai eivät ole iskussa, niin serbit ovat pulassa.

Unibetilla USA:n kerroin on jo 1.52, ja kyllä sitä voi pelata. USA vie turnauksen ainakin seitsemän kertaa kymmenestä, ja kerroin riittää peleihin.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä