MM-rugby: Mestari 2.11.2019, Uusi-Seelanti on vetomarkkinoilla liian suuri suosikki

Uusi-Seelannin kerroin on reilusti alle kolmen, eikä sellaista sovi pelata. Etelä-Afrikka on lähestulkoon tasaväkinen joukkue uusiseelantilaisten kanssa.
MM-rugby: Mestari
Marraskuu 02,2019
10:50

Rugbyn MM-turnaus alkaa perjantaina. Kisat kestävät pitkään, finaali pelataan vasta marraskuun alussa.

Mukana on 20 joukkuetta, jotka on jaettu neljään alkulohkoon. Kaksi parasta joka lohkosta jatkaa pudotuspeleihin.

A-lohko on hankala arvioitava, joukkueista ei oikein osaa sanoa, että tulevatko ne huippukunnossa vai tyystin alisuorittamaan. Esimerkiksi Skotlanti hävisi elokuussa tylysti Ranskalle 3-34, ja siten viikkoa myöhemmin skotit voittivat ranskalaiset 17-14. Six Nations -turnauksessa helmikuussa Skotlanti oli Englantia vastaan 0-31 -tappiolla, ja sitten peli päättyi 38-38.

Irlanti oli vielä alkuvuodesta yksi MM–turnauksen suurimmista suosikeista, mutta tämän vuoden puolella peli ei ole sujunut. Viimeisimmässä Six Nations -turnauksessa Irlanti oli kehno, eikä treenimatsit loppukesästä ole nekään sujuneet.

Irlannin joukkueessa on kyllä potentiaalia, on kovia pelaajia ja kokemusta, mutta hankala nostaa esille joukkuetta, joka elokuun lopun treenimatsissa hävisi Englannille 15-57. Irlanti on edelleen maailman ranking -ykkönen, mutta ei kauan.

B-lohkosta tulee mestari

Kovat Uusi-Seelanti ja Etelä-Afrikka pelaavat samassa alkulohkossa. Kumpikin on kovassa kunnossa, ja esimerkiksi Unibetin listoilla Uusi-Seelannin mestaruuskerroin on vain 2.50 ja Etelä-Afrikan yhdessä Englannin kanssa 5.00. Se etu Uusi-Seelannilla ja Etelä-Afrikalla samassa lohkossa pelaamisessa on, että nyt ne eivät voi kohdata pudotuspeleissä ennen finaalia.

Uusi-Seelanti on kaikkien suosikki, mutta kyllä senkin pelissä on näkynyt hekkouksia. Elokuussa joukkue hävisi Australialle 26-47, tosin viikkoa myöhemmin Uusi-Seelannin All Blacks otti revanssin ja voitti aussit 36-0. Irlannille All Blacks on hiljattain hävinnyt ja Englannin kanssa oli tiukka voitto, eikä se saanut Argentiinaakaan nurin selvästi.

Uusi-Seelanti on pelannut viime aikoina kokeillen erilaisia pelisysteemejä, eikä tällaista enää MM-kisoissa tehdä. Joukkueen tähti Bauden Barrett on esimerkiksi pelannut itselleen uudella pelipaikalla, mutta tuskin enää Japanin kisoissa.

Nuori ja taitava Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikka on vahva joukkue. Se on nuori ja tulossa huipulle juuri nyt oikeaan aikaan. Se on hieman kuin Englanti futiksen puolella, valmis vaikka voittamaan turnauksen, mutta niin nuori, että seuraavassakin turnauksessa se on vielä iskussa. Vuonna 2017 Etelä-Afrikka hävisi Uusi-Seelannille tylysti 0-57, mutta tämän jälkeen Etelä-Afrikka on parantanut huimasti. Se on jättihäviön jälkeen kohdannut Uusi-Seelannin neljästi, ja näiden otteluiden suurin piste-ero on vain kaksi pistettä. Näistä peleistä Etelä-Afrikka on voittanut yhden ja Uusi-Seelanti kaksi, yksi meni tasan. Joukkueet ovat hyvin lähellä toisiaan.

Englanti tuli vuoden 2018 Six Nations -turnauksessa viidenneksi, mutta sen jälkeen joukkue on mennyt eteenpäin. Sen joukkueessa on kokoa ja voimaa, Englanti on fyysisempi kuin yksikään muu joukkue.

Englannin kysymysmerkki on sen henkisellä puolella. Mukana on paljon pelaajia, jotka 2015 MM-kisoissa jäivät alkulohkoon. Englanti on viime aikoinakin usein pelannut itsensä ensin todella kovaan johtoon, jonka se sitten on menettänyt.

Ranska pelaa samassa lohkossa kuin Englanti, ja silläkin on paljon kovia isoja pelaajia. Ranska ei tosin hetkeen ole ollut parhaimmillaan. Vieraspeleissä se on ollut surkea. Vuoden 2017 alun jälkeen se on pelannut 15 ottelua vieraissa ja voittanut vain kaksi.

Ranskan ongelma on myös se, että sen kansalliset joukkueet ovat maassa etusijalla. Maajoukkueen yhteinen leiriaika jää kovin lyhyeksi. MM-turnaukseen se on valmistautunut hyvin yhdessä, joten ehkä se nyt saa kiinni menetettyjä leiriviikkoja ja yllättää kaikki.

 

Vetopuolella Uusi-Seelannin kerroin on aivan liian pieni pelattavaksi. Etelä-Afrikka on ollut sen kassan hyvin tasavertainen viime aikoina, ja jos Etelä-Afrikan mestaruudesta Unibet maksaa kertoimeksi 5.00, niin sille sitten vetolantit.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä