Montenegro - Englanti 25.3.2019, Kolme Leijonaa on maanosan kuumin joukkue

Englanti voitti Tsekin Wembleyllä komeasti 5-0, ja siitä alkoivat Montenegro -ottelun kertoimet liikkua. Rahaa on painettu Englannin voitolle ja runsasmaaliselle ottelulle.
Montenegro - Englanti
Maaliskuu 25,2019
21:45

Englanti taitaa olla juuri niin hyvä kuin on uumoiltukin. Nuori joukkue pelasi Venäjän MM-kisoissa hyvin ja lupaavasti, ja nyt Kolme Leijonaa aloitti EM-karsinnat kotonaan Wembleyllä pieksemällä Tsekin kelpo joukkueen 5-0. Manchester Cityn liukas laituri Raheem Sterling teki kolme maalia.

Ei Montenegrokaan heikosti karsintojaan aloittanut. Se pelasi ennalta kovempaa Bulgariaa vastaan vieraissa 1-1 – tasapelin.

Gareth Southgate lähti selvästi rakentamaan omaa maajoukkuettaan aivan oikeasta suunnasta. Ja kun vielä nuoria ja hyviä pelaajia oli tarjolla, niin tulos alkaa jo näkyä. Ei olisi ollenkaan ihme, jos Englanti oikeasti olisi seuraavan vuosikymmenen arvoturnausten kestomenestyjä.

Montenegro on Kolmelle Leijonalle hieman uudenlainen vastus. Englanti on viime aikoina pelannut lähes kokonaan kovempia joukkueita vastaan. MM-kisojen ottelu Panamaa vastaan oli samanlainen suurmaa vastaan pikkumaa -asetelma, ja sen Englanti vei 6-1.

14 maalia 7 pelaajalta

Englannilla on alla hyvä putki sen jälkeen, kun se hävisi Kansojen liigassa Espanjalle Wembleyllä 1-2.

Tässä vaiheessa kautta suurseurojen pelaajat alkavat jo olla melkoisen kuormittuneita. Southgate saattaa hyvinkin laittaa kentälle tuoreita miehiä. Joka tapauksess Englanti on paljon tasokkaampi ryhmä kuin Montenegro.

Viimeisissä kuudessa ottelussaan Englanti on tehnyt 14 maalia, ja niitä on tehnyt seitsemän eri pelaajaa, joten kyllä Englannin joukkueesta nykyään löytyy monenlaist syvyyttä. Southagatella on paljon mahdollisuuksia pyörittää rotaatiotaan.

Jos Liverpoolin Jordan Henderson pelaa Montenegroa vastaan, niin se olisi Hendersonin 50. maaottelua. Hän on koko joukkueen kokenein pelaaja, ja se alleviivaa sitä, että Englanti todellakin on tulevaisuuden joukkue.

Montenegrolla on kaksi voittoa 13 viime ottelusta. Syys-lokakuussa se voitti Kansojen liigassa Liettuan kahdesti. Ei Montenegro kuitenkaan hiveän paljon ole hävinnytkään, viimeisistä 11 ottelusta se on hävinnyt neljä.

Montenegrosta lohkon yllättäjä?

Kansojen liigassa Montenegro pelasi hyviä ja tiukkoja otteluita isompia maita vastaan. Esimerkiksi Serbia voitti sen kotonaan 2-1 ja vieraissa 0-2. Romanian kanssa Montenegro pelasi vieraissa maalittoman tasurin ja Montenegrossa Romania voitti 1-0.

Montenegro voisi olla A-lohkon yllättäjä. Englanti voittanee lohkon selvästi, mutta Bulgarian ja Tsekin kanssa Montenegro voisi pärjätä.

Kotikentällään Montenegro ei ole kenellekään helppo vastus. Englannillakin on pitkä ja hankala reissu, eikä Itä-Euroopassa pelaaminen oikein koskaan ole helppoa. Yleisö on vihamielinen ja olosuhteet ovat usein kaukana Valioliigan loistosta.

Montenegron ryhmästä löytyy useampikin pelaaja, jotka pelaavat Euroopan suurissa sarjoissa. Pahaksi onneksi Englanti -ottelusta ovat sivussa joukkueen kapteeni, Atletico Madridin Stefan Savic sekä Monacon kärkimies Stefan Jovetic.

Kyllä joukkueessa vielä on jäljellä kokemusta kovista peleistä. Puolustuksen ykkönen on Lazion Adam Marusic, keskikentän Levanten Vukcevic sekä SPAL:n Jankovic pelaajat joka kuukausi suurseuroja vastaan.

Montenegron mahdollinen avaus: Petkovic; Marusic, Simic, Tomasevic, Stojkovic; Jankovic, Ivanic, Vukcevic, Vesovic; Mugosa, Beciraj

Englannin mahdollinen avaus: Pickford; Trippier, Keane, Maguire, Chilwell; Henderson, Rice, Barkley; Sancho, Kane, Sterling

 

Englannin voittokerroin on Unibetilla 1.37. Lukema on ollut kovaa vauhtia laskussa Tsekki-voiton jälkeen. Brittibookkereilla Englannille lyödään vetoa jo noin 1.32 lukemilla. Vaikka Montenegro tuntuukin hankalalta vastukselta, niin todella vaikea on rakentaa betsia kuumaa Englantia vastaan. Fiksuin veto otteluun voisi olla alle 2.5 maalia, josta Unibet antaa kertoimeksi 1.92. Tämäkin lukema on nousussa, mutta kyllä sen silti voi pelalta. Montenegro on hävinnyt kaksi viimeistä kotiotteluaan yhteismaalein 0-3.

Aseta vetosi