Naisten MM: Englanti N - Ruotsi N 6.7.2019, pettyneiden joukkueiden lohtumatsi

Englanti ja Ruotsi putosivat MM-finaalista hyvin niukasti ja harmittavasti. Pronssimatsin ratkaisu on enemmänkin henkisellä puolella.
Englanti N - Ruotsi N
Heinäkuu 06,2019
18:00

Englannille ja Ruotsille jäi välierien jälkeen vain lohdutuspalkinto, eli pronssiottelu. Putoaminen finaalista oli molemmille katkeraa. Ruotsi hävisi Hollannille jatkoajalla, kun Hollannin Groenen paukautti pallon rankkarialueen reunoilta maaliin. Lopputulos oli kova paikka ruotsalaisille, maalivahti Lindahl oli hyvinkin pettynyt häviöön ja sanoi lehdille jo, että futis on hänen osalta nyt tässä. Tuskin Lindahl kuitenkaan tähän lopettaa, kun muutama yö turnauksen jälkeen kuluu, niin mieli varmasti muuttuu. Ja onhan se pronssin voittaminenkin loppujen lopuksi jotain.

Englanti pelasi hyvän välierän ennakkosuosikki USA:ta vastaan. Kaikki ottelun maalit tehtiin avausjaksolla, lopputulos oli 2-1. Englannilla on kymmenisen minuuttia ennen loppua rankkari, mutta USA:n veskari Alyssa Naeher nappasi Stephanie Houghtonin kudin syliin. Paine taisi olla kokeneelle Manchester Cityn Houghtonille kuitenkin liikaa, kuti oli helponlainen.

Phil Neville motivoi pelaajiaan

Pronssiotteluissa, joita edelleen jostain syystä pelataan, ratkaiseva tekijä on se, että miten joukkue palautuu semifinaalin tappiosta. Useimmiten henkisellä puolella ratkaistaan pronssipelit. Ruotsi ja Englanti lienevät suht’ tasaväkiset joukkueet, se vienee mitalit, kumpi on paremmin päässyt yli edellisestä ottelusta.

Englannin päävalmentaja Phil Neville on puhunut lehdille niin kuin hänen odotetaankin. Neville on Sanonut, että hän haluaa antaa pelaajilleen sellaisen viestin, että pronssiottelu on tärkeä.

”Haluamme lähteä MM-turnauksesta niin, että mukana on jotain palkintoa siitä kovasta työstä, jota olemme tähän laittaneet. Ja vielä, kuusi vottoa ja yksi tappio kuulostaa paljon paremmalta kuin viisi voittoa ja kaksi tappiota”, Neville sanoi.

Hän totesi vielä, että on mukavampi makoilla rannalla auringossa, kun on voittanut viimeisen ottelun kuin että on hävinnyt kaksi viimeistä.

Pronssipelin kokoonpanoihin tuoreita pelaajia?

Vaikka henkinen puoli onkin pronssimatseissa etusijalla, niin kyllä fysiikka on jo kovilla. Naiset ovat pelanneet MM-turnauksessa jo kuusi ottelua, ja vielä muutaman niistä hellekelissä. Pelaajat ovat varmasti kovilla. Neville sanoi, että hän laittaa kentälle parhaan mahdollisen avauksen,ja varmasti Ruotsin päävalmentaja Gerhardsson tekee samoin, mutta mikä se tällä hetkellä on se paras avaus? Kuusi ottelua pelannut vakiokokoonpano vai tuoreita jalkoja vaihtopenkiltä?

Englannin Karen Carney pelaa pronssipelissä uransa viimeisen maaottelun. Toppari Millie Bright on pelikiellossa, hän sai USA:n ottelun kuumien loppuminuuttien aikana punaisen kortin.

Ruotsilla ei ole kokoonpanohuolia, mutta ehkä he ovat hivenen englantilaisia väsyneempiä pelattuaan puoli tuntia enemmän semifinaalissa.

Englannin mahdollinen avaus: Bardsley; Bronze, Houghton, McManus, Stokes; Scott, Carney; Parris, Kirby, Stanway; White

Ruotsin mahdollinen avaus: Lindahl; Glas, Fischer, Sembrandt, Eriksson; Rubensson, Seger; Jakobsson, Asllani, Rolfo; Blackstenius

 

Pronssimatsit ovat useimmiten olleet runsasmaalisia. Semifinaalin ja loppuottelun painetta ei enää ole, eikä virheitä vältetä viimeiseen saakka. Naisten MM-kisoissa on seitsemässä turnauksessa pelattu pronssimatsi neljä kertaa niin, että maaleja on tehty yli 2.5. Miesten MM-turnauksissa taasen pronssimatseissa on kymmenen kertaa viimeisistä 11 ottelusta menty yli 2.5 maalin. Unibet antaa kertoimen 1.78 sille, että maaleja tulee yli 2.5. Se kelpaa pelilapulle.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä