Naisten MM: USA N - Hollanti N 7.7.2019, USA on selvä suosikki

Unibet antaa USA:n mestaruudesta kertoimeksi vain 1.20. Se ei ole ollut järin vakuuttava pudotuspeleissä, joten kerroin ei varmasti ole pelattava.
USA N - Hollanti N
Heinäkuu 07,2019
18:00

Naisten MM-finaalissa ovat vastakkain hallitseva maailmanmestari USA ja hallitseva Euroopan mestari Hollanti.

Kumpikin pelasi tiukan välierän. Hollanti pudotti Ruotsin jatkoajan jälkeen. 90 minuuttia joukkueet pelasivat ensin maalittomana, ja sitten kymmenisen minuuttia jatkoajan alun jälkeen Hollannin Groenen pamautti pallon rankkarialueen rajan tuntumasta matalana ohi Ruotsin maalivahdin Lindahlin.

USA voitti Englannin 2-1. Maalit tehtiin ensimmäisellä puoliskolla. USA:n maalivahti Naeher nousi sankariksi, kun hän otti kiinni vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua kiinni Englannin Houghtonin rankkarin. USA on nyt voittanut kolme viimeistä otteluaan lukemin 2-1.

USA on ensimmäinen maa, joka on päässyt naisten MM-turnauksessa finaaliin kolme kertaa peräkkäin. 2011 se hävisi finaalin Japanille, mutta 2015 Kanadassa osat vaihtuivat ja USA voitti japanilaiset loppuottelussa. Saksa on aikaisemmin voittanut maailmanmestaruuden kahdesti, kukaan muu ei ole pystynu tuplaan.

Hollanti on ensimmäistä kertaa MM-finaalissa, ja vasta toista kertaa MM-turnauksessa ylipäänsä. Naisfutis on noussut nopeasti tulppaanimaassa. Hollanti ei ole koskaan päässyt olympialaisiinkaan, seuraavat ensi kesänä ovat maan ensimmäiset.

USA aloitti hurjasti

Nyt pelattava MM-finaali on ensimmäinen virallinen kisaottelu Hollannin ja USA:n välillä. Joukkueet ovat pelanneet aiemmin kaksi harjoitusottelua. USA voitti molemmat 3-1, mutta näistä peleistä on aikaa, viimeinenkin on pelattu jo vuonna 2016.

USA aloitti MM-turnauksen pieksemällä Thaimaan 13-0. Sen jälkeen uumoiltiin jo amerikkalaisten olevan tällä kertaa aivan ylivoimaisia. Thaimaa-ottelun jälkeen USA on toki voittanut kaikki pelinsä, mutta helppoa ei ole ollut.

Alkulohkossa USA voitti vielä Chilen 3-0 ja Ruotsin 2-0, mutta pudotuspeleissä sillä on ollut mukana onnea ja tuomarikin puolella. Kahdeksasosafinaaleissa USA pudotti Espanjan 2-1, mutta se onnistui vain kahdella melko helposti tuomitulla rankkarilla. Megan Rapinoe laittoi kummastakin rankkarista pallon maaliin. USA oli yllättävän tiukilla fyysisen Espanjan kanssa.

Rapinoe teki kaksi maalia puolivälierässäkin, kun USA pudotti Ranskan 2-1. Englantia vastaan USA:n maalit tekivät Press sekä Morgan.

Hollanti ei ollut häävissä kunnossa ennen MM-turnusta, ja sen turnauksen alkulohkokin oli kova. Mukana olivat Kanada, Uusi-Seelanti ja Kamerun. Avausottelussaan Uusi-Seelantia vastaan Hollanti oli heti tiukilla, peli päättyi 1-0 ja Hollannin voittomaali tuli 92. minuutilla.

Kamerunin Hollanti voitti 3-1 ja lopulta Kanadan 2-1, ja näillä Hollanti voitti lohkonsa.

Kokoonpanoissa tuskin yllätyksiä

Japani oli hankala vastus ensimmäisellä pudotuspelikierroksella. Hollanti voitti 2-1, ja voittomaali tuli rankkarista 90. minuutilla. Italiakin oli Hollannille paha vastus seuraavalla kierroksella, lopputulos lopulta 2-0. Välierä Ruotsia vastaan saattaa vielä painaa hollantilaisia. Se pelasi semifinaaleissa puoli tuntia pitempään kuin USA, ja sen välierä oli päivää myöhemmin, eli palautusmisaikaa on oleellisesti vähemmän.

USAn suurimmaksi tähdeksi noussut Megan Rapinoe oli Englanti-ottelusta sivussa takareisivamman vuoksi. Hän on ilmeisesti pelikunnossa finaalissa. Keskikentällä avaa joko Mewis tai Horan, Ertz ja Lavelle ovat keskellä aloittaneet jokaisen pudotuspelin.

Hollannin Martens joutui varvasvamman vuoksi Ruotsi-pelistä sivuun puoliajalla. Muuten joukkue taitaa olla sama kuin viime ottelussa.

USA:n mahdollinen avaus: Naeher; O’Hara, Dahlkemper, Sauerbrunn, Dunn; Mewis, Ertz, Lavelle; Heath, Morgan, Rapinoe

Hollannin mahdollinen avaus: Van Veenendaal; Van Lunteren, Van der Gragt, Bloodworth, Van Dongen; Groenen, Van de Donk, Spitse; Beerensteyn, Miedema, Martens

 

Vetomarkkinoilla loppuottelu on selvä peli. Unibetilla kertoimet ovat USA:lle 1.40 – 4.60 – 8.00. USA:n mestaruuskerroin on vain 1.20. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi 1.98. Sitä voi pelata. Hollanti varmasti lähtee tappamaan peliä ja rikkomaan taitavamman USA:n pelaamista. Sen semifinaali Ruotsia vastaan oli melkein sata minuuttia maaliton, joten kyllä se osaa ottaa vastustajalta pois pelitilan.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä