Napoli - Juventus 1.12.2017, Serie A:n kärkiottelu

Pitkästä aikaa joku muu kuin Juventus hallitsee Serie A:ta. Napoli on ollut tällä kaudella hyvä, se on Inter Milanin kanssa ainoa tappioton joukkue.

Italian Serie A:ssa pelataan perjantai-iltana huippuottelu, jolla on jo mestaruustaistonkin kannalta iso merkitys. Viime vuosien Serie A:n suvereeni hallitsija Juventus matkaa illalla sarjakärki Napolin kotikentälle. Juventus on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantana neljä pistettä Napolia perässä.

Juventus on aikaisemmilla kausilla ollut loisvata joukkue puolustamaan, mutta nyt tämä on hieman keikahtanut toisin päin. Napoli on päästänyt viisi maalia vähemmn kuin Torinon Vanha Rouva, eikä Juventus itse asiassa ole päästettyjen maalien tilastossa kuin neljänneksi paras. Maaleja Juve sitten on paiskonut ylivoimaisesti liigan eniten, eli 40. Kakkosena maalintekotilastossa on Napoli 35 osumalla.

Ei vielä tappiota

Napoli ei ole tällä kaudella Italian liigassa vielä hävinnyt otteluakaan, edellinen pistemenetys on marraskuun alusta, jolloin joukkue pelasi Chievon kentällä maalittoman tasapelin. Se ei ole hyvin pitkään aikaan kohdannut Juventusta tilanteessa, jossa se on korkeamalla sarjataulukossa.

Napoli on ollut Serie A:ssa loistava, mutta Mestareiden liigan puolella se on kompuroinut, eli ei se aivan virheetöntä kautta ole pelannut. Napoli on Champions Leaguessa hävinnyt kahdesti Manchester Citylle ja kerran vieraissa Shaktar Donetskille. Ehkä Serie A:n voittaminen hyvin pitkästä aikaa on napolilaisille sellainen maali, että jopa Mestareiden liiga jää valmistautumisen osalta kakkoseksi. Edellisen kerran Napoli on voittanut Serie A:n keväällä 1990 Diego Armando Maradonan johdolla.

Ensi viikolla Napolilla on UCL:n puolella jatkopaikan kannalta ratkaiseva ottelu Feyenoordia vastaan, mutta hankala nähdä, että joukkue lähtisi Juventusta vastaan mitenkään muuten käyn täydessä iskussa ja täysin keskittyneenä.

Napoli on ottelussa ainoastaan ilman puolustuksen Ghoulamia ja kärkimies Milikiä.

Kolme maalia omiin Sampdorian kentällä

Juventus on tällä kaudella jo hävinnyt Serie A:ssa kahdesti. Viimeisin on parin viikon takaan Sampdorian kentältä, jossa kotijoukkue oli parempi 3-2. Juvella oli nyt mainio paikka korjailla alkukauden horjahteluja.

Juventuksellakin on ensi viikolla tärkeä Mestareiden liigan ottelu. Se on nyt lohkossaan kakkosena pisteen Sporting Lissabonia edellä, ja tiistaina se kohtaa vieraissa Kreikan Olympiakoksen. Juvella olisi Kreikassa melkein pakkovoiton paikka, mutta tuskin sekään lähtee Napolissa mitenkään säästelemään.

Juventus on ottelussa ilman kärkipään kolmikkoa Higuain, Bernardeschi ja Pjaca. Higuainin puuttuminen on luonnollisesti paha paikka. Argentiinalainen on jo tehnyt Serie A:ssa kahdeksan maalia.

Vetomarkkina uskoo Napoliin. Unibetilla ottelun kertoimet ovat 2.04 – 3.35 – 3.85. Pienon vedon voisi laittaa vierailijan puolesta, Juventus ei ole niin paljon heikentynyt viime kausista, ja Napoli on pelannut Italian liigaa kyllä aivan kykyjensä ylärajoilla, vaikka toki loistava joukkue onkin. Juventus +0.5 Unibetin kertoimella 1.82 on pelinarvoinen kerroin.

Napolin mahdollinen avaus: Reina – Maggio, Chiriches, Koulibaly, Hysaj – Allan, Jorginho, Hamsik – Callejon, Mertens, Insigne

Juventuksen mahdollinen avaus: Buffon – Barzagli, Benatia, Chiellini – Cuadrado, Pjanic, Khedira, Alex Sandro – Dybala, Douglas Costa – Mandzukic

Napolin mahdollinen avaus: Reina – Maggio, Chiriches, Koulibaly, Hysaj – Allan, Jorginho, Hamsik – Callejon, Mertens, Insigne Juventuksen mahdollinen avaus: Buffon – Barzagli, Benatia, Chiellini – Cuadrado, Pjanic, Khedira, Alex Sandro – Dybala, Douglas Costa – Mandzukic

Aseta vetosi