Napoli - Liverpool 3.10.2018, Italian kakkonen vastaan Englannin kakkonen

Napoli on Serie A:n kakkonen Juventuksen jälkeen, ja kaipa Manchester City on Valioliigassa edelleen hieman Liverpoolia edellä. Vetomarkkina arvostaa Valioliigan huomattavasti Serie A:ta paremmaksi.
Napoli - Liverpool
Lokakuu 03,2018
22:00

Viime kauden finaalijoukkue Liverpool aloitti Mestareiden liigan voittamalla kotonaan kovan PSG:n 3-2. Tänään Pool pelaa Napolissa. Napolin ensimmäinen ottelu oli maaliton tasuri Belgradin Punaista Tähteä vastaan.

Napolin avaus oli kehnonlainen. Lohko on kova, ja vaisu tasuri ennakkoon heikointa vastaan laittaa jo voittopaineita Napolille. Reissut itä-Eurooppaan ovat perinteisesti hankalia, mutta kyllä Napolin olisi pitänyt voittaa Belgradissa.

Napoli on pikku hiljaa kehittynyt yhdeksi Italian mahtijoukkueista. Viime kaudella se jo melkein sysäsi Juventuksen syrjään Serie A:n kärjestä. Napolin hyvät pelit eivät vielä ole näkyneet eurokentillä, joukkue ei ole koskaan ollut Mestareiden liigassa tai edeltäjässä Eurooppa Cupissa parempi kuin 16 parhaan joukossa.

Napolin vaihtopenkillä on kokemusta. Uusi manageri Carlo Ancelotti on Liverpoolin Bob Paisleyn ja Real Madridin Zizou Zidanen kanssa ainoa manageri, joka on voittanut UEFA:n pääturnauksen kolme kertaa.

Napolin arvoasteikossa Serie A lienee arvostetumpi kuin Mestareiden liiga. Se ei ole voittanut Italian mestaruutta 28 vuoteen, aivan yhtä kauan on Liverpoolinkin edellisestä kotimaan liigamestaruudesta.

Viime viikonloppuna Napoli hävisi Juventuksen kotikentällä 1-3, ja nyt se on jo kuusi pistettä Juvea perässä Serie A:ssa. Näyttää siltä, että tämä kausi ei olisi Napolilta aivan yhtä hyvä kuin viime kausi. Se on jälleen Serie A:n kakkosena, mutta etumatka Juveen on jo venähtänyt.

Liverpoolin kausi ei enää ole täydellinen, Chelsea pilasi komean alkukauden saldon. Poolin kaksi viimeistä ottelua on ollut Chelseaa vastaan, Anfieldilla Liigacupissa Chelsea voitti 2-1 ja Valioliigassa Stamford Bridgellä joukkueet pelasivat tasan 1-1. Näitä ennen Poolin saldossa oli pelkkiä voittoja.

Viikonloppuna näytti pitkään siltä, että Chelsea ottaisi toisen perättäisen voiton Poolista, kunnes Danny Sturridge paukautti ihmekudin viime minuuteilla Chelsean maalin ylänurkkaan. Pool on Valioliigassa edelleen tappiotta sarjakärjessä yhdessä Manchester Cityn kanssa. Liverpool pelaa sunnuntaina koti-Anfieldilla juuri Cityä vastaan, ja tämä saattaa hieman sotkea joukkueen valmistautumista Napoli -otteluun.

Liverpool on ollut hieman erityylinen joukkue kuin viime kaudella. Sen kärkikolmikko Salah-Mane-Firmino ei ole paukutellut maaleja samalla vauhdilla kuin viime kaudella, mutta toisaalta Poolin puolustus on huomattavasti tiiviimpi kuin ennen.

Hieman Liverpoolin peleistä on tullut sellainen kuva, etä tulokset ovat olleet itse peliä paremmat. Joukkue on hukkaillut maalipaikkoja, ja joskus sellainen kostautuu.

Viime kaudella Liverpoolin manageri Jurgen Klopp laittoi kentälle tutun kärkikolmikon aina kuin mahdollista. Nyt Sturridge on ollut sen verran hyvä, että hän saattaa pian nousta avaukseen.

Napolin mahdollinen avaus: Ospina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Rui; Callejon, Allan, Hamsik, Zielinski; Insigne, Mertens

Liverpoolin mahdollinen avaus: Alisson; Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson; Milner, Henderson, Keita; Salah, Firmino, Mane

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 3.50 – 3.60 – 2.17, ja tämä on liikaa vieraille kallellaan. Napoli on Italian kakkosjoukkue, eikä Serie A:n ja Valioliigan ero ole näin suuri. Napoli +0,5 Unibetin kertoimella 1.75 on varmasti hyvä veto.

Aseta vetosi