NBA: Atlanta Hawks - Chicago Bulls 7.11.2019, Chicagolla alle vuorokausi huiliaikaa

Bulls otti vain päivää aikaisemmin neniin Los Angeles Lakersilta, ja vielä mitä ikävimmällä tavalla. Joukkueen itseluottamus on varmasti alamaissa.
Atlanta Hawks - Chicago Bulls
Marraskuu 07,2019
02:30

Chicago Bulls heitti jälleen lähes parinkymmenen pisteen johtoaseman kaivoon. Los Angeles Lakers oli Chicagon United Centerissä 19 pistettä tappiolla, kunnes se meni viimeisellä neljänneksellä vielä rinnalle ja ohi. Lakers voitti päätöspätkän 38-19 ja lopulta koko pelin 118-112. Kovin kiri oli jakson alkupuolella, kun Lakers veti 16-0 -jakson.

Chicago Bulls osoitti jälleen, että joukkueessa on jotain pahasti vialla. Se pystyi laittamaan Läntisen konferenssin ykkösjoukkueen pahasti siltaan, mutta voittamaan se ei kuitenkaan pystynyt.

Lauri Markkanen on tyystin varjojen mailla. Hän pelasi yhden NBA-uransa heikoimmista otteluista. Markkanen teki 30 minuutissa vain seitsemän pistettä ja otti kolme levypalloa. Hän tuntuu olevan täysin ulkona Bullsin pelistä. Hyökkäyspäässä Markkanen parkkeeraa kolmosen viivan taaksen nurkkaan levittämään peliä, eikä se pallo hänelle tule.

Chicagon ykkösmies pisteiden puolesta oli jälleen takamies Zach LaVine, hän teki 26 pistettä. Wendell Carter teki 11 pistettä ja otti 11 levypalloa. Coby White ja Otto Porter tekivät kumpikin 18 pistettä.

Betssonin kertoimet: Voittaja NBA 2020/2021

LaVine on turhautunut

Jatkuva voittoaseman hukkaaminen varmasti tekee isoa lovea Bullsin itseluottamukseen.

”Tämä sattuu. Me pieksimme heitä aina viimeiselle neljännekselle asti. Olemmen näyttäneet, että pystymme pelaamaan näiden huippujoukkueiden kanssa. Tiedämme, että meillä on kykyjä. Meillä on ollut peleissä yli kymmenen pisteen johtoja, ja sitten olemme hävinneet. Tämä on turhauttavaa”, LaVine sanoi haastattelussa pelin jälkeen.

Mikä siinä sitten on, että homma ei suju? Sohva-asiantuntijat forumeilla laittavat syyn päävalmentaja Jim Boylenin niskoille. Lakers -ottelussa Boylen piti itsepintaisesti kakkosketjua kentällä, kun Lakers oli repimässä Bullsin johtoa kiinni. Boylen on sanonut, että hän haluaa opettaa vaihtopenkille, kuinka pelataan voittavaa koripalloa. Tämä suunnitelma ei oikein toimi, kun joukkue ei voita.

Toinen syyllinen on monen forumin sankarin mielestä Lauri Markkanen. Fanit ovat jo kahden huonon viikon jälkeen heittäneet Markkasen kohdalla toivon mäkeen, ja tämä on tietenkin älytöntä. Viime kaudella helmikuussa Markkanen pelasi kuukauden sisään seitsemän ottelua, joissa hän teki vähintään 25 pistettä. Ei se potentiaali ole mihinkään hävinnyt, jotain vain on vialla. Lakersia vastaan Markkanen otti Bullsista vasta viidenneksi eniten heittoja.

Hawksin ja Bullsin kokoonpanot

Nyt Bulls joutuu vain yhden yön huiliajalla matkustamaan Atlantaan pelaamaan Hawksia vastaan. Hawks on tällä kaudella voittanut kolme ja hävinnyt kolme.

Viime ottelussaan Hawks voitti San Antonio Spursin kahdeksalla pisteellä. Hawks antaa seuraavat viikot tasoitusta, kun sen laituri John Collins sai peräti 25 ottelun pelikiellon doping-rikkeestä.

Hawksin pelin sielu on ollut takamies Trae Young, joka on tehnyt komeasti yli 27 pistettä per ottelu. Viime kaudella Bullsissa pelannut Jabari Parker on tehnyt Atlantalle melkein 15 pistettä per ottelu.

Puolustuspäässä Hawks on ollut hyvä. Se on antanut vastustajien tehdä noin 104 pistettä per ottelu, ja sillä se on koko NBA:n kuudenneksi paras joukkue.

Chicago on kokematon, nuori joukkue. Pelaaminen perättäisinä päivinä ja matkustaminen siinä välissä on rankkaa, peliin valmistautumiseen ei aivan hirveästi ole aikaa. Ja nyt on vastassa hyvin puolustava kotijoukkue.

Atlanta Hawksin mahdollinen avaus: Young, Len, Hunter, Reddish, Parker

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Satoransky, Porter, LaVine, Carter, Markkanen

 

Atlanta Hawks saa Unibetilta kertoimeksi 1.74. Sen voi kupongille laittaa. Chicagolla on raskas reissu Lakers -tappion jälkeen pakata kamat, lentää Atlantaa ja heti taas pelata vieraskentällä.

Aseta vetosi