NBA: Boston Celtics - Chicago Bulls 14.1.2020

Boston on Itäisen konferenssin kakkosena. Chicago Bulls on ollut pulassa hyviä joukkueita vastaan, ja nyt se vielä pelaa ilman ykkössentteriään Wendell Carteria.
Boston Celtics - Chicago Bulls
tammikuu 14,2020
02:40

Chicago Bullsin kovat tammikuun ottelut jatkuvat. Nyt vastassa on Itäisen konferenssin kakkonen Boston Celtics. Celticsillä on nyt 26 voittoa, kun Chicagolla on vain 14.

Viime ottelussaan Bulls otti harvinaisen voiton. Vastassa oli välillä heikompi joukkue, eli Detroit Pistons, ja Chicagon voittolukemat vieraskentällä olivat 108-99. Ottelussa löytyi hieman epätavallisempia onnistujia, kun pitkä Luke Kornet teki peräti 15 pistettä. Se oli aikaisemmin lähinnä nollille jääneet Kornetin kauden piste-ennätys.

Lauri Markkaselle Pistons -ottelu oli keskinkertainen, pisteitä tuli 14 ja levypalloja seitsemän. Markkasen pelissä paistaa jonkinlainen innoton virkamiespallottelu. Se ei ole hyvä homma, jos vasta kolmatta kauttaan pelaava ja 22-vuotias pelaaja alkaa jo olla leipääntynyt. Ehkä Chicagon päävalmentaja Jim Boylenin tilastoanalyysiin perustuva hyökkäyssysteemi tappaa Markkasen innon? Jos näin on, niin olisi varmaan kaikille parempi, että Markkanen katselisi itselleen toista seuraa mahdollisimman pian.

Boston Celtics voitti viimeksi New Orleans Pelicansit peräti 140-105. Bulls oli hiljattain hävinnyt New Orleansille 15 pisteellä, tämä hieman kuvastaa Bostonin ja Chicagon tasoeroa.

Bostonin voimalaituri Jayson Tatum teki Pelicansia vastaan uransa piste-ennätyksen 41 pistettä. Hän on nyt tehnyt ainakin kymmenen pistettä 28 perättäisessä ottelussa.

Tatum varattiin saman vuoden draftissa kuin Markkanenkin, numerolla kolme, kun Markkasen varausnumero oli seitsemän.

Boston on tasainen joukkue. Supertähti ei ole, mutta ei myöskään heikkoja kohtia. Se on virkistävä poikkeus nyky-NBA:ssa, joka tuntuu elävän vain tähtien varassa.

Pelicans -ottelussa myös Enes Kanter pelasi hienosti, hän teki 22 pistettä ja otti 19 levypalloa. Celtics teki New Orleansia vastaan ensimmäisellä ja kolmannella neljänneksellä yli 40 pistettä. Ensimmäisellä puoliajalla se teki kauden parhaansa 72 pistettä.

Bullsin puolustuskin alkaa hajota

Bostonin hyökkäys on muutenkin toiminut viime aikoina. Viisi kertaa seitsemästä viime ottelusta se on mennyt yli sadan pisteen.

Chicago Bullsin puolustusta ylistettiin joulukuussa, mutta Bostonin hyökkäys lienee sille liian kovassa iskussa juuri nyt. Muutenkin Bullsin puolustus pelasi hyvin, kun vastassa oli heikkoja joukkueita.

Chicagon voitto Detroitista katkaisi sen kuuden tappion putken. Pistons on ollut Bullsille sopiva vastus, Chicago voitti kaikki kauden neljä Detroit -otteluaan.

Bullsin sentteri Carter on loukaantuneena sivussa monta viikkoa, ja useimmiten tämä kyllä tulee olemaan iso aukko joukkueen pelissä. Detroitia vastaan Bulls pärjäsi, vaikka Pistonsin riveissä pelaa todellinen levypallohirmu Andre Drummond. Drummondilla taisi olla lataus Bullsia vastaan vähän niin ja näin, mies sai suihkukomennuksen teknisten virheiden jälkeen aika pian puoliajan jälkeen.

Laiheliini Luke Kornetin lisäksi Bullsin rookie Daniel Gafford pelasi korin alla hyvän ottelun. Gafford oli avausviisikossa ja teki hyvällä prosentilla 14 pistettä.

Bulls tarvitsee Carterin poissaollessa paljon joukkueen muilta pitkiltä pelaajilta, mutta tuskin se tätä tulee jatkuvasti saamaan. Kornet ja Gafford eivät loppujen lopuksi ole häävejä pelaajia, ja Markkanen ei ole ollenkaan sentterityyppiä.

Bullsin tilastoista voi vielä nähdä, että Boston tulee olemaan sille paha paikka pelata. Chicago on pelannut tällä kaudella 16 kertaa sellaista vastustajaa vastaan, joka on voittanut enemmän kuin hävinnyt, ja näistä otteluista Bulls on voittanut vain yhden. Sekin oli kotikentällä parhaita pelaajiaan lepuuttanutta LA Clippersiä vastaan.

Boston Celticsin mahdollinen avaus: Theis, Tatum, Hayward, Walker, Brown

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Dunn, Satoransky, Markkanen, Gafford, LaVine

Unibetilla kertoimet ovat 1.19 – 5.00, ja eiköhän siinäkin ole Bullsille liikaa. He eivät vie tätä ottelua kerta viidestä. Boston -9.5 saa Unibetilla kertoimeksi 1.91, ja sen voi lapulle rastittaa.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä