NBA: Charlotte Hornets - Chicago Bulls 24.10.2019, nyt lähtee käyntiin Markkasen kausi!

Lauri Markkanen aloittaa kolmannen kautensa NBA:ssa. Nyt Markkaselta ja samalla koko Chicago Bullsilta odotetaan jotain merkittävää, ainakin play offs -paikka voisi olla mahdollinen.
Charlotte Hornets - Chicago Bulls
Lokakuu 24,2019
02:10

Nyt alkaa Lauri Markkasen ja Chicago Bullsin kausi. Avausottelu on Charlottessa ja vastassa Hornets.

Chicagolla on alkamassa jälleenrakennusvaiheen kolmas kausi. Nyt olisi jo mahdollista, ja syytäkin, saada aikaan tulosta. Aamun Helsingin Sanomissa Markkanen sanoi, että tavoite on pudotuspelipaikka. Idän konferenssi on viime kausina ollut länttä heikompi, joten kyllä tuohon Bullsilla on mahdollisuudet, jos kaikki natsaa eikä tule pahoja loukkaantumisputkia.

Viime kaudella Bulls voitti NBA:ssa vain 22 ottelua, ja se oli surkea kausi. Täksi kaudeksi ryhmä on vahvistunut, ja nuoret pelaajat ovat taas vuoden kokeneempia. Lauri Markkaselta odotetaan nyt paljon. Rookie-vuosi oli hyvin lupaava, mutta viime kaudella loukkaantumiset sotkivat.

Ajoittain viime kaudella Markkanen oli loistava, mutta sitten muutaman hyvän pelin putken jälkeen tuli vaisumpi jakso. Tällaisista pitäisi kolmannen vuoden pelaajan jo pian päästä eroon.

Viime kaudella Markkanen oli erinomainen koko helmikuun. Hän teki helmikuun alusta eteenpäin 11 ottelussa pistekeskiarvon 26.4. Jotain samanlaista Markkasen olisi jo hyvä saada aikaan läpi koko runkosarjan.

Satoransky pyörittää peliä

Pisteiden puolesta takamies Zach LaVine lienee edelleen Chicagon ykkösmies. Viime kaudella hänen pistekeskiarvonsa oli 23.7, ja samanlaisia lukemia hän saanee aikaan tälläkin kaudella. LaVine aloittaa jo viidettä kauttaan, hänestä tuskin löytyy yhtä paljon kehitysmahdollisuuksia kuin mitä Markkaselta odotetaan.

Bulls jäi kauden alla pelaajadiileissä plussalle. Veteraanisentteri Robin Lopez jätti Chicagon, mutta uusina miehinä joukkueeseen tulivat Tsekin maajoukkueen takamies Tomas Satoransky sekä Indianasta kovan luokan vaihtopelaaja Thaddeus Young.

Bullsin sentteri Wendell Carter jr on nyt toisen kauden pelaaja, ja pikku hiljaa hänestä voisi odottaa jo kovaa miestä aloitusviisikkoon. Viime kausien ykköstakamies Kris Dunn on putoamassa vaihtomiehen rooliin, hänen kehityksensä on jäänyt junnaamaan paikallaan.

Chicagon päävalmentaja Jim Boylen on pitänyt kesän treenijaksolla joukkuetta kovilla. Pelaajat ovat nyt ennen kautta sanoneet, että joukkue on hitsautunut hyvin yhteen.

Kemba lähti Bostoniin

Charlotte Hornets on Chicagolle helponlainen avausvastus. Hornets menetti viime kauden jälkeen kaksi parasta pistemiestään, eikä uusia oikein tullut tilalle. Kemba Walker on ollut joukkueen ainoa varsinainen tähtipelaaja, ja hän lähti Bostoniin. Samalla Jeremy Lamb jätti Charlotten ja meni Indianan joukkueeseen. Uusista merkittävin pelaaja on Bostonista tullut Terry Rozier.

Viime kauden tähtien lähdettyä, uusilla miehillä on näytön paikka. Treenimatseissa Malik Monk ja Dwayne Bacon ovat olleet hyviä.

Viime kaudella Charlotte otti vielä komeasti 39 voittoa, mutta nyt saman tempun uusiminen tuntuu hankalalta. Hornets aloittaa kauden kahdella kotiottelulla ja sitten on edessä reissu länsirannikolle.

Charlotten mahdollinen avaus: Rozier, Bacon, Bridges, Washington, Zeller

Chicagon mahdollinen avaus: Satoransky, LaVine, Porter, Markkanen, Kornet

 

Vetopuolella Bulls on suosikki. Unibetilla kertoimet ovat 2.25 – 1.68, tasoitus on kolme pistettä. Uskotaan, että coach Boylen on saanut Chicagon joukkueen kehittymään oikeaan suuntaan. Ainakin ryhmässä on paljon enemmän potentiaalia kuin nyky-Hornetsissa. Lapulle Bulls -3 Unibetin kertoimella 1.92.

Aseta vetosi

Jääkiekko

Lisää aiheesta - vinkit tai uutiset 1