NBA: Chicago Bulls - Boston Celtics 5.1.2019, Bulls vastaan Celtics oli joskus klassikko-ottelu

Boston Celtics on Itäisen konferenssin kakkosjoukkue, mutta Chicago Bulls ei taida ehtiä edes pudotuspeleihin. Bulls ja Lauri Markkanen ovat parantaneet kauden edetessä, mutta eivät tarpeeksi.
Chicago Bulls - Boston Celtics
tammikuu 05,2020
03:10

Chicago Bullsin kovat matsit jatkuvat. Nyt United Centerille tulee Itäisen konferenssin kakkosjoukkue Boston Celtics. Bostonin tilasto on nyt 24 voittoa ja kahdeksan häviötä, Bullsin numerot ovat 13-22.

Boston pelasi viimeksi viime yönä, jolloin se voitti kehnon Atlantan kolmella pisteellä. Paljon ei huiliaikaa jää, kun jo vuorokauden päästä pitää pelata Chicagossa.

Boston on tasainen ryhmä, varsinaisia supertähtiä sen joukkueessa ei ole. Kemba Walker taitaa olla ykkösnimi, mutta ratkaisuja tulee muiltakin. Itäisen konferenssin viikon pelaajaksi on valittu Celticsin Jaylen Brown. Hän teki Atlantaa vastaan 24 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Jokainen Bostonin avausviisikon pelaajista teki Hawks -ottelussa vähintään kymmenen pistettä.

Boston saattaa antaa Bullsille hieman tasoitusta ottelussa. Kemba Walker oli Atlanta -ottelusta sivussa flunssa vuoksi, ja saattaa nytkin katsella sivusta. Marcus Smart otti viime ottelussa Walkerin paikan, ja hän teki 15 pistettä ja antoi yhdeksän syöttöä.

Bulls on parantanut

Chicago Bulls on hävinnyt nyt kahdeksan viimeisistä 13 ottelusta. Joukkueen joulukuu meni alkukautta paremmin, mutta nyt sen otteluohjelma on aikaisempaa kovempi. Viimeksi Bulls pelasi kotonaan Utah Jazzia vastaan ja hävisi 98-102.

Kaiken kaikkiaan Bulls on ollut tällä kaudella pettymys. Sen piti olla jo pudotuspelijoukkue, mutta ei se siihen millään ehdi. Joukkue tarvitsisi huiman loppukirin, eikä sitä kyllä ole tulossa.

Bulls on vielä hyvin nuori joukkue. Avausviisikosta ainoastaan Tomas Satoransky on yli 25 -vuotias. Bullsin päävalmentaja Jim Boylen on pitkällä tähtäimellä optimistinen.

”Olemme tekemässä perustaa joukkueelle. Meillä on uusi systeemi, uusi joukkue ja uusi päävalmentaja. Halusin, että olemme hyvin puolustava joukkue, ja nyt olemme. Meidän pitää parantaa levypallopeliä ja hyökkäystä. Pidän näistä miehistä, he tekevät kovasti hommia ja he välittävät. He haluavat edustaa Chicagoa ja he pelaavat kovaa”, Boylen sanoi Jazz -tappion jälkeen.

Chicagon hyökkäys nojaa liian paljon Zach LaVinen varaan. LaVine saa pallon viimeisten minuuttien tiukassa paikassa, eikä hän ole niitä hetkinä välttämättä ollut ollenkaan hyvä. Hän tekee liikaa huonoja ratkaisuja.

LaVinen kauden pistekeskiarvo on 23.4. Lauri Markkanen on Bullsin kakkosmies, hänen pistekeskiarvonsa on 15.1. Markkanen on parantanut viime aikoina, kolmessa viime ottelussa hänen pistekeskiarvonsa on ollut yli 20 per ottelu.

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Dunn, Satoransky, Markkanen, LaVine, Carter

Boston Celticsin mahdollinen avaus: Theis, Tatum, Hayward, Smart, Brown

Vetomarkkina pitää ottelua melko tiukkana. Bulls saa tasoitusta vain 2.5 pistettä. Bostonille voisi pienen pelin laittaa. Joukkueiden tasoero on kuitenkin melkoinen. Itäpuolen ykkönen Milwaukee kävi hiljattain Chicagossa ottamassa 21 pisteen voiton.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä