NBA: Chicago Bulls - Los Angeles Clippers 15.12.2019, Markkanen kohtaa supertähti Kawhi Leonardin

Chicago Bulls on kovin epätasainen joukkue, Ensin se tekee ottelussa 136 pistettä ja seuraavassa vain 73. Nyt olisi parempi olla kunnossa, kun vastassa on kauden suurin mestarisuosikki Los Angeles Clippers.
Chicago Bulls - Los Angeles Clippers
Joulukuu 15,2019
03:10

Chicago Bulls on epätasainen ja turhauttava joukkue. Ensin se voitti kotonaan Atlanta Hawksit murskalukemin 136-102, mutta heti perään Bulls meni sitten häviämään heikolla Charlottelle nihkeästi 73-83. 73 pisteen tekeminen nyky-NBA:ssa on melkein sama kuin jäisi jääkiekko-ottelussa nollille.

Nyt Bullsilla on sitten vastassa vuoden kovin vastustaja, mutta kuitenkin kotikentällä. Kawhi Leonardin nykyinen seura Los Angeles Clippers on vetomarkinoiden ykkössuosikki tämän kauden NBA:n mestariksi.

Clippers kyllä myös pelaa hyvin. Se on nyt kuuden ottelu vieraskiertueella, ja Chicago on reissun viimeinen pysäkki. Vierasmatseista huolimatta Clippers on neljän ottelun voittoputkessa, ainoa kiertueen tappio on kovan Milwaukeen kotikentältä. Clippersin koko kauden voittotilasto on 20-7, jolla se on nyt läntisen konferenssin kakkosena Los Angeles Lakersin jälkeen.

Rivers on parempi kuin Boylen

Yksi merkittävä ero Bullsin ja Clippersin kohdalla taitaa olla valmennuksessa. Clippersin tähtipelaaja Paul George ylisti ottelun alla joukkueensa päävalmentajaa Doc Riversiä.

”Doc tekee todella hienoa työtä saamalla kaikki hyvin peliin mukaan, löytämällä jokaiselle hyviä paikkoja hyökkäyksessä ja saamalla kaikki sujumaan kuin rasvattu. Pelaajat sitten vain ottavat heitot”, George sanoi.

Kukaan ei ole puhunut näin Chicagon päävalmentajasta Jim Boylenistä. Paremminkin Boylenin systeemejä kritisoidaan toimimattomina. Faniforumeilla ollaan ihmetelty sitä, että ilmeisesti Chicagon pelisuunnitelmaan eivät kuulu ollenkaan lyhyet hyppyheitot, koreja haetaan vain kolmosen viivan takaa tai ajamalla korille. Tällainen heittokielto kyllä kuulostaa oudolta, eikä ole ihme jos se tappaa hyökkäyksestä kaiken sujuvuuden. Lauri Markkasellakin kolmen-neljän metsin hyppyheitot olivat ennen tärkeä ase.

Viimeksi kaksi Clippersiä yli 40 pisteen

Clippersin viime ottelu oli Minnesotaa vastaan. Sen se voitti seitsemällä pisteellä. George teki ottelussa 46 pistettä ja Kawhi Leonard 42 pistettä. Kummallakin Clippers -tähdellä on kauden pistekeskiarvo yli 23 per ottelu.

Clippers -hyökkäys on ollut hyvässä kunnossa tällä kaudella. Se on tehnyt yli 110 pistettä kuusi kertaa viimeisistä seitsemästä ottelusta.

Clippers ja Bulls pelasivat kumpikin eilen. Se saattaa Clippersin kohdalla tarkoittaa sitä, että Leonard ja George istuvat paljon penkillä. Varsinkin Kawhi Leonard on tehnyt selväksi, että hän ei halua vetää itseään tiukalle runkosarjan aikana. Tavoite on pudotuspeleissä, ja viime kaudella nähtiin, mitä se meinaa, kun Leonard on iskussa kevään ratkaisupeleissä.

Bullsin koko seura on kovan paineen alla. Tämän kauden piti olla jo sellainen, että jälleenrakennusvaihe olisi saanut aikaan joukkueen, joka tappelee play offs -paikoista. Nyt Chicagon voittosuhde on vain 9-18 ja paine päävalmentaja Boylenin sekä johtokaksikon Gar Formanin ja John Paxsonin ympärillä kasvaa. Varsinkin Boylen saa jatkuvasti vastailla kysymyksiin. Hornets -tappion jälkeen ihmeteltiin, miksi Boylen laittoi Markkasen niin pitkäksi aikaa penkille toisella puoliskolla. Kesällä hankittu Thad Young on kertonut julkisesti olevansa tyytymätön vähäiseen peliaikaansa. Jotain Bullsissa varmasti pian tapahtuu, jos suunta ei muutu kunnolla.

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Satoransky, Dunn, LaVine, Carter, Markkanen

Los Angeles Clippersin mahdollinen avaus: Leonard, Harkless, George, Zubac, Mann

Unibetilla kertoimet ovat Clippersille 1.38 – 3.15, tasoitus on 6.5 pistettä. Laitetaan sinivalkoiset ja punamustat lasit naamalle, ja pelataan vielä Bulls +6.5 -betsi, kerroin on 1.91. Jos Clippers lepuuttaa tähtiään, niin Bulls saattaisi roikkua mukana. Ja kun Bullsin peli heilahtelee, niin nyt olisi sen paremman matsin vuoro.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä