NBA: Chicago Bulls - Toronto Raptors 27.10.2019, Bullsin kotiavaus

Chicago Bulls pelaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan viime kauden mestaria Toronto Raptorsia vastaan. Kauden avauksessa Markkanen teki 35 pistettä ja eilen yhdeksän pistettä. Nyt taas yli 30?
Chicago Bulls - Toronto Raptors
Lokakuu 27,2019
03:00

Chicago Bulls pelaa NBA -kauden ensimmäisen kotiottelunsa viime kauden mestaria Toronto Raptorsia vastaan.

Kumpikin joukkueista pelasi myös eilen, eli tiukka alku Bullsilla ja Raptorsilla. Chicago otti eilen kauden ensimmäinen voittonsa, kun Memphis Grizzlies meni vieraissa nurin kahdeksalla pisteellä. Avausottelussa loistanut Lauri Markkanen oli Memphisissä tyystin jäässä. Kun Markkanen teki avausottelussa 35 pistettä, niin nyt pisteitä tuli vain yhdeksän. Memphisissä Markkanen osui vain kerran kymmenestä heitosta kolmosen viivan takaa.

Epätasaisuus on ollut Markkaselle ongelmana edellisilläkin kausilla, ja samalta tilanne näyttää nyttenkin. Ottaakseen askeleen eteenpäin Markkasen olisi pelattava illasta toiseen kovalla tasolla, eikä vain silloin tällöin.

Chicago on ailahdellut, niin myös Markkanen

Kauden avausottelussa Charlottessa Chicagon puolustus oli onnetonta, kun yksi liigan heikoimmista joukkueista Hornets teki sitä vastaan peräti 126 pistettä. Hornets heitti Bullsia vastaan kolmosen viivan takaa yli 50 prosentin tarkkuudella, Memphisiä vastaan Chicago sai vastustajan kolmosprosentin vain noin 34 prosenttiin.

Chicago Bullsin valmentaja Jim Boylen on aikaisemmin tällä viikolla sanonut, että joukkueen pitää parantaa puolustuspäässä yleisemminkin, varsinkin nopeiden hyökkäysten puolustaminen olisi oltava parempaa.

Memphisiä vastaan Chicago oli pahimmillaan jo 14 pistettä perässä, ja vasta nelisen minuuttia ennen loppua Bulls meni ottelussa ensimmäisen kerran johtoon, kun rookie Coby White upotti kolmosen. Kaiken kaikkiaan White teki lopulta 25 pistettä, ja Zach LaVine teki 37 pistettä.

Memphis -ottelussa Chicagon joukkueen heikoin puoli taisi olla levypallot, jotka se hävisi 45-56.

Torontolla pieni rinki

Toronton kauden avausottelussa New Orleansia vastaan vain kahdeksan Raptorsin pelaajaa kävi kentällä. Joukkue voitti kuudella pisteellä, mutta eihän kautta voi noin pienellä rotaatiolla pelata.

”Kyllä me tuodaan lisää pelaajia mukaan. Heillä menee hieman pitempään voittaa koutsin luottamus. Katsotaan nyt, kuinka se menee”, Raptorsin takamies Fred VanVleet sanoi.

Kawhi Leonard jätti Toronton mestaruuden jälkeen, ja nyt joukkuetta pitää kasata uudestaan. VanVleetin lisäksi Kyle Lowry, Pascal Siakam ovat olleet avainpelaajia Marc Gasolin kanssa, ja vielä rookie Terence Davis ovat saanut minuutteja.

Viime kaudella Toronto ja Chicago kohtasivat neljästi, ja Raptors vei ne kaikki. Parhaimmillaan eroa oli 39 pistettä, mutta nyt tilanne on kyllä toinen. Torontolla on mestaruuskrapulaa, ja ykkösstara lähti. Chicago on paremminkin nouseva joukkue. Toronto ei tällä kaudella pöllytä Bullsia niin kuin viime kaudella.

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Satoransky, LaVine, Markkanen, Porter, Carter

Toronto Raptorsin mahdollinen avaus: VanVleet, Lowry, Anunoby, Siakam, Gasol

 

Vetomarkkinoilla Toronto on selvä suosikki, mutta ei kyllä pitäisi olla. Kawhi Leonard on Losissa! Toronto on vielä pelannut pienellä ringillä, sille kahden perättäisen päivän peli on hankalampi kuin Bullsille. Chicagon voitosta saa kertoimeksi Betssonilla 2.26, ja se kelpaa hyvin kupongille.

Aseta vetosi