NBA: Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 31.10.2019, kehno alkukausi Bullsilla

Chicago Bulls on voittanut yhden kauden otteluistaan ja hävinnyt kolme. Lauri Markkanen on pelannut yhden erinomaisen pelin ja kolme heikompaa.
Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls
Lokakuu 31,2019
01:00

Chicago Bulls on pelannut tällä NBA-kaudella nyt neljä ottelua ja voittanut vain kerran. Vain yksi vastustajista on ollut kovemman luokan ryhmä, eli viime kauden mestari Toronto Raptors. Tässä vaiheessa Chicagon meno ei näytä hyvältä. Selitykseksi medialle on kerrottu, että joukkue ei ole vielä aivan saanut päävalmentaja Jim Boylenin uutta hyökkäyssysteemiä toimimaan. Kyllä joukkueessa on paljon muutakin pielessä tai ainakin kesken, ei esimerkiksi puolustaminen ole ollut hääviä.

Viime ottelussa Bulls hävisi New Yorkissa Knicksille 98-105. Bullsin ottelun loppu oli katastrofi. Vielä kolme ja puoli minuuttia ennen loppua Bulls oli kahdeksan pistettä johdolla, mutta New York voitti ottelun lopun puhtaasti 15-0. Parhaimmillaan Bulls oli toisella neljänneksellä 18 pistettä johdossa.

Bullsin ykköspelaaja on Zach LaVine, eikä hän ole niin hyvä, että hänelle pitäisi pallo pelata käteen joka kerta, kun otteluita ratkaistaan. LaVine on erinomainen koripalloilija, mutta heikko pelaaja. Hän on loistavan urheilullinen, nopea ja korkealle pomppaava takamies, mutta se peliäly ei ole parhaimmasta päästä.

LaVinellä ei tunnu olevan muuta temppua ratkaisuhetkiin kun painaa väkisin kolmea puolustajaa vasten. Fiksu pelaaja löytäisi sen vapaana olevan, mutta LaVine menee eteenpäin lappu silmillä. Sama pätee miehen puolustukseen. Kun on tiukka tilanne ottelu lopussa, niin hän lähtee hakemaan levypalloa korkealta muiden yläpuolelta, kun pitäisi sulkea oma puolustettava tilanteesta pois. Kaiken kaikkiaan LaVine pelaa sankaripalloa eikä joukkuepeliä.

Betssonin kertoimet: Voittaja NBA 2020/2021

Markkanen jäässä

Bullsin kehno pelisysteemi, tai ainakin kehnosti toteutettu systeemi näkyy kyllä Lauri Markkasen pelissäkin. Usein hyökkäyspäässä Bullsin tilanne on se, että sentteri Wendell Carter on korin alla ja laiturit leveällä levittämässä peliä ja katsomassa kuinka takamiehet väkisin tunkevat korille.

Toki Markkasen pelaamista haittaa ainakin se, että heitto ei uppoa. Tällä kaudella Markkanen on heittänyt kolmosen viivan takaa noin 18 prosentin tarkkuudella, ja se on surkea lukema.

Knicks -ottelun jälkeen Bullsin sentteri  Carter totesi, että play offs -joukkue ei voi antaa vastustajan nousta peliin mukaan niin kuin Chicagolle nyt kävi. Nykyinen Bulls ei kyllä ole play offs -joukkue.

Bullsin päävalmentaja Boylen sanoi, että joukkueen pitää petrata joukkuepuolustusta ja pelikovuutta, jos se meinaa voittaa Clevelandissa. Totta varmasti, mutta kyllä joukkuehyökkäystäkin pitäisi teroittaa, ja jotenkin saada ne kolmoset uppoamaan koriin.

Cavsin ja Bullsin kokoonpanot

Cleveland Cavaliers on voittanut kolmesta ottelusta yhden. Voittopeli oli kotikentällä Indiana Pacersia vastaan, ja tappiot Cleveland kärsi Orlandoa ja Milwaukeeta vastaan. Kovaa Bucksia vastaan Cavs oli seitsemän minuuttia ennen loppua vain viisi pistettä tappiolla, mutta lopulta eroksi tuli 17 pistettä.

Cavsin päävalmentaja John Beilein sanoi, että Milwaukee -ottelussa oli paljon hyvää. Joukkue on nöyrä ja halukas kehittymään, eli tässä kohdassa Cleveland saattaa olla paremmassa tilanteessa kuin Bulls.

Cleveland on myös rakentamassa joukkuetta uudelleen. Nyt ryhmä on suurelta osin vielä nuori, ja Bullsin Boylenin tavoin Clevelandissakin halutaan pelaajilta lisää kovuutta.

Viime kaudella Bulls voitti Clevelandin kolmesti, ja Cavs kerran.

Cleveland Cavaliersin mahdollinen avaus:Sexton, Garland, Osman, Love, Thompson

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Satoransky, LaVine, Porter, Markkanen, Carter

 

Chicago Bulls on vetomarkkinoilla edelleen suosikki, vaikka sen peli ei ole kulkenut. Unibetilla Bullsin voittokerroin on 1.84 ja tasoitus -1.5. Pelataan Chicagoa vielä tasoituksen kanssa. Jos Bulls saa kolmoset paremmalla prosentilla sisään kuin tähän saakka, niin eiköhän se vie voiton. Ja joskushan niiden on upottava.

Aseta vetosi