NBA: Detroit Pistons - Chicago Bulls 12.1.2019, Bullsin alamäki on jyrkkä

Chicago Bullsin joukkue on niin ohkainen, että sentteri Carterin loukkaantuminen syöksi koko joukkueen jyrkkään alamäkeen. Nyt Bullsilla ei ole ainuttakaan pelaajaa, joka pärjäisi vastustajien senttereita vastaan. Lauri Markkasen peli menee aivan sekaisin, jos hän joutuu ottamaan sentterin vastuuta.
Detroit Pistons - Chicago Bulls
tammikuu 12,2020
02:00

Chicago Bulls pelaa taas, vaikka edellisestä matsista on aikaa alle 24 tuntia. Nyt joukkue on jo ehtinyt matkata Detoitiin pelaamaan Pistonsia vastaan. Arvattavimmin Bulls ottaa taas kunnolla neniin, joukkue on todella kehnossa jamassa.

Viimeksi Bulls hävisi kotonaan Indiana Pacersille 11 pisteellä, vaikka Pacersin joukkueesta oli sivussa kolme ehkäpä parasta pelaajaa. Domantas Saboniksen pelaaminen oli ottelun alla epävarmaa, mutta lopulta miestä ei kentällä näkynyt. Malcolm Brogdonin piti tulla taas peleihin, mutta eipä tullut.

Chicagolta puuttuivat ottelussa pitkäaikaisloukkaantunut laituri Otto Porter sekä hiljattain useaksi viikoksi sivuun joutunut sentteri Wendell Carter. Carterin loukkaantuminen on Bullsille se ratkaiseva juttu, joka katkaisee kamelin selän. Chicagolla ei oikein ole ketään toista pelaajaa,joka pystyisi olemaan fyysinen iso pelaaja. Carterin sijasta nyt Lauri Markkanen joutuu pelaamaan paljon sentterin paikkaa, ja se tuhoaa Markkasen pelin tyystin. Toki suomalainen on pitkä kaveri, mutta hän tarvitsee rinnalleen oikean sentterin. Carter on ollut nyt sivussa kaksi ottelua, ja nämä molemmat Markkanen on pelannut heikosti. Ennen Carterin loukkaatumista Markkanen oli jo useamman viikon oikein hyvä pelimies.

Kuka pärjää Drummondille?

Detroit ei ole häävi joukkue, mutta kyllä se nykyisellään on parempi kuin Bulls. Viime ottelussaan Pistons hävisi kotonaan Clevelandille jatkoajan jälkeen. Cleveland -ottelussa Detroitin ongelma oli se, että joukkue ei heittänyt kuin 20 kertaa kolmosen viivan takaa, ja vain kuusi meni sisään. Nykyisessa data-analyysiin perustuvassa koripallossa kolmosten paiskominen on oleellisen tärkeää.

Detroitillakin on omat loukkaantumisongelmansa. Joukkueen parhaiten pisteitä tekevä laituri Luke Kennard ei ole tämän vuoden puolella vielä pystynyt pelaamaan. Kokenut Blake Griffin kävi hiljattain polvileikkauksessa ja hänen paluustaan ei ole mitään tietoa. Lisäksi Reggie Jackson ja Marcus Morris ovat myös sairastuvan puolella.

Detroitin ykkösmiehet viime otteluissa ovat olleet sentteri Andre Drummond sekä entinen Bullsin tähtipelaaja Derrick Rose. Varsinkin Drummond tulee olemaan Bullsille kova pideltävä. Joukkueessa ei ole ketään, joka pystyisi puolustamaan vahvaa Drummondia.

Pistonsin ja Bullsin kokoonpanot

Torstaina Cleveland -ottelussa Drummond teki 28 pistettä ja otti huikat 23 levypalloa. Jotain samaa lienee tulossa myös Bullsia vastaan. Rose on viimeisissä neljässä ottelussa tehnyt yli 25 pistettä per matsi. Torstain ottelussa Rose heitti 24 kertaa, ja teki 27 pistettä.

Joulukuussa Bulls voitti Pistonsit 119-107, mutta se oli aikaa, jolloin Bullsin peli näytti taas paremmalta. Nyt kuuden ottelun tappioputkessa Bulls on taas pahasti alamaissa.

Bullsin Indiana -tappiossa Zach LaVine paiskoi kovat 43 pistettä. LaVinelle taitaisi kuulua paikka All Stars -otteluun, mutta Bullsin kehnous saattaa estää tämän.

Chicagon päävalmentaja Jim Boylen on sanonut halunneensa ensin tehdä joukkueesta hyvin puolustavan ryhmän. Jonkin aikaa tämä suunnitelma tuntui onnistuvan, ja pitkään Bulls oli puolustustilastojen kärkipäässä, mutta nyt Carterin loukkaantumisen myötä tämäkin on menossa pieleen. Pacerskin teki Bullsia vastaan korit yli 57 prosentin tarkkuudella.

Detroit Pistonsin mahdollinen avaus: Snell, Mykhailiuk, Brown, Drummond, Wood

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Young, Dunn, LaVine, Satoransky, Markkanen

Pistons antaa tasoitusta vain 3.5 pistettä. Siihen voi lantit laittaa. Betssonin kerroin Detroit -3.5 -vedolle on 1.95.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä