NBA finaalit Toronto Raptors - Golden State Warriors 31.5.2019, Raptorsilla kotietu

NBA:n finaalisarja alkaa Toronton kotikentältä. Jo pelkästään se, että Raptorsilla on kotietu, tekee ottelusarjasta tasaisemman kuin mitä vetomarkkina kertoo. Ja vielä Warriorsin Kevin Durant on ainakin aluksi sairastuvalla.
NBA finaalit: Raptors - Warriors
May 31,2019
04:00

NBA:n finaaleissa kohtaavat idän Toronto Raptors ja lännen Golden State Warriors. Vetomarkkinoilla Warriors on hyvin suuri suosikki, sen mestaruuskerroin on vain noin 1.30. Toronton mestaruudesta saisi noin 3.40 -kertoimia. Sarjaa kyllä tasoittaa se, että Torontolla on kotietu, koska se voitti runkosarjassa yhden ottelun enemmän. Warriors oli runkosarjassa lännen ykkönen 57 voitolla. Toronto oli idän kakkonen 58 voitolla, Milwaukeella oli 60 voittoa.

Golden State Warriors on dominoinut NBA:ta viime vuosina, ja tähänkin kauteen se lähti aivan ylivoimaisena suosikkina. Tämän kesän finaalisarjasta voi kuitenkin odottaa paljon tasaisempaa, mitä kertoimenlaskijat väittävät.

Durant aloittaa sairastuvalla

Golden Staten tähtipelaajalla Kevin Durantilla on pohjevamma. Hän on varmuudella sivussa ainakin ensimmäisen ottelun, ja pahalta näyttää sekin, että ehtiikö Durant kakkosmatsiin.

Warriors -fanit eivät ole huolissaan Durantin poissaolosta, kunhan vain toinen supertähti Stephen Curry on mukana. Joukkue on viimeisistä 32 ottelusta, joissa Durant on ollut sivussa ja Curry mukana, voittanut 31.

Raptors -fanit toteavat, että Golden Staten 31 voittoa ilman Durantia tuli paljon kehnompia NBA-joukkueita vastaan, Raptors on aivan eri tasolla kuin vaikka Orlando Magic tai Miami Heat.

Durantin poissaolo tarkoittaa sitä, että Toronton supertähdellä Kawhi Leonardilla on hieman kehnompi puolustaja edessään. Leonard on todella kova ja fyysinen pelimies. Kahdesti San Antonion vuosinaan Leonard valittiin koko NBA:n parhaaksi puolustajaksi. Toronton edellisessä play offs -sarjassa Milwaukee Bucksia vastaan Leonard pimitti vastustajan kreikkalaisen Giannis Antetokounmpon olemalla tiukasti kiinni jatkuvasti. The Greek Freak jäi kakkoseksi, vaikka on kymmenisen senttiä pidempi ja todellinen fysiikkaihme. Leonard oli koko ajan niin iholla, että Antetokoumpo ei päässyt käyttämään liikettä hyväkseen.

Leonard tähän mennessä play offsien paras

Hyökkäyspäässäkin Leonard on pudotuspeleissä ollut loistava. Hän on heittänyt pitkät kakkoset 55 prosentin tarkkuudella, ja se, että pystyy paukuttamaan tiukasti puolustettuna hyppyheittoja pussiin kovalla prosentilla on todellinen pudotuspelien ase. Kun hypäri uppoaa, niin se on vakuutus sille, että jos muuten hyökkäyspäässä on tukkoista. Pudotuspeleissä NBA:n sirkus jää vähemmälle, ja pelataan voitosta peruspeliä. Hypäristä saa kaksi pistettä, donkista ei saa sen enempää.

Torontolla saattaisi olla, ainakin kotikentällään, aseet kontrolloida otteluiden tempoa. Viimeksi kun Warriors hävisi finaalisarjan LeBron Jamesin Clevelandille, niin silloin kyse oli paljon juuri siitä, että Cavaliers pääsi määräämään tahdin.

Warriors ja Raptors ovat kaksi koko NBA:n parhaita nopeiden hyökkäysten joukkueita. Se kumpi saa enemmän pisteitä nopeista hyökkäyksistä voisi olla lopulta ratkaiseva tekijä sarjassa. Ja tämä tuntuu olevan ennen pelejä melko tasainen osa. Kaksi muuta tärkeää tekijää voisivat olla hyökkäyslevyt ja pallonmenetykset, halu voittaa ja keskittyminen. Pallonmenetyksistä aukeaa nopeita hyökkäyksiä, ja tässä Golden State on ollut kehnompi. Hyökkäyslevyissä se taas on ollut pudotuspeleissä nälkäisempi.

Toronton mahdollinen avaus ensimmäisessä ottelussa: Green, Lowry, Leonard, Gasol, Siakam

Golden Staten mahdollinen avaus ensimmäisessä ottelussa: Curry, Thompson, Bogut, Green, Iguodala

 

Torontolla on kotietu, sen ei pitäisi olla niin suuri altavastaaja mitä kertoimet väittävät. Durantin puuttuminen koskee varmasti pahasti Warriorsia. Toronto mestariksi Unibetin kertoimella 3.35 on hyvä veto. Kyllä Raptors voittaa tämän sarjan ainakin kerran kolmesta.

Aseta vetosi