NBA: Kauden MVP 1.4.2020, Markkasesta jättiyllättäjä?

Lauri Markkanen teki Chicago Bullsin kauden avauksessa sellaiset tilastolukemat, että jos sama meno ollenkaan jatkuu, niin miehen arvostus nousee raketin lailla.
NBA MVP
huhtikuu 01,2020
00:00

 

Lauri Markkanen aloitti NBA-kauden hirmupelillä. Charlotte Hornetsin kotikentällä Markkanen teki 35 pistettä ja otti 17 levypalloa. Kovat pisteet tulivat siitä huolimatta, että Markkasen kolmoset eivät uponneet, vain yksi seitsemästä meni sisään. Markkasen mainiosta ottelusta huolimatta Bulls meni häviämään ottelun pisteellä 125-126. Chicagon puolustus oli ottelussa kehno. Hornets on heikko joukkue, eikä sen pitäisi antaa tehdä tuollaista pistemäärää.

Onko Markkanen noussut jo sille tasolle, että voisi alkaa uumoilla jättiyllätystä kauden MVP -pelaajaa valittaessa? Unibet antaa tällä hetkellä Markkasen MVP -valinnalle kertoimeksi 501.00.

Suurin este Markkasen tiellä on se, että Chicago on edelleen kehno joukkue. MVP valitaan joukkueesta, joka on yksi liigan parhaista. Kun joukkue on konferenssissaan neljän parhaan joukossa, niin joukkueen ehdottomastaa ykköspelaajasta leivotaan kaudn jälkeen MVP. Markkanen ei ole kahdella aikaisemmalla kaudellaan ollut Chicagon ykkönen, vaikka lupaavin pelaaja onkin ollut. Tällä kaudella tilanne voisi kyllä olla tältä osin toinen.

Entäs Kawhi Leonard?

Viimeisen kymmenen vuoden aikana NBA:n MVP:ksi on valittu LeBron James neljästi ja Stephen Curry kahdesti. Viime vuonna MVP oli Milwaukee Bucksin Giannis Antetokounmpo. The Greek Freakin tilastolukemat viime kaudelta olivat 27.7 pistettä ja 12.5 levypalloa per ottelu. Toki hänet tuplattiin useamman kerran hyökkäyspäässä, eli helppoja koreja hän ei juurikaan saanut.

Lauri Markkasen lukemat viime kaudelta olivat 18.7 ja 9.0, eli aikamoisen harppauksen Markkanen saisi ottaa päästäkseen MVP-tason lukemiin.

Markkasen avausottelu ei välttämättä ollut mikään sattuma. Huhut Chicago Bullsin harjoitusleiriltä kertoivat, että Markkanen olisi suorastaan dominoinut koko jengiä. Zach LaVinestä tuskin on parempaan kuin mitä hän on edellisillä kausilla näyttänyt, joten kyllä tässä saattaa käydä niin, että Markkasesta tulee joukkueen saa ykkösmies. Se on sitten eri asia, että onko Chicago Bullsista vielä muutamaan kauteen Itäisen konferenssin kärkipäähän.

Markkasen MVP-titteliä viiden sadan kertoimella voi toki kokeilla, kyllä se fiksumpi veto on kuin lottolapun täyttäminen. Toine hyvä veto on viime kauden mestarin Kawhi Leonardin pelaaminen. Hänen MVP-kertoimensa on Unibetilla nyt 10.00.

Leonard vaihtoi voitettuaan Toronto Raptorsin kanssa seuraa, ja on nyt LA Clippersissä. Clippers on vetomarkkinoilla suurin suosikki kauden mestariksi, eli kyllä se tulee pelaamaan hyvän runkosarjan. Avausottelussaan Clippers voitti paikallisvastus Los Angeles Lakersin 112-102, ja Leonard teki heti 30 pistettä.

Viime kaudella Leonard hoiti käytännössä itsekseen mestaruuden Torontolle. Ja tämän MVP-äänestäjät varmasti muistavat.

Markkasen kerroin 501.00 kahvirahalla ja Kawhi Leonardin kerroin 10.00 ruokakassin hinnalla. Siinä kauden MVP-betsit.

Aseta vetosi