NBA: Memphis Grizzlies - Chicago Bulls 26.10.2019, Markkanen on tulikuuma

Lauri Markkanen teki Chicagon Bullsin avausottelussa 35 pistettä, mutta se ei vienyt joukkuetta voittoon. Memphis ei ole häävi joukkue, nyt olisi hyvä paikka kauden ensimmäiseen voittopeliin.
Memphis Grizzlies - Chicago Bulls
Lokakuu 26,2019
03:00

Lauri Markkasen Chicago Bulls hävisi kauden ensimmäisen ottelunsa Charlotte Hornetsia vastaan pisteellä. Memphis Grizzlies hävisi Miami Heatille 19 pisteellä.

Bullsilla oli Hornetsia vastaan kaikki mahdollisuudet voittoon. Lauri Markkanen oli tulessa ja teki 35 pistettä. Bulls oli kuutisen minuuttia ennen loppua kymmenen pistettä johdossa, mutta homma ei pysynyt kasassa loppuun saakka. Chicagon Zach LaVine ei antanut ottelussa aivan terävää kuvaa itsestään. Chicagolla oli viime sekunneilla pallo, ja joukkue oli kolme pistettä perässä, silti LaVine päätti tehdä vain kahden pisteen korin.

Bulls lähti kauteen kovin odotuksin, muutaman hyvätasoisen veteraanin tuominen ryhmään on nostanut joukkeen tavoitteen jo pudotuspeleihin. Ensimmäisestä pelistä ei kannata vetää liikoja johtopäätöksiä, mutta kyllä avaus Charlottessa oli pettymys.

Chicagon päävalmentaja Jim Boylen on korostanut sitä, että hyökkäyksessä pitää saada pallo liikkumaan. Hyökkäys ei ollut Charlottessa ongelma, jos tekee 125 pistettä, niin kyllä koripallo-ottelu pitäisi voittaa.

”Jos pallo jää paikoilleen, niin emme ole silloin kovin hyvä joukkue. Mielestäni tätä tapahtui Charlottessa ottelun lopussa. Meidän pitää saada hyviä heittoja”, Boylen sanoi Hornets -ottelun jälkeen.

White ja Young ok, Porter jäässä

Markkasen lisäksi Bullsin viime kesän ykköskierroksen varaus Coby White sekä kesällä joukkueeseen hankittu veteraani Thaddeus Young pelasivat kelpo ottelut, kumpikin teki 17 pistettä.

Otto Porterilla oli hankalampi peli. Vain kolme heittoa kymmenestä meni pohjaan saakka. Porterilla on ilmeisesti kauden alla ollut kaikenlaista pikkuvaivaa, ja tämä saattaa näkyä vielä pelissä.

Päävalmentaja Boylen on rakentanut Chicagon pelisysteemin sellaiseksi, että pallo kulkee useamman pelaajan kautta hyökkäyspäässä. Systeemi ei välttämättä vielä toimi aivan sujuvasti, oleellista on se, että hyökkäyksessä pelaajat osaavat ottaa oman tilansa eikä ajauduta sumppuun.

Memphis romahti omassa avauksessaan viimeisellä neljänneksellä. Se oli kolmen jakson jälkeen pisteen johdossa, mutta Miami vei viimeisen pätkän 37-17. Hieman ottelun loppupuolella tunteet myös kuohahtivat, mutta ei sen verran, että olisi tullut pelikieltoja.

Memphis saattaa olla joukkue, joka pelaa kovaa joka ilta. Ei Grizzliesillä oikein muutakaan ole. Se on yksi liigan kehnoimmista joukkueista.

Memphisin joukkueessa huomio kiinnittyy ainakin aluksi Ja Morantiin, joka oli viime kesän draftin kakkosvaraus. Avausottelussa hän teki 14 pistettä, kun puolet 12 heitosta meni koriin asti.

Viime kaudella Bulls voitti Memphisin kahdesti. Kumpikin peli pelattiin helmikuussa, ensin Bulls voitti kotonaan 12 pisteellä ja perään vieraissa kahdella pisteellä.

Memphis Grizzliesin mahdollinen avaus: Brooks, Morant, Crowder, Jackson, Valanciunas

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Satoransky, LaVine, Porter, Markkanen, Carter

 

Ottelu on vetopuolella aikalailla tasan. Betssonilla Chicagon voittokerroin on 1.90 ja Memphisin 1.92. Laitetaan vielä sinivalkoiset lasit silmillä betsi Bullsin puolesta. Chicago on kauden alla rankattu paremmaksi joukkueeksi kuin Memphis.

Aseta vetosi