NBA: New Orleans Pelicans - Chicago Bulls 9.1.2019, Bullsin sentteri Carter joutui sairaslomalle

Chicago Bulls on heikossa jamassa. Alla on neljän tappion putki ja nyt vielä ykkössentteri Carter putosi sairaslistalle. Lauri Markkasen peli kulkee, mutta se yksin ei riitä.
New Orleans Pelicans - Chicago Bulls
tammikuu 09,2020
03:00

Chicago Bulls on Itäisen konferenssi kymmenes voittosuhteella 13-24. New Orleans Pelicans on vielä huonompi, sen voittosuhde on 12-25. Läntinen konferenssi on Itäistä kovempi, Pelicans on vasta sijalla 14.

New Orleans näyttää kuitenkin olevan menossa parempaan suuntaan, kun Bulls oikeastaan polkee paikallaan. Viime ottelussaan Pelicans hävisi Utahille 126-128. Pelicans melkein katkaisi Utahin viiden ottelun voittoputken, vaikka se pelasi ilman toiseksi parasta pisteen tekijäänsä Jrue Holidayta.

Ennen Utah -matsia Pelicans oli voittanut viisi matsia kuudesta. New Orleansin jatkokin näyttää hyvältä. Holiday kyynärpäävamma ei pidä häntä kauaa sivussa, ja vielä kohuttu viime draftin ykkösvaraus Zion Williamson alkaa olla pian pelikunnossa lokakuisen leikkauksensa jälkeen.

New Orleansin valmentaja Alvin Gentrykin on tyytyväinen joukkueeseensa.

”He tekivät Utahia vastaan kaiken mitä ohjeistin. Joukkue pelasi kovaa ja pysyi pelissä mukana. Silloinkin kun olimme 11 pistettä perässä he pelasivat kovaa, hoitivat homman ja pääsivät vielä peliin mukaan. Meidän olisi kuulunut voittaa se peli”, Gentry sanoi lehdille.

Bulls on tappioputkessa

Utah -matsi jäi pienestä kiinni. Aivan ottelun lopussa Jazzin sentteri Rudy Gobert näytti rikkovan layupissa Pelicansin Brandon Ingramia, mutta virhettä ei vihelletty. Ei koria eikä vapareita.

Ingram on Pelicansin ykkösmies, hän teki Utahia vastaan 35 pistettä. Lakersista Anthony Davis -kaupassa New Orleansiin tullut Lonzo Ball teki 21 pistettä ja se oli neljäs perättäinen ottelu, kun Ball pääsi 20 pisteeseen. Ballin pelit sujuvat Pelicansissa paremmin kuin Lakersin kanssa, nyt hän taas näyttää siltä, mitä hänestä NBA:ssa odotettiin.

Chicago Bulls on neljän tappion putkessa. Hetken joulukuussa näytti jo siltä, että joukkue olisi parantamassa, mutta kun vastukset kovenivat vuoden vaihteessa, niin Bulls alkoi taas hävitä. Pudotuspeleille Bulls voi jo heittää hyvästit, eikä olisi ihme, jos loppukaudesta joukkueessa tehtäisiin rankkojakin liikkeitä. Nykyryhmä nykyvalmentajansa Jim Boylenin kanssa ei kyllä etene yhtään mihinkään, sen voinee jokainen tunnustaa. Bulls on tällä hetkellä paljon vähemmän kuin osiensa summa.

Bullsin pelaajilla ei tässä ole enää oikein muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa eteenpäin.

”Pitää vain jatkaa pelaamista. Joskus homma sitten toimii, tai ainakin siihen on uskottava. Pitää pelata kovaa, ja sitä me teemme. Pian on uusi mahdollisuus yrittää”, Bullsin takamies Zach LaVine sanoi joukkueen viimeisen matsin jälkeen. Siinä pelissä Dallas voitti Chicagon kahdeksalla pisteellä.

Pelicansin ja Bullsin kokoonpanot

Bulls osui kolmosensa Dallasia vastaan vain 29 prosentin tarkkuudella. Bullsilla vaikuttaa olevan sellainen hyökkäyssysteemi, että lyhyemmät hypärit ovat kiellettyjä. Joukkue joko heittää kolmosia tai ajaa korille. Tästä systeemistä voi olla montaa mieltä, mutta kaipa Boylen ja muut valmentajat ovat tutkineet datansa ja tehneet tarkan analyysin.

Lauri Markkanen oli Dallasia vastaan Bullsin ykkösmies. Hän teki 26 pistettä, vaikka oli edellisessä ottelussa satuttanut nilkkansa ja koko pelaaminen oli epävarmaa.

Bullsin tilanne on sen verran kehno, että edes Markkanen ei ole turvassa siirtospekulaatioilta. Bullsin faniforumeilla on vankka kannattajakunta sille, että Markkanen pitää nyt kaupata pois, kun hän pelaa hyvin.

Dallas -ottelu toi jobinpostia muutenkin Bullsille. Toisen vuoden sentteri, aloitusviisikon Wendell Carter lähti kentältä rullatuolissa. Hän satutti nilkkansa niin pahasti, että taukoa tullee useampi peli.

New Orleans Pelicansin mahdollinen avaus: Favors, Ingram, Ball, Redick, Hart

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Dunn, Satoransky, Markkanen, LaVine, Gafford

Betssonilla tasoitus on 4.5 pistettä, ja kyllä sillä pitää pelata New Orleansia. Se on paremmassa kunnossa, ja jos vielä Carter on Bullsilta sivussa, niin Chicago on kyllä pulassa. Pelicans -4.5 saa Betssonilta kertoimeksi 1.88. Siitä kupongille.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä