NBA -tupla 3.12.2019, Bulls ja Hawks

Chicago Bulls päättää kolmen ottelun länsirannikon kiertueen Sacramentossa. Joko Markkanen herää ja joukkue toisi kotiin edes yhden voiton reissulta? Hawks yrittää katkaista kymmenen tappion putkea.
NBA -tupla: Bulls ja Hawks
Joulukuu 03,2019
02:40

Chicago Bullsilla on viimeinen peli länsirannikon kiertueella. Nyt pelataan Sacramentossa Kingsiä vastaan, ja taas Bullsilla olisi hyvä paikka ottaa voitto, jos peli vain olisi kunnossa.

Kings on heikko joukkue. Sen voittosuhde on 8-10, kun Chicagon on 6-14. Kings voitti viime ottelussaan kovan Denver Nuggetsin jatkoajan jälkeen. Se otti kovan loppukirin viimeisellä neljänneksellä tullen 17 pisteen häviöltä rinnalle ja lopulta ohi. Ennen Nuggets -ottelua Kings oli käynyt itärannkolla häviämässä Bostonille ja Philadelphialle.

Viime kaudella Kings pieksi Bullsit kahdesti oikein kunnolla, piste-eroa tuli 19 ja 27 pistettä. Eikä Bulls vaikuta tällä kaudella yhtä hyvä kuin viime kaudella, ja viime kaudellakin se oli huono joukkue.

Kings on ollut viime viikkoina selvässä nousussa. Se on voittanut kahdeksan viimeisistä 13 pelistä. Bulls taas on hävinnyt nyt kolme putkeen, ja varsinkin häviö Golden Statelle muutama päivä sitten oli surkea ottelu. Bulls on ollut usein pelissä hyvin mukana, mutta sitten, kun olisi pitänyt pelata voitosta, niin se on tyystin ulkona.

Chicagon päävalmentaja Jim Boylen on jaksanut tappioiden jälkeen vakuuttaa medialle, että kyllä kaikki vielä joskus on hyvin.

”Meidän täytyy jatkaa pelaamista, niin kuin olemme pelanneet, eli kovaa ja yhdessä”, Boylen sanoi viimeisen Portland -tappion jälkeen.

Boylen on kertonut, että hänellä on seurajohdon tuki, vaikka joukkue on mennyt pahasti alle tavoitteen. Ei olisi yllätys, jos Boylen yhtäkkiä saisi potkut.

Betssonin kertoimet: Voittaja NBA 2020/2021

Joko nyt, Markkanen?

Lauri Markkasen vaikeuksista on kirjoitettu ja puhuttu paljon. Kylkivamma on ollut vaivana, mutta nyt tuntuu, että koko mies on mennyt jumiin. Markkasen palaamista tasolleen odotetaan joka ottelussa. Viimeksi Portlandissa hän teki avausjaksolla nolla pistettä, mutta tauon jälkeen jo 13. Ehkä siinä sitten pukukopissa Portlandissa tapahtui muutos?

Chicagolla olisi nyt taas loistava tilaisuus saada kiinni vaikka voittoputkesta, jos vain peli kulkisi. Sacramento ei ole hyvä joukkue, kyllä sitä vastaan voi vaikka vieraissa viedä voiton. Ja Kings -ottelun jälkeen Bulls pelaa kotonaan heikkoja Golden Statea ja Memphisiä vastaan, nekin kumpikin on hyvin voitettavissa.

Kings taas on pelaamassa Bulls -ottelun jälkeen paljon vieraissa seuraavien viikkojen aikana, joten sillä voi olla tulossa hankalammat ajat.

Chicagon parjattu Zach LaVine on ollut viime otteluissa hyvä. Golden Statessa hän teki 36 pistettä ja Portlandissa 28, ja LaVinen ollessa kentällä Bulls teki enemmän pisteitä kuin päästi. Eli Bullsin vaihtopenkki on ollut syypäänä viime otteluiden tappioille. Bulls penkki ei tosiaan ole häävi.

Kingsin ykkösmies on Buddy Hield, joka teki Nuggets -voitossa joukkueen kahdeksan viimeistä pistettä.

Vetomarkkinoilla Sacramento on viiden pisteen suosikki. Unibetilla Bulls +5 saa kertoimeksi 1.92. Siitä ensimmäinen osa tuplaan, uskotaan, että Bulls ainakin roikkuu pelissä mukana.

Hawksilla huima tappioputki alla

Heikko Golden State vierailee Atlantassa. Hawks on ottelussa kuuden ja puolen pisteen suosikki, ja siitä saadaan toinen osa NBA -tuplaan. Warriors kärsii pahoista loukkaantumisista, ja ilman tähtikaksikko Klay Thompsonia ja Steph Curryä se on varmasti yksi liigan heikoimmista joukkueista.

Tällä hetkellä Golden Statella ja Atlantalla on kummallakin neljä voittoa, mutta kotietu tekee kyllä Atlantasta oikeutetusti suosikin.

Klay Thompsonilla on vaivana vasen polvi, jonka hän loukkasi viime kauden finaaleissa. Steph Curryllä on murtunut käsi ja hän on ollut sivussa jo 17 ottelua. Näiden loukkaantumisten vuoksi Warriors on tällä kaudella jo pelannut peräti seitsemän ottelun tappioputken, ja mitään sellaista ei takavuosien joukkueen kanssa ole voinut edes kuvitella. Viimeksi Warriors hävisi Orlandossa neljällä pisteellä. Se on joukkueen eduksi sanottava, että päävalmentaja Kerr saa heikosta joukkueesta kyllä kaikki irti, toisin kuin vaikka Bulls.

Hawksilla on menossa käsittämätön kymmenen tappion putki, mutta joukkue ei ole aivan niin huono missään nimessä. Viimeksi se otti Houstonissa neniin peräti 47 pistettä, ja muutenkin Hawksien otteluissa on tehty huimat määrät koreja.

Atlantalla on kuitenkin menestyvän joukkueen siemenet. Toisen vuoden pelaaja, takamies Trae Young teki Houstonissa 37 pistettä, ja muutenkin hän on ollut pelaaja, jonka varaan voisi rakentaa.

Atlantan hyökkäyspään kakkosmies on ollut Bullsin hylkäämä Jabari Parker. Parker sanoi viime kaudella Chicagossa, että hänelle ei makseta puolustamisesta, ja siltä se on näyttänyt Atlantassakin. Hawksin iso laituri Collins on pelikiellossa, ja se on haitannut joukkuetta. Warriors on kuitenkin pienikokoinen ryhmä, joten Atlanta ei välttämättä tarvitse korin alle voimaa.

SUPERBOWL KISA - COOLBET

Bulls +5 ja Hawks -6.5 -tupla saa Unibetilta kertoimeksi 3.67. Sillä mennään ensi yönä.

Aseta vetosi