NBA:n mestari 15.6.2018, Warriors selvä suosikki

Golden State Warriors on jälleen selvä mestarisuosikki NBA:ssa. Houston Rockets yllätti voittamalla runkosarjan, vetomarkkina on reagoinut tähän liiaksikin.

NBA:n pudotuspeleissä on enää jäljellä neljä joukkuetta. Konferessinfinaalit alkavat viikonloppuna. Idässä Boston Celtics kohtaa Clevelandin ja lännessä Golden State Warriors Houston Rocketsin. Vetopuolella Warriorsin kerroin on noussut 1.70 -tasolle, ja se alkaa jo olla pelattava. Warriors oli kauden alla selvästi suurempi suosikki, sen mestaruuskerroin oli alimmillaan noin 1.45.

Warriors pudotti ensimmäisellä kierroksella San Antonio Spursin 4-1 ja toisella nurin meni New Orleans Pelicans samaten 4-1. Läntisen konferenssin toinen finaalivastus Houston Rockets aloitti pudotuspelit kukistamalla Minnesotan 4-1 ja Utahin myös 4-1.

Idän puolella finaalijoukkueet ovat Cleveland Cavaliers ja Boston Celtics. Clevelandin alle ovat play offseissa jääneet Washington Redskins 4-2 ja Toronto Raptors 4-0. Boston pudotti ensin Milwaukeen 4-3 ja perään Philadelphian 4-1.

Länsi on vahvempi

Idän joukkueet tuntuvat tällä hetkellä selvästi länttä heikommilta. Cleveland Cavaliers on tyystin LeBron Jamesin joukkue. King James käytännössä yksin pudotti Toronton jatkosta, hän teki neljässä ottelussa pistelukemat 26, 43, 38 ja 29. Boston taas on yllättänyt koko liigan jatkamalla konferenssifinaaleihin saakka, vaikka se pelaa ilman loukkaantuneita Kyrie Irvingiä ja Gordon Haywardia. Hayward on toki ollut koko kauden sivussa, mutta Irving putosi sairastuvalle maaliskuun alkupuolella eikä hän enää tällä kaudella pelaa.

Golden Statellakin oli pieni loukkaantumishuoli, kun Stephen Curry oli pitkään toipilaana. Hän palasi peleihin toukokuun alussa, ja peli on sujunut. Ensimmäisessä Pelicans -ottelussaan Curry teki 28 pistettä, ja samat lukemat hän nakutteli viimeisessäkin New Orleans -ottelussa.

Warriorsin tähdet ovat kaikki kovassa pelikunnossa. Viime ottelussa Pelicansia vastaan Curryn 28 pisteen lisäksi Kevin Durant teki 24 pistettä ja Klay Thompson 23. Joukkueen sentteri Draymond Greenkin on jo lähes supertähti, hän otti ottelussa 14 levyriä ja teki 19 pistettä.

Rockets voitti runkosarjan

Golden State on paperilla selvästi joukkueista paras, ja se on kokenut. Warriors on voittanut NBA:n mestaruuden 2015 ja 2017, 2016 se hävisi finaalit Clevelandille.

Golden Staten vastustaja konferenssifinaaleissa, Houston Rockets oli runkosarjan paras joukkue. Runkosarjan menestykseen ei ole syytä tuijottaa liiaksi. Joukkueet kyllä tietävät, että mestaruuden vie se, joka on keväällä kunnossa. Idän puolella näkyi hyvin se, että runkosarjan voitto ei välttämättä paljoa merkitse. Idässä Toronto oli runkosarjan ykkönen, mutta se oli täysin aseeton Cavaliersia vastaan.

Houston Rockets on paperilla myös kova joukkue. Sen pelin selkäranka on Chris Paulin ja James Hardenin takamiesduo. Rockets saa kotiedun pudotuspeleihin, silti se lähtee altavastaajana loppuotteluihin.

Unibet antaa Golden Staten NBA:n mestaruudelle kertoimeksi 1.70. Sen voi kyllä pelata. Oikeastaan mikään ei ole joukkueen osalta muuttunut kauden alusta, mutta vetomarkkina reagoi kovasti Houstonin hyvään runkosarjaan.

Unibet antaa Golden Staten NBA:n mestaruudelle kertoimeksi 1.70. Sen voi kyllä pelata. Oikeastaan mikään ei ole joukkueen osalta muuttunut kauden alusta, mutta vetomarkkina reagoi kovasti Houstonin hyvään runkosarjaan.

Aseta vetosi