New Orleans Saints - Los Angeles Rams 20.1.2019, Super Bowl on voiton päässä

Saintsilla ja Ramsilla kummallakin on NFL:n parhaimpiin kuuluva hyökkäys. Tänään joukkueet saattavat lähteä otteluun juoksupelejä painottaen. Vastustajan hyökkäys on parempi pitää sivurajalla.
New Orleans Saints - Los Angeles Rams
tammikuu 20,2019
22:05

NFL:ssä pelataan konferenssifinaaleja, Super Bowl on vain yhden voiton päässä. National -konferenssin loppuottelussa New Orleans on isäntänä, ja Los Angeles Rams tulee vierailulle.

Vastakkain on kaksi liigan ehdottomasti parhaimpiin kuuluvaa hyökkäystä. Rams teki runkosarjassa liigan toiseksi eniten pisteitä, ja New Orleans kolmanneksi eniten. Tilaston ykkönen oli AFC-konferenssin voittoa hakeva Kansas City Chiefs.

Ottelusta on tulossa tasainen, ja varmasti hyvin viihdyttävä. Kumpikin joukkue voitti runkosarjassa 13 ottelua, ja Saintsin kotisaldo oli 6-2, samaten kuin Ramsin vierassaldo oli 6-2.

Sean vastaan Sean

Joukkueiden valmentajat, Saintsin Sean Payton ja Ramsin Sean McVay ovat tunnustaneet, että he katsovat toisen joukkueen videoita joka viikko. Ei siksi, että toinen voi olla tuleva vastustaja, vaan myös siksi, että joukkueiden hyökkäykset ovat niin mainioita, että videoista löytyy paljon ideoita oman hyökkäyspelin kehittämiseksi.

Ottelu on jossain mielessä peli, jossa kohtaavat kokemus ja nuoruus. Ramsin päävalmentaja McVay on vasta 32-vuotias, kun Saintsin Payton on 55-vuotias. Samaten Saintsin loistava QB Drew Brees on jo uransa ehtoopuolella, hän 40-vuotias, kun Ramsin QB Jared Goff on vasta 24.

Joukkueet kohtasivat kaudella aiemmin kerran. New Orleansissa peliviikolla yhdeksän Saints voitti 45-35. Tappio oli Ramsille kauden ensimmäinen. Se oli tuohon otteluun saakka ollut kauden ykkkösuosikki, ja vetomarkkinoilla se oli kahden pisteen suosikki, vaikka oli vierasjoukkue. Nyt Rams on 3.5 pisteen altavastaaja.

Muutamia eroja, ja mahdollisia ratkaisevia tekijöitä ottelusta voi löytää. New Orleans joutuu pelaamaan ilman puolustuksen linjan Sheldon Rankinsia, jonka akillesjänne repesi viime sunnuntaina Philadelphiaa vastaan. Rankins on yksi liigan parhaita pelipaikallaan, jos ei jopa paras. Hänen puuttumisensa on iso helpotus Ramsin hyökkäyspelille.

Saints ei ole Domessaan hävinnyt play offs -matsia

Runkosarjan ottelussa Drew Brees repi Ramsin puolustuksen hajalle, hän heitti 346 jaardia ja neljä maalia. Ramsin tähtilaitapuolustaja Aqib Talib oli sivussa tästä ottelusta, ja Saintsin laituri Michael Thomas otti palloa kiinni 211 jaardin edestä. Nyt Thomas saanee Talibin vastaansa.

New Orleansin Dome on ollut hyvä paikka pelata Saintsille. Paytonin ja Breesin aikakausi seurassa alkoi vuonna 2006, ja sen jälkeen Saints on kotikentällään voittanut kaikki kuusi pelaamaansa pudotuspeliä.

Joukkueilla on potentiaalia huiman kovaan heittopeliin, mutta nyt kumpikin pelannee paljon juosten. Rams voitti viime viikonloppuna Dallasin 30-22, ja joukkueen kumpikin keskushyökkääjä CJ Anderson sekä Todd Gurley juoksivat yli sata jaardia. Rams on tilastoissa NFL:n kolmonen juoksujaardeissa.

New Orleansin hyökkäys on loppukaudesta ollut entistä enemmän keskushyökkääjien Alvin Kamaran ja Mark Ingramin varassa. Joukkueet varmasti haluavat kontrolloida palloa, ja se tarkoittaa juoksupelejä. Vastustajan hyökkäys halutaan pitää sivurajalla.

 

Ottelun totals-raja on 56.5, ja siihen voi pelata under-betsin. Unibetin kerroin alle 56.5 pistettä on 1.91. Pallokontrolli tulee olemaan pelin avain. Jos ottelu on tiukka viimeisellä neljänneksellä, niin kuin hyvinkin saattaa olla, niin kumpikin haluaa pitää pallon maassa.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä