New York Knicks - Chicago Bulls 20.3.2018, häviäminen ei haittaa kumpaakaan

Knicks ja Bulls eivät pelaa kevään pudotuspeleissä, kummankin tavoite nyt on saada mahdollisimman hyvä draft -paikka, ja tämä tarkoittaa häviämistä.

Lauri Markkasen Chicago Bulls on jo heittänyt pyyhkeet kehään. NBA on loppukaudesta kaksijakoinen sarja, parhaat virittelevät itseään play offs -kuntoon ja huonoimmat pelaavat niin heikosti kuin kehtaavat saadakseen paremman draft-vuoron. Chicago Bulls on tukevasti niitä joukkueita, joita häviäminen ei ainakaan haittaa.

Maanantai-yönä Bulls kohtaa New York Knicksin Madison Square Gardenissa. Knicks otti viime ottelussa suurimman voittonsa aikoihin, kun se voitti vierailevan Charlotte Hornetsin 124-101. Hornets -voitto katkaisi Knicksin yhdeksän ottelun tappioputken, voiton avain oli parantunut puolustus. Hornets oli ollut tarkasti heittävä joukkue ennen Knicks -ottelua. Se oli osunut 48 prosenttisesti neljän pisteen tappiossa Atlantalle ja 53 prosenttisesti 12 pisteen Atlanta -voitossa. Knicks piti Charlotten osumaprosentin 37:ssä, kolmosen viivan takaa Hornets osui vain 27 prosenttisesti. Knicks sai myös Charlotten sentterin Dwight Howard pidettyä vain 14 pisteessä, kolmessa aikaisemmassa Howard oli tehnyt 30 pistettä per peli.

New Yorkin valmentaja Jeff Hornacek rakensi Hornetsia vastaan taktiikan, jossa laituri Lance Thomas pysäytti Nic Batumin. Batum heitti ottelussa vain yhden korin.

Knicks on myös samassa tilanteessa kuin Bulls, pudotuspelit menivät ohi jo kauan sitten ja nyt taktikoidaan tilannetta kesän draftiin. Knicksillä on nyt yksi voitto enemmän kuin Bullsilla.

Kolmikko kotona

Chicago Bullsin kahdeksan viime ottelua ovat tuoneet neljä voittoa ja neljä tappiota. Voittopeleissä Bulls on heittänyt hyvin, ja tappiopeleissä huonosti. Tämä kertoisi siitä, että otteun ratkaisu on Knicksin puolustuksessa. Jos se onnistuu kuten viime pelissä, niin kotijoukkue on vahvoilla.

Bullsilla on ongelmia loukkaantumisten kanssa. Koko tähtikolmikko LaVine-Dunn-Markkanen on jossain määrin vaivainen. Eikä Bullsilla todellakaan ole nykytilanteessa mitään halua peluuttaa keskenkuntoisia starojaan. LaVinella on vieläkin ongelmia pitkään vaivanneen polven kanssa. Markkasella on taas selkävaivoja, ja Dunn väänsi varpaansa viime viikolla.

Yön ottelu on joukkueiden viimeinen tällä kaudella. Kolme aikaisempaa Bulls on voittanut kaikki. Ensimmäinen peli oli joulukuun alkupuolella, ja silloi Kris Dunn upotti voittovaparit viime sekunneilla. Pari viikkoa myöhemmin Bulls voitti, kun Knicks teki vain kolme pistettä viimeisten viiden minuutin aikana. Joukkueiden edellinen ottelu sitten oli Markkasen kauden paras peli, jyväskyläläinen teki ottelussa 33 pistettä.

Guts on painanut ottelun kertoimet lukemiin 1.30 – 3.55, tasoitus on 7.5 pistettä. Näillä lukemilla lantit on syytä laittaa chicagolaisille. Knicks on edelleen kehno joukkue, joka pelaa ilman tähteään Porzingisia.

New York Knicksin mahdollinen avaus: Hardaway, Ntilikina, Burke, Williams, Hicks

Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Valentine, Payne, Portis, Zipser, Felicio

New York Knicksin mahdollinen avaus: Hardaway, Ntilikina, Burke, Williams, Hicks Chicago Bullsin mahdollinen avaus: Valentine, Payne, Portis, Zipser, Felicio

Aseta vetosi