Newcastle - Arsenal 15.4.2018, kotijoukkue paremmassa kunnossa

Arsenal keskittyy Eurooppa-liigan voittamiseen, se on joukkueen paras mahdollisuus ensi kauden Mestareiden liigaan. Newcastle on ollut hyvä kotikentällä.

Newcastle on viiden ja kymmenen ottelun kuntopuntarissa tämän päivän vastustajaa Arsenalia ylempänä. Sarjataulukossa Arsenal on vielä paremmin sijoittuneena, mutta se ei päivän kunnosta paljoa kerro.

Rafael Benitezin manageroima Newcastle on jo aikalailla selättänyt putoamispeikon hyvän lopputalven ansiosta. Newcastle on nyt sarjassa sijalla kymmenen, sillä on pisteitä kymmenen enemmän kuin putoamisrajan alapuolella olevalla Southamptonilla. Arsenal on kuudentena, ja sillä paikalla vielä pääsee ensi kaudeksi Eurooppa-liigaan. Takaa tulee Burnley kahden pisteen päässä. Top 4 -sijoitus ja sitä kautta ensi kauden Mestareiden liigan paikka ovat jo karanneet Arsenalilta, Valioliigan nelosena on Tottenham 13 pisteen päässä. Arsenalin ykköstavoite loppukaudella taitaa olla Eurooppa-liigan voitto ja sitä kautta Mestareiden liigan paikan saaminen.

Arsenal heikko vieraissa

Arsenal on voittanut kolme viimeistä Valioliigan otteluaan, mutta nämä kaikki ovat olleet kotipelejä. Vierasottelua Arsenal ei ole voittanut aikoihin. Neljä viimeistä matkapeliään se on hävinnyt. Edellisen kerran Arsenal voitti vieraissa Valioliiga-ottelun joulukuun lopulla, silloin vastassa oli Crystal Palace. Arsenalin surkea vieraskunto on ollut koko kauden osalta joukkueen ongelma. Kotipelien sarjataulukossa Arsenal on kolmosena, mutta vieraspelien taulukossa se on sijalla 12. Arsenal on tehnyt kauden 15 vierasottelussa vain 16 maalia, esimerkiksi Manchester Cityon tehnyt vieraissa 40 osumaa.

Arsenal saattaa olla hieman parantamassa pelaamistaan. Se oli Eurooppa-liigan ottelussa Moskovassa CSKA:ta vastaan hyvä, ja nousi tukalasta 0-2 -tilanteesta tasapeliin.

Newcastle on viime kierroksilla ollut rautaa kotonaan. Se on voittanut kolme viimeistä, yksi hävinneistä oli Manchester United. Kaikki turnaukset mukaan lukien Newcastle ei ole hävinnyt kotonaan seitsemään otteluun.

Vetoväki ei arvosta Newcastlea

Vetomarkkina ei arvosta Newcastlen kovaa kotikuntoa, ja samalla se edelleen pitää Arsenalia hyvänä joukkueena. Arsenal on ottelussa suosikki, vetoväki arvioi sen voitolle todennäköisyydeksi noin 47 prosenttia. Tämä ei liene kohdallaan.

Historia on ottelussa vierailijoiden puolella. Newcastle ei ole voittanut kymmeneen viime kertaan, kun Arsenal on tullut vierailulle. Viimeiset neljä Arsenal on Newcastlessa voittanut. Tilanne on nyt kuitenkin eri kuin viime kerroilla. Arsenal keskittyy Eurooppa-liigaan, ja on muutenkin takavuosia heikompi ryhmä.

Newcastlella on ilmeisesti täysin terve ryhmä. Arsenalilta sivussa ovat ainakin pitkäaikaispotilas Cazorla, varaveskari Ospina ja uusi mies Mkhitaryan.

Veto on syytä rakennella kotijoukkueen puolesta. Mainio vaihtoehto on Newcastle +0.5 Unibetin kertoimella 1.75.

Newcastlen mahdollinen avaus: Dubravka – Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummett – Ritchie, Shelvey, Diame, Kenedy – Perez – Gayle

Arsenalin mahdollinen avaus: Cech – Bellerin, Mustafi, Chambers, Kolasinac – Elneny, Wilshere – Welbeck, Ozil, Iwobi – Aubameyang

 

 

Mainio vaihtoehto on Newcastle +0.5 Unibetin kertoimella 1.75.

Aseta vetosi