Newcastle - Liverpool 4.5.2019, loppukiri, viimeiset metrit

Liverpoolin olisi pakko voittaa loput kaksi ottelua, ja toivottava, että Manchester City epäonnistuu edes kerran. Newcastlen loppukausi on pelailua.
Newcastle - Liverpool
May 04,2019
21:45

Valioliigan kärjessä tilanne tiivistyy. Kaksi ottelua jäljellä ja eroa Manchester Cityn ja Liverpoolin välillä on vain yksi piste. Joukkueet ovat huimasti muita edellä, kolmantena oleva Tottenham on jo 21 pistettä Liverpoolia perässä.

Kärkijoukkueiden on pakko voittaa loput ottelut. Liverpoolin vastus tänä viikonloppuna on vieraskentällä Newcastle.

Newcastlella ei ole enää oikein muuta pelattavaa kuin kunnia. Se on yksitoista pistettä putoamisrajan alapuolella olevaa Cardiffia edellä. Pelaajien ja manageri Benitezin mielissä ovat uimarannat ja uudet sopimukset.

Newcastlen managerilla Rafa Benitezillä on erityinen suhde Liverpoolin kanssa. Benitez oli seiran managerina, kun Liverpool voitti Mestareiden liigan Istanbulin ihmeessä keväällä 2005. Liverpool oli tuossa ottelussa tauolla 0-3 -tappiolla, tuli rinnalle ja meni rankkareilla ohi. Sami Hyypiä oli mukana ottelussa.

Reissumies Benitez

Liverpoolin manageroimisen jälkeen Benitez kävi hommissa Euroopan suurseuroissa Interissä, Chelseassa, Napolissa ja Real Madridissa ennen kuin laskeutui Pohjois-Englannin Newcastleen. Benitez on tehnyt ihmeitä Newcastlen kanssa. Seura ei ole helppo paikka, ongelmia on, mutta rahaa ei kuitenkaan tarpeeksi. Sarjapaikan säilyttäminen hyvissä ajoin ennen viimeistä ottelua on kova homma Newcastlessa.

Benitezin jatko Newcastlessa on alituiseen epävarmaa. Hän haluaisi enemmän, ja siksi vaatii seurajohdoltakin enemmän, mutta resurssit tuntuvat olevan kovin rajalliset. Jos Benitez näkee, että seura ei enää kehity, niin hän varmasti lähtee pois.

Newcastlessa olisi kyllä pohjat parempaan. Stadionille mahtuu reilusti yli 50 000 katsojaa ja talousalueella on 1,65 miljoonaa asukasta.

Kentälläkin Newcastle on näyttänyt, että potentiaalia olisi. Valioliigan kymmenen ottelu kuntopuntarissa Newcastle on nyt sijalla viisi, edellä ovat vain Man City, Liverpool, Leicester ja Chelsea.

Pool törmäsi Messiin

Liverpool hävisi viikolla Mestareiden liigan välierissä Barcelonalle 0-3. Ottelu oli taas yksi Leo Messin paremmista peleistä. Jos Messi pelaa parasta peliään, niin vastustaja häviää. Poolin joukkueelle jäi ottelusta harmiteltavaa, sillä Mane, Milner ja Salah missasivat loistavat maalipaikat, ja vierasmaali olisi ollut arvokas.

Liverpool oli Barcelonan kentällä hyvä. Se oli oikeastaan parempi joukkue ensimmäiset 70 minuuttia, mutta maalinteko oli ongelma. Loppujen lopuksi Salah ja kumppanit eivät ole Messin veroisia, ei lähelläkään ja yksi pieni argentiinalainen oli se ratkaiseva ero.

Newcastlella on sitten monta pykälää helpompi vastus kuin Barcelona, ja luulisi, että pahan pettymyksen jälkeen valmistautuminen elintärkeään liigaotteluun kävisi kuitenkin helposti.

Manchester City pelaa oman liigaottelunsa vasta maanantaina Leicesteriä vastaan, joten Liverpool voi ainakin laittaa pariksi päiväksi painetta Citylle.

Liverpoolin Naby Keita on loppukauden sivussa loukattuaan nivusensa Barcelonassa. Henderson korvasi Keitan Barcaa vastaan, ja tehnee sen tänäänkin.

Firmino pelasi vain 11 minuuttia Barcaa vastaan, mutta nyt hän lienee avauksen kunnossa.

Newcastlen Perez on ilmeisesti sivussa. Almiron, Longstaff ja Lejeune ovat varmuudella loppukauden sairastuvalla.

Newcastle possible starting lineup: Dubravka; Manquillo; Schar, Lascelles, Dummett, Ritchie; Kenedy, Shelvey, Hayden, Atsu; Rondon

Liverpool possible starting lineup: Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Henderson, Fabinho, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane

 

Almironin ja Perezin puuttuminen on menetys Newcastlelle. Perez on ollut viime aikoina hyvässä iskussa, ja tammikuussa joukkueeseen tullut Almiron oli selvä vahvistus hyökkäyspäähän. Poolin puolustus on liigan paras, ja poissaolojen vuoksi Newcastlen hyökkäys on rampa. Newcastle alle 0,5 maalia saa Unibetilta kertoimeksi 1.89, sen voi kupongille laittaa.

Aseta vetosi