Newport - Manchester City 16.2.2019, City pelaa neljästä pokaalista

Manchester City on Valioliigassa kärjessä, Liigacupin finaali on viikon päästä, Mestareiden liigassa pitäisi pudottaa Schalke ja FA Cupissa Newport - neljään kannuun on vielä hyvät mahdollisuudet.
Newport - Manchester City
Helmikuu 16,2019
19:30

Manchester City pelaa vielä neljästä pokaalista tällä kaudella. Tämän viikonlopun matsi ei ole vaikeimmasta päästä. FA Cupissa City kohtaa League Twon pikkuisen Newport Countyn. Ottelu pelataan Newportin kotikentällä. Manchester Cityn pahin vastus taitaa olla Newportin kenttä. Alasarjoissa stadionit nurmet eivät ole aivaa samaa kuin Valioliigassa, eikä varsinkaan helmikuun kurakeleillä.

Jos Englannin liigasarjojen joukkueet laitetaan peräkkäin Valioliigasta League Two’hon saakka, niin Newport on 82 sijaa Manchester Cityn alapuolella. Newport nousi nykyiseen sarjaansa vasta viisi ja puoli vuotta sitten, ja nyt sen sijoitus on League Twossa 15. Se tuskin tulee putoamaan takaisin konferensseihin, mutta ei se kyllä nousustakaan enää pääse pelaamaan.

Kesällä raha vaihtaa omistajaa!

Newport pudotti jo Leicesterin

Manchester Cityn pudottaminen olisi tietenkin Newportille vuosisadan temppu, ja se pääsisi tällä kaikkien FA Cupin jättiläisenkaato -listojen kärkeen. Newport on tällä kaudella jo suurempiaan pudotellut. Viime kierroksella se pudotti Championshipin Middlesbroughin, ja aikaisemmin Valioliigan Leicesterin. Viime kaudella Newport sai pakotettua Tottenhamin FA Cupissa uusintaan.

Mboron pudottaminen vei Newportin ensimmäisen kerran viidennelle kierroksella sitten vuoden 1949. Cityn kohtaaminen on Newportille voitto joka tapauksessa, rahaa tulee kassaan mukavasti.

Ottelu on Newportille iso juttu, ja varmasti aivan paras ryhmä on kentällä. Jos Newportin kärki Padraig Amond tekee maalin tai joukkueen pakki vie pallon Agueron tai Sterlingin jalasta, niin näistä puhutaan vielä pitkään.

Andrew Crofts -niminen Newportin pelaaja on ottelusta ainakin sivussa.

Guardiola yrittää vähätellä

Pep Guardiola on useamman kerran sanonut, että ei Cityllä ole mahdollisuuksia neljään pokaaliin. Ei se kuitenkaan niin ihmeellistä tunnu. City on Valiolligan kärjessä, Liigacupin finaali pelataan pikapuolin, FA Cup menee mukavasti ja Mestareiden liigassakin joukkue on ollut hyvä.

Ja joukkue on erinomaisessa kunnossa. Chelsean piekseminen Etihadilla 6-0 ei voi olla muuta kuin loistavan joukkueen erinomainen näytös. Se teki ensimmäisen 25 minuutin aikana neljä maalia.

City on ollut cup-otteluissa alasarjojen joukkueita vastaan ylivoimainen. Tällä kaudella se on kohdannut alasarjoissa pelaavan neljä kertaa, ja maaliero näissä otteluissa on 20-0. Burtonia vastaan se teki yhdeksän ja Rotherhamia vastaan seitsemän. Newport on sarjataulukoissa näitä kahta alempana.

Cityllä on edessä tärkeät päivät pokaalijahdin kannalta. Liigacupin finaali Wembleyllä Chelseaa vastaan on ensi viikon lopulla, ja sitä ennen se pelaa Mestareiden liigan play offs -ottelun Schalkea vastaan.

Viime kaudella City hävisi tällä samalla FA Cupin kierroksella League Onen Wiganille. Ehkä joukkue ja Pep Guardiola oppivat jotain viime vuodesta.

Guardiola laittaa Newportia vastaan aivan varmasti rotaation pyörimään. Nyt ei ole kyse siitä, että onko avauksessa Aguero vai Gabriel Jesus. Tärkeämpää on välttää liikarasitusta ja turhia loukkaantumisia. Luultavimmin Gabriel Jesus on avauksessa, samoin kuin Riyad Mahrez sekä Leroy Sane. Siinäpä sitä jo onkin aivan tarpeeksi Newportin takalinjoille hommaa.

Newportin mahdollinen avaus:
Day; Franks, Demetriou, O’Brien; Willmott, Bakinson, Labadie, Bennett, Butler; Amond, Matt

Manchester Cityn mahdollinen avaus:
Ederson; Danilo, Otamendi, Garcia, Zinchenko; De Bruyne, Gundogan, Foden; Mahrez, Jesus, Sane

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 29.00 – 14.00 – 1.07, eikä niistä kannata se enempää välittää. Newport alle 0,5 maalia saa kertoimeksi 1.57 ja se lienee fiksuin veto.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä