NFL mestari 2018, joku muu voittaa kuin Patriots?

Patriots on suosikki voittamaan Super Bowlin jälleen kerran, mutta samalla sen voittokertoimet vetomarkkinoilla ovat pudonneet liian alas.

NFL:n runkosarja on pelattu, ja on aika katsoa Super Bowl -kertoimia. New England Patriots on jälleen ylivoimainen mestarisuosikki. Sen voittajakerroin Unibetilla on 3.00, kakkossuosikki Minnesota Vikingsin voittajakerroin on 5.00. Kolmonen listassa on Pittsburgh Steelers voittajakertoimella 6.50.

NFL on pienten marginaalien sarja, jossa suuri yleisö lyö rahojaan tunnettujen tähtijoukkueiden puolesta. Patriots ei ole niin ylivoimainen mitä kertoimet väittävät. Hyvä vaihtoehto vedolle on Jacksonville Jaguars, jonka mestaruudesta Unibet antaa kertoimen 17.00. Paremmat kertoimet Jacksonvillesta saa esimerkiksi ComeOnilta ja Betsafelta, joiden listoilla Jaguarsin voittokerroin on 19.00. Tämä on jo lievä ylikerroin.

Jacksonville on todella uusi ja ”tuntematon” joukkue pudotuspeleissä. Edellisen kerran Jaguars on ollut pudotuspeleissä vuonna 2007. Jacksonville ei ole koskaan ollut Super Bowlissa, konfenressifinaalin se on hävinnyt kahdesti. Koko Jacksonvillen joukkuekin on hyvin tuore, se pelasi ensimmäisen kautensa vasta vuonna 1995.

Puolustus voittaa mestaruudet

Amerikkalaisessa jalkapallossa, kuten aikalailla muissakin lajeissa, pätee vanha totuus, että puolustus voittaa mestaruuksia. Jaguarsin puolustus on päästänyt koko liigan toiseksi vähiten jaardeja, ykkönen tilastossa on Minnesota Vikings. Sama järjestys on puolustusten päästämissä pisteissä, Jaguars on kakkonen Minnesotan jälkeen.

Hyökkäyspuolella Jaguarsin ase on juoksuhyökkäys. Se on koko liigan eniten jaardeja juosten edennyt joukkue, ja tämä sopii hienosti pudotuspeleihin. Juoksuhyökkäys kontrolloi palloa ja kuluttaa aikaa. Kovalla puolustuksella ja tehokkaalla juoksupelillä Jaguars on vahvoilla saman konfrenssin suosikkeja Pittsburghia ja New Englandia vastaan.

Jacksonville voitti runkosarjassa AFC -konferenssin etelälohkon kymmenellä voitolla ja kuudella tappiolla. Jaguars hävisi runkosarjan kaksi viimeistä otteluaan Tennesseelle ja San Franciscolle, ja se on toki hieman huolestuttava seikka, mutta on sillä myös kauden ajalta vakuuttavia voittoja. Seattle meni joulukuussa nurin Jacksonvillessa kuudella pisteellä ja Steelersin Jaguars voitti Pittsburghissa lokakuussa komeasti 21 pisteellä.

Jaguarsille lievä ylikerroin

Jacksonville suurin ongelma on pelinrakentajan paikalla. Blake Bortles ei ole QB:n tontilla ykköskaliiberia, mutta kyllä hän sen verran hyvä on, että jos joukkueen peli sujuu, niin Bortlesista voitto ei jää kiinni. Sitten jos Jaguars on takaa-ajajana, niin tilanne on ongelmallinen. Bortles ei saa aikaiseksi kovaa takaa-ajoa ja suuria pelejä silloin kun niitä tarvitaan. Tällä kaudella Bortles on heittänyt 21 maalia ja 13 syötönkatkoa, ja kyllä hän hoitaa homman, jos hyökkäys muuten pelaa juoksupainotteisesti.

Jacksonvillen matka Super Bowliin ei missään nimessä ole helppo. Ensimmäisellä kierroksella se saa vastaansa kotikentälle Buffalon, ja tässä Jaguars on varmasti 80 prosentin suosikki. Seuraavalla kierroksella se matkaisi voitolla Pittsburghiin Steelersin vieraaksi, ja tässä Jacksonvillelle voi laskea ainakin 35 prosentin mahdollisuudet. Konferenssifinaalissavastaan tulisi New England, ja tähän Jaguarsille voi laittaa kyllä ainakin 32 prosentin mahdollisuudet. Steelers- ja Patriots -voittojen jälkeen Jaguars olisi jo varmasti Super Bowlissa 65 prosentin suosikki. Näillä lukemilla Jacksonvillen voittotodennäköisyys olisi 5.8 prosenttia, ja tuolla arviolla kerroin 19.00 Betsafella ja ComeOnilla on lievä ylikerroin. Siihen voi hyvällä mielellä laittaa pienen panoksen.

Alla video Jacksonvillen komeasta Steelers -voitosta:

Näillä lukemilla Jacksonvillen voittotodennäköisyys olisi 5.8 prosenttia, ja tuolla arviolla kerroin 19.00 Betsafella ja ComeOnilla on lievä ylikerroin. Siihen voi hyvällä mielellä laittaa pienen panoksen.

Aseta vetosi