NFL play offs 12.1.2019, Kansas Citylle viimeinkin menestystä?

Kansas City Chiefs on ollut viime vuosina NFL:n pudotuspelin suuri pettymys. Se on hävinnyt viimeiset kuusi pudotuspeliään, ja kaikki vielä kotikentällä. Nyt on aika muuttaa tilanne.
NFL pudotuspelit
tammikuu 12,2019
23:25

NFL:ssä on nyt pelattu wild card -ottelut. Seuraavalla kierroksella pelaavat kaikki mukana olevat joukkueet, ja on aika tehdä mestaruus-betsit.

AFC -konferenssin puolella seuraavan kierroksen otteluparit ovat Kansas City Chiefs – Indianapolis Colts sekä New England Patriots – Los Angeles Chargers. NFC:ssä parit ovat New Orleans Saints ’ Philadelphia Eagles sekä Los Angeles Rams – Dallas Cowboys.

Betsipuolella silmiin pistää ensimmäisenä se, että nyt olisi hyvä tilaisuus pelata Patriotsia vastaan. New England ei ole tällä kaudella ollut aivan niin kova kuin takavuosina, ehkä Tom Brady alkaa jo olla liian vanha. Patriotsin mestaruuskerroin on nyt seiskan paikkeilla, ja ehkä siinäkin on hieman liikaa.

Patriotsilla on runkosarjasta 11 voittoa, ja sen ensimmäisen kierroksen vastuksella Los Angeles Chargersilla on runkosarjasta yksi voitto enemmän. Pats on Chargersia vastaan 4.5 pisteen suosikki, ja kotikentällä suosikin asema kuuluu New Englandille. Seuraavalla kierroksella Patriots todennäköisimmin saisi vastaansa kovan Kansas City Chiefsin, ja vieraissa tässä ottelussa Patriots olisi sitten itse varmasti ainakin saman 4.5 pisteen altavastaaja.

Kansas City vienee AFC -konferenssin mestaruuden yli neljä kertaa kymmenestä. Sen kerroin konferenssin ykköseksi on yli 2.30, ja se ei ainakaan alikerroin ole. Chiefs voittaa Indianapolisin ensimmäisellä kierroksella lähes kolme kertaa neljästä. Ja on sitten konfeenssinfinaalissa Kansas Cityn vastustaja sitten Patriots tai Chargers, niin kyllä Kansas City kotonaan vie ottelun ainakin kuusi kertaa kymmenestä. Tästä voi nopeasti laskea, että Chiefsin todennäköisyys konferenssin voittoon olisi 45 prosenttia, eli kerroin 2.30 olisi hyvin pelattavissa.

Kansas City hävisi kaksi tiukkaa ottelua runkosarjan loppupuolella, mutta ei näistä kannata sen kummemmin huolesta. Joulukuun puolivälissä Chiefs hävisi LA Chargersille kotonaan yhdellä pisteellä, ja heti seuraavalla viikolla se hävisi vieraissa Seattle Seahawksille seitsemällä pisteellä.

Kansas City ei ole viime kausina pudotuspeleissä juhlinut. Sillä on omalla Arrowhead Stadiumilla kuuden play offs -tappion putki, ja näissä otteluissa sen ongelma on ollut useimmiten hyökkäys. Yksi tappioputken otteluista päättyi yhden pisteen tappioon, yksi kahden pisteen, yksi kolmen ja yksi neljän pisteen tappioon, ja näissä neljässä ottelussa Kansas Cityn hyökkäys teki vain keskimäärin 13.5 pistettä per ottelu. Nyt Chiefs hyökkäys on nuoren pelinrakentajan Patrick Mahomesin kanssa takavuosia parempi. Toisaalta Chiefsin puolustus on heikompi kuin takavuosina, Seattlen tekemän 38 pisteen lisäksi se antoi loppukaudesta Oaklandin tehdä joulukuussa 33 pistettä ja LA Ramsin jopa 54 pistettä.

Super Bowlissa Kansas City saisi vastaansa ilmeisimmin joko New Orleans Saintsin tai Los Angeles Ramsin. Ramsille Chiefs hävisi hullussa hyökkäyskilvassa Los Angelesissa marraskuussa 54-51, mutta puolueettomalla kentällä ottelu olisi kyllä aikalailla tasan. New Orleans on tällä hetkellä NFL:n power rakingien ykkönen, mutta ei Chiefs sitä vastaan Super Bowlissa voisi olla kuin 45-55 altavastaaja. Tällöin kaikki yli viiden kertoimet Kansas Cityn kauden mestaruudesta olisivat hyvinkin pelattavia.

 

Kansas City Chiefs on NFL:n play offsien betsijoukkue. Konferenssimestariksi, jos kerroin on päälle 2.35 ja Super Bolwin voittajaksi, jos kerrointa saa yli 5.20.

Aseta vetosi