NFL: Super Bowl klo. 01.30 3.2.2020, Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers

Super Bowl 2020 on järjestyksessään 54. NFL-finaali. Kuluva kausi on NFL:n 100. ja tätä juhlavuotta pääsevät Super Bowlissa juhlimaan Kansas City Chiefs sekä San Francisco 49ers. Kansas City on vetomarkkinoilla pienoinen suosikki.

Super Bowl – NFL Loppuottelu , Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers 

Pelipaikka: Miami Garden , Hard Rock Stadium, Miami, Florida

NFL-kausi alkaa huipentuu NFL-finaaliin, joka universaalisti kantaa myös nimeä Super Bowl .
Tämä ottelu on eräs alkuvuoden suurimmista urheiluspektaakkeleista ja vedonlyöntimaailman huippukohteista.

Super Bowl 2020 joukkueet ovat selvillä. AFC -konferenssin puolelta finaaliotteluun tulee Kansas City Chiefs, joka voitti konferenssin loppuottelussa Tennessee Titansit 35-24. NFC -konferenssin mestaruusottelussa San Francisco 49ers voitti Green Bay Packersit 37-20.

Kansas City ei ole ollut Super Bowlissa 50 vuoteen. San Francisco 49ers oli yksi viime vuosituhannen lopun parhaista NFL -joukkueista. Se voitti Super Bowlin viidesti vuosien 1981 ja 1994 välillä. Super Bowlissa se on ollut viimeksi kaudella 2012, tuolloin se hävisi finaalimatsin Baltimore Ravensille.

Konferenssifinaalit menivät aikalailla voittajien käsikirjoituksen mukaan. Kansas City Chiefs kukisti Tennesseen lopulta erinomainen heittopelinsä ja viime kauden MVP -pelaaja QB Patrick Mahomesin ansiosta.

Mahomes heitti ottelussa lopulta 294 jaardia, kolme maalia eikä yhtään syötönkatkoa. Hän vielä juoksi itse 53 maalia ja teki juoksemalla yhden touchdownin,

San Franciscon ykkösase Green Bayta vastaan oli juoksuhyökkäys. Oikeastaan se oli ainoa ase, jonka 49ers ottelussa tarvitsi. Friscon Raheem Mostert juoksi peräti 220 jaardia ja teki komeasti neljä maalia. Heittopeliä 49ers ei oikeastaan tarvinnut pelissä yhtään. QB Jimmy Garoppolo heitti vain kahdeksan kertaa ja näistä kuusi meni omille.


Kansas City on suosikki

Heti konferenssifinaalien jälkeen luonnollisesti vetofirmat avasivat Super Bowl -kertoimensa. Super Bowl on niin suuri betsaustapahtuma, että tähän on bookkereiden heti päästävä mukaan.

Las Vegasin tarjoama veto Super Bowlista on nyt Kansas City -1. Eurooppalaiset bookkerit ovat seuranneet samaa linjaa, esimerkiksi Unibetilla Kansas City on suosikki kertoimin 1.79 – 2.04.

Mahomes lienee suurin syy siihen, miksi Kansas City on Super Bowlin suosikki. Yleisö, ja varsinkin amerikkalainen yleisö, rakastaa supersankareita. Vaikka jenkkifutis on ennen kaikkea joukkuelaji, niin yleisö näkee otteluiden ratkaisun tulevan aina sankaripelaajan ansiosta. Betsaajan on hyvä muistaa, että joukkue on aina enemmän kuin tähtipelaaja. Jos Mahomes pelaisi Miami Dolphinsissa, niin hän ei olisi lähelläkään MVP -valintaa.

Mahomes vastaan takapuolustajat

San Franciscolla saattaisi olla vastaus Mahomesille ja Kansas Cityn heittohyökkäykselle. 49ersin heittopuolustus lienee koko NFL:n paras.

Ottelun ehdoton avainpari on Mahomes vastaan Friscon puolustuksen takakenttä. Vaikka Mahomes ei ollut tällä kaudella tilastojen mukaan aivan niin hyvä kuin viime kaudella, niin silti hänen kauden QB-reittauksensa oli yli 105.

Kansas City on kauden aikana edennyt 8.1 jaardia per heittopeli, ja se on NFL:n neljänneksi paras lukema. 49ersin heittopuolustus taas antoi vastustajille vain 5.9 jaardia per heittopeli, ja tämä oli koko liigan paras lukema. Friscon puolustus piti vastustajien pelinrakentajien QB-reittaukset keskimäärin lukemassa 83.

Super Bowlin ottelupari on niin tasainen, että parempi pelata sitä, kummalla on isompi kerroin. San Francisco 49ers saa Unibetilla kertoimeksi 2.04, ja jos matsi on fifty-fifty, niin sehän kelpaa peleihin. Totals-raja on 53.5, ja siihen sopii under -betsi. Frisco varmasti haluaa pitää Mahomesin sivurajalla, ja kun sillä on pallo, niin se pelaa juoksupelejä, ja kello kuluu.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä