NFL -tupla: konferenssifinaalit 19.1.2020, suosikit Super Bowliin

49ers on paha vastus Packersille, sen juoksuhyökkäys ja heittopuolustus ovat liikaa Green Baylle. Kansas City hoitaa loppuun sen, mikä viime vuonna jäi kesken.
NFL:n konferenssifinaalit
tammikuu 19,2020
22:05 ja 01:40

San Francisco 49ers on NFL -kauden kovin yllättäjä. Se päätti runkosarjan 13-3, samalla voittosuhteella kuin Green Bay Packerskin.

49ers voitti runkosarjassa vastuksensa keskimäärin melkein 11 pisteen erolla, eli se oli oikeastaan melko ylivoimainen ennen pudotuspelejä. Viime play offs -kierroksella 49ers jatkoi vakuuttavaa peliä. Minnesota Vikings meni nurin selvästi 27-10.

Green Bay voitti runkosarjassa vastukset keskimäärin vain noin neljän pisteen erolla, ja viime kierroksella se pudotti Seattlen 28-22.

Runkosarjan viikolla 12 San Francisco pieksi Green Bayn kotonaan 37-8. Mitään tällaista tuskin on tänä viikonloppuna odotettavissa, mutta kyllä San Francisco on selvä voittajasuosikki ja hyvä betsi yli seitsemän pisteen tasoituksellakin.

San Francisco on hankala vastus Green Baylle. 49ersilla oli runkosarjassa koko NFL:n toiseksi paras juoksuhyökkäys. Se eteni yli 144 jaardia per ottelu juosten.

Green Bayn juoksupuolustus taas on heikonlainen. Se antoi vastusten edetä juosten yli 120 jaardia per ottelu ja 4.7 jaardia per pallonkanto, kumpikin lukema oli tilastoissa kymmenen huonoimman joukossa.

San Franciscon puolustus taas on ollut kova heittopeliä vastaan, ja Aaron Rodgersin pyörittämä heittohyökkäys on Packersille hyökkäyspään ratkaiseva osa.

Unibetilla 49ers -7.5 saa kertoimeksi 1.94. Siitä yksi kohde sunnuntain jenkkitriplaan.

Chiefsin huima nousu

Kansas City Chiefsin konferenssisemifinaali Houstonia vastaan oli melkoisen kaksijakoinen. Ensin Houston meni ottelussa 24-0 -johtoon, kunnes sitten Kansas City sai pelin kulkemaan ja voitti lopulta 51-31.

Chiefsin edellisen ottelun alun voi kyllä jättää huomiotta. Kaksi Houston kolmesta ensimmäisen vartin maalista tuli melko hämärillä peleillä, ja toisaalta Kansas Cityn laiturit pudottelivat palloja alkuminuuteilla.

Se todellinen Kansas City teki sitten 51 pistettä kolmessa vartissa. Joukkue katsoi mitä tilanne kentällä on, muutti pelisysteemiä ja oli sitten ylivoimainen.

Tennessee on ollut pudotuspelin yllättäjä, kun se ensin kukisti kestomenestyjä New England Patriotsin ja perään runkosarjan parhaan joukkueen Baltimore Ravensit.

Kansas Cityn MVP -pelinrakentaja Patrick Mahomes pyörittää hyökkäystä, joka on selvästi parempi kuin Patriotsin tämän kauden hyökkäys ja ainakin kokeneempi kuin Ravensin hyökkäys. Baltimore pelasi Titansia vastaan viime kierroksella heikon ottelun. Kansas City ja Mahomes ovat aikaisemminkin olleet tässä samassa paikassa, viime kaudella se hävisi konferenssifinaalin New Englandille.

Chiefsien hyökkäyksen linja on tehnyt hyvää työtä loppukaudesta Mahomesia suojellaakseen. Hänet on säkitetty vain seitsemän kertaa peliviikon 11 jälkeen, eikä kertaakaan kahdessa viime ottelussa. Tällaisella työrauhalla Mahomes on erinomainen QB.

Kansas City -7 saa Unibetilta kertoimeksi 1.90. Sekin lapulle, NFL:n konferenssifinaalit ovat tänä vuonna suosikkien juhlaa.

 

San Francisco -7.5 sekä Kansas City -7, yhteiskerroin Unibetilla on 3.69.

Aseta vetosi