NHL: Chicago Blackhawks - Washington Capitals 20.1.2019 klo 19:30

Sunnuntaina saamme nauttia primetime NHL:ää kolmen ottelun verran. Otamme nyt tarkasteluun Chicago Blackhawksin ja Washington Capitalsin välisen kohtaamisen.
NHL: Chicago Blackhawks - Washington Capitals
tammikuu 20,2019
19:30

NHL: Chicago Blackhawks – Washington Capitals otteluennakko ja vihje

Vastakkain asettuvat Keskisen divisioonan häntäpään joukkue Blackhawks sekä Metropolitanin divisioonan kärkikastissa oleva Capitals. Capitals tulee vierailemaan Chicagon kotihalliin 2-0 kotitappion jälkeen, joten on mielenkiintoista nähdä kuinka seura on onnistunut tappion käsittelemään. Myös Chicagon edellinen ottelu vieraissa päättyi ei toivottuun tapaan 4-3 vierastappioon, joten molemmat yrittävät siis palata voitonkantaan. Vedonlyöntiyhtiö Nordicbetin kertoimet (3.25.4.20-2.01)  ennakoivat vierasjoukkueen voittoa. 

Chicago jatkaa surullista kauttaan

Chicagon kausi ei ole oikeastaan missään vaiheessa lähtenyt toivottavaan lentoon, josta kertoo se, että 49 ottelua ovat tuottaneet ainoastaan 11 suoraa voittoa ja yhteensä 41 pistettä. He majailevat Läntisen konferenssin viimeisellä sijalla ja heidän keräämänsä 41 pistettä on vähiten koko NHL:stä. Viimeisin ottelu vieraissa päättyi New York Rangersin kotivoittoon lukemin 4-3. Samalla intiaanien tappioputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi. Chicagolla oli ottelussa paikkansa, sillä he laukoivat 27 kertaa kohti Henrik Lundqvistiä. Heidän ylivoimansa kuitenkin toimi, sillä kaksi kolmesta maalista oli ylivoimaosumia.

Ykkösvahti Corey Crawford loukkaantui joulukuussa, mikä ajoi intiaanilaumaa entistä pahempaan ahdinkoon. Collin Delia päästi kolme maalia 32 laukauksesta ja hänen tilastonsa näyttävät päästettyjen maalien keskiarvoksi 2,76 ja torjuntaprosentiksi 92,9. Tilastojen valossa Delia on onnistunut paikkaamaan Crawfordin mentyksen, mutta tekemisestä paistaa silti välillä epävarmuus.

Washingtonin hyökkäys ei toimi

Washington Capitals omaa tonneittan tulivoimaa, mutta viime pelien tulosten perusteella sitä ei ihan heti uskoisi. Capitals saapuu Chicagon vieraaksi Islandersille hävityn 0-2 kotipelin jälkeen. Capitalsin hyökkäystehot ovat aivan hukassa, sillä he ovat tehneet neljään edelliseen peliin ainoastaan neljä maalia, jotka he ovat myös hävinneet. Vastustaja on onnistunut näissä otteluissa tekemään 13 maalia, joten maaliero on todella surkea. Missä Capitals olisikaan ilman Alexander Ovechkinia, sillä hän johtaa NHL.n maalipörssiä 33 osumallaan.

Pikafaktat ennen vetoja:

  • Seurat ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, Capitals voitti 4-2
  • Viidestä edellisestä kohtaamisesta neljä on mennyt yli 5.5 maalin
  • Chicagon kahden lepopäivän jälkeisten pelien tulokset ovat 1 voitto 8 tappiota

Washington voittaa runsasmaalisen ottelun?

Kummankaan joukkueen peli ei ole uomissaan, mutta Capitals on edelleen laadukkaampi joukkue. Washingtonin hyökkäys on viime peleissä takerrellut, mutta nyt on oiva hetki korjata kurssi. sillä Chicago päästää liigassa eniten maaleja tällä hetkellä. Holtby on päästänyt vierasotteluissa maaleja 3.07 keskiarvolla, joten maaleja saattaa syntyä kumpaankin suuntaan reilusti.

Aseta vetosi