NHL: Colorado Avalanche - Edmonton Oilers kello 04:00 keskiviikko 12.12.2018

Colorado Avalanche porskuttaa Mikko Rantasen johdattamana kohti NHL:n pudotuspelejä. Edmonton koittaa pelastaa kauttaa uuden päävalmentajan johdolla. Kumpi vie kamppailun? Lue vinkkimme otteluun ja tee oma päätös tämän ottelun suhteen!
NHL: Colorado Avalanche - Edmonton Oilers
Joulukuu 12,2018
04:00

NHL: Colorado Avalanche – Edmonton Oilers otteluennakko ja vihje

Colorado Avalanche saa vieraakseen ensi yönä Edmonton Oilersin. Jatkuuko Mikko Rantasen maaginen pistetehtailu vai lyökö Mikko Koskinen luukut kiinni? NordicBetin kertoimet peliin (2.09 – 4.05 – 3.10) antavat kotijoukkueelle hienoisen ennakkosuosikin aseman. 

VIAPLAY: Katso matsi 12.12. klo 04:00  

Coloradon uusi tuleminen

Viime kauden yksi surkeimmista NHL-jengeistä oli ilman muuta Colorado Avalanche. Joukkueen otteille naurettiin viime kauden mittaa useammankin kerran sosiaalisen median alustoilla mutta nyt on toinen ääni kellossa. Colorado porskuttaa vahvassa vireessä ja joukkue on tällä hetkellä yksi Läntisen konferenssin vahvimpia seuroja, vain pisteen päässä sarjakärki Calgary Flamesista. Yksi Coloradon hyvän vireen syypäistä on suomalainen hyökkääjä Mikko Rantanen, joka tuntuu olevan täysin pitelemätön. Reippaasti yli sadan tehopisteen kausivauhdissa oleva Rantanen johtaa tällä hetkellä koko NHL:n pistepörssiä yhdessä joukkuekaverinsa Nathan McKinnonin kanssa. Kun tämä duo on pelipäällä, niin Coloradolla on käsissään voiton avaimet.

Edmonton hakee vielä parasta virettä

Edmonton Oilers sen sijaan ei ole pystynyt ulosmittaamaan potentiaaliaan vielä tällä(kään) kaudella. Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia mutta homma ei vain yksinkertaisesti toimi kuten seurajohto ja fanit toivovat. Siitä hyvänä osoituksena on seuran antamat potkut päävalmentaja Todd McLellanille. Edmonton rimpuilee liikaa Connor McDavidin varassa eikä muista pelaajista ole tarpeeksi taustatukea. Esimerkiksi profiilihyökkääjä Milan Lucicin plus-miinus lukema -11 on todella surkeaa katseltavaa. Joukkueen ykkösmaalivahti Cam Talbot ei ole myöskään onnistunut toivotulla tavalla, mikä on avannut mahdollisuudet Mikko Koskiselle. Kolmen metrin Koskinen onkin ollut maagisessa vireessä viime aikoina ja antanut pelastuksellaan Edmontonille mahdollisuuden arvokkaisiin voittoihin. Viimeisempinä esimerkkinä Edmontonin 1 – 0 voitto kärkiseura Calgarystä. Ottelun ainokaisen ja voittomaalin teki muuten McDavid.

Kuntopuntarissa tasaista

Joukkueiden kymmenen edellisen ottelun kuntopuntari menee pisteiden valossa tasan. Coloradon saldo on 7-0-1-2 ja Edmontonin 4-3-1-2. Siinä missä Colorado on saanut tapettua pelin varsinaisella peliajalla niin Edmonton raapinut kolme voittoa jatkoilta. Lähtökohdat otteluun ovat hyvin erilaiset, Coloradolla on niskassaan ruma 7 – 1 tappio Tampa Bay Lightningille ja Edmontonilla 1 – 0 voitto Calgarystä. Ottelusta saattaakin muodostua lopulta hyvin tasainen kamppailu. Kertoimet peliyhtiö NordicBetillä ovat tällä hetkellä hienoisesti Coloradon puolella: 2.09 – 4.05 – 3.10.

 

Over vai Under?

Coloradon edellisessä kolmessa ottelussa kaikissa on tehty vähintään 7 maalia. Myös Edmontonin ja Minnesotan muutaman päivän takaisessa kohtaamisessa mätättiin 9 osumaa. Yksi mahdollinen pelikohde onkin over 5.5 betsaaminen kertoimella 1.80. Toisaalta myös vastoin odotuksia pelaaminen ja lapulle kohteen alle 5.5. maalia veikkaaminen kertoimella 2.11 voi olla tuottoisaa, erityisesti siinä tapauksessa jos Mikko Koskinen aloittaa öljymiesten maalilla. Katso muut kertoimet ja betsaa!

Aseta vetosi