NHL: Edmonton Oilers - San Jose Sharks - Vuoden primetimet käyvät vähiin

Joulunpyhät ovat takana päin ja NHL lähtenyt taas täyteen käyntiin. Vuoden NHL-primetimet käyvät vähiin, mutta vielä vuoden viimeisenäkin päivänä maanantaina saamme nauttia primetimesta kahden ottelun verran. Nyt tarkastelemme kuitenkin lauantaina pelattavaa Edmonton Oilersin ja San Jose Sharksin kohtaamista. Pysähtyykö haiden matka öljymiesten käsittelyssä?
NHL: Edmonton Oilers - San Jose Sharks
Joulukuu 29,2018
23:00

NHL: Edmonton Oilers vs. San Jose Sharks otteluennakko ja vihje

Lauantaina kannattaa yrittää ehtiä rakettiostoksilta ajoissa kotiin, sillä NHL:ää pelataan neljän ottelun verran suomalaisittain parhaaseen katseluaikaan. Suosittelemme jättämään muutaman raketin tiskille ja asettamaan muutaman killinkin luomaan lisäjännitystä vuoden vaihteen lähettyville! Vedonlyöntiyhtiö Betsson tarjoamat kertoimet 2.90-4.05-2.19 puoltavat vierasvoittoa. Kehen sinä luotat?

Viasat ja Viaplay: Katso matsi kello 23.00 alkaen

BONUS: 100% bonus 100€ asti
Pelaa nyt

Öljymiehet läntisen konferenssin keskikastissa

Edmonton lähti viime kauteen yhtenä joukkueista, joilla oli ennakkosuosikin viitta yllään. Kuitenkin jo syyskaudella nähtiin, että pudotuspeleihin ei ole asiaa. Edes pelastajaksi kutsuttu Connor ”McSaviour” McDavid ei pystynyt pelastamaan hidasta ja kankeaa kiekkoa pelaavaa joukkuetta. Kaikkensa hän teki, sillä hän voitti NHL:n pistepörssin huimin tehoin 41+67=108. Seurajohto ei päättänyt tehdä kriittisiä muutoksia rosteriin. Edmonton keikkuu konferenssin keskikastissa, mutta yleinen tekeminen on ollut hieman paremmalla tasolla, kuin viime kaudella.

Cameron Talbot ja Mikko Koskinen ovat jakaneet torjuntavastuuta tasaisesti, sillä ensin mainittu on pelannut 19 ottelua. Koskinen on ollut tolppien välissä 18:sta ottelussa varsin maistuvalla torjuntaprosentilla 92.5 ja päästettyjen maalienkeskiarvolla 2.34. Talbotin vastaavat ovat heikommat 89.4 ja 3.21. Tätä menoa Koskinen ryöstää ykkösvahdin viitan Talbotilta.

Perjantaiyönä Edmonton kärsi tappion kotonaan Vancouver Canucksia vastaan lukemin 2-4. Canucks teki kaikki maalinsa ensimmäisessä erässä. Toisen erän alussa Mikko Koskinen sai väistyä, kun Talbot otti torjujan vastuun. Nugent-Hopkins ja Draisaitl jatkoivat maalitehtailua tappiosta huolimatta.

Hailauma menestyy

San Jose Sharks on tottunut menestymään, sillä he ovat olleet viimeisen vuosikymmenen aikana yhtä kautta lukuun ottamatta aina mukana pudotuspeleissä. Stanley Cup finaaliin he ovat päässeet ainoastaan kerran, josta käteen jäi tappio Pittsburgh Penguinsin voittaessa pystin kaudella 2015-16. San Josessa tiedetään, että heidän kahden tärkeinmän Joen, eli Thortonin ja Pavelskin liekki on sammumassa. Tämä alkaa olemaan viimeisiä kausia, joissa he voivat mennä päätyyn asti. Kesän suurista menetyksistä huolimatta hait ovat Läntisen konferenssin ennakkosuosikkeja, josta kunnia muuan Erik Karlssonille. Hankinnan myötä Sharkseilla on yksi NHL:n tulivoimaisimmista pakistoista. Sarjan kovimpiin hyökkääviin puolustajiin lukeutuvia Brent Burnsia ja Karlssonia ollaan peluutettu eri pareissa, mikä tarkoittaa vastustajalle kahden pakkiparin verran harmaita hiuksia. Tällä hetkellä Karlsson kärsii uransa ensimmäisestä pelikiellosta.

Joukkueen nuorentumisesta kertoo se, että Thornton pelaa kolmannessa, kun nuoremmat Tomáš Hertl ja Logan Couture luutivat ykköskentässä. Joonas Donskoi on saanut pelata Pavelskin ja Evander Kanen rinnalla kakkosessa. Ykköskenttä on ollut oivassa vireessä, sillä 38 ottelua on tuottanut hyökkäyskolmikolle yhteensä 99 tehopistettä.

Hait pureskelivat veriviholliseksi lukeutuvat Anaheimin ankat perjantaiyönä lukemin 4-2. Mainituista Hertl ja Burns onnistuivat maalinteossa.

Lähestymme ottelua maalintekijöiden ja pistemiesten kautta

Molemmilta joukkueilta löytyy kovassa iskussa olevia hyökkääjiä, joiden maalintekokertoimia kannattaa tarkastella: Hertl, Kane, Couture, Nugent-Hopkins, Draisaitl ja Chiasson. McDavidin maalintekokertoimen ollessa pieni, rohkeammat voi täräyttää lapulle kahden maalin illan. Mielestämme myös Edmontonin kotivoitolle tarjottu 2.90 on lievä ylikerroin, jota kannattaa betsata pienellä.

Aseta vetosi