NHL: Montreal Canadiens - Boston Bruins - Vanhanliiton kaksintaistelu

Montreal Canadiensin ja Boston Bruinsin välisiä otteluita ollaan pidetty joskus "yhtenä hienoimpana kaksintaisteluina urheilun historiassa". Tarjoaako maanantain ja tiistain välinen yö kunnon kamppailu kaukalossa vai nähdäänkö jäällä ihan perusrunkosarjakiekkoa?
NHL-vihje
NHL: Montreal Canadiens - Boston Bruins
Joulukuu 18,2018
02:30

NHL: Montreal Canadiens vs. Boston Bruins otteluennakko ja vihje

Jesperi Kotkaniemen, Joel Armian, Artturi Lehkosen ja maalivahti Antti Niemen tähdittämä Montreal Canadiens saa vieraakseen maanantain ja tiistain välisenä yönä vanhan rakkaan vihollisen Boston Bruinsin. Nähdäänkö Montrealin suomalaisia jälleen tehopisteillä vai laittaako Tuukka Rask toisessa päässä kenttää luukut kiinni? Unibetin kertoimet peliin (2.33– 3.95 – 2.70) ennakoivat tasaista kamppailua mutta kertoimet ovat kotiedun myötä hienoisesti Montrealin puolella. 

VIAPLAY; Katso matsi kello 02.30 alkaen

Canadiens ollut joulukuussa vahva kotijoukkue

Atlantin divisioonan neljäntenä tällä hetkellä majaileva Montreal Canadiens jäi viime vuonna ulos Stanley Cup pudotuspeleistä, mikä oli tietenkin iso pettymys kanadalaisfaneille. Tällä kaudella joukkueen meno on ollut napsun verran parempaa mutta romahduksiin ei ole varaa tai kuten Jore Marjaranta aikoinaan lauloi ”haaveet kaatuu”. Canadiens on tällä hetkellä vahvassa kotivireessä. Joukkue on pelannut joulukuussa viisi ottelua kotona Bell Centressä ja voittanut näistä neljä varsinaisella peliajalla. Myös viiden ottelun kuntopuntari näyttää samoja lukemia, 4. voittoa 1. tappio. Mielenkiintoisena faktana todettakoon, että Canadiens on voittanut kaikki viisi edellistä otteluaan muita Itäisen konferenssin joukkueita vastaan.

Bostonin tähtipelaajat kylmiä Montrealia vastaan

Boston Bruins lähtee yön otteluun kahden ottelun tappioputkessa.  Bruins on ottanut edellisen kolmen päivänä aikana pataansa sekä Buffalo Sabresilta että Pittsburgh Penguinsilta. Joukkue joutuukin lähtemään otteluun sekä fyysisesti että henkisesti väsyneenä. Bostonin ehdottomasti yksi kuumimmista pelaajista, sanan eri merkityksissä, on ollut tällä kaudella 30 – vuotias Brad Marchand. Mies on kerännyt yhdeksän pistettä edellisessä neljässä kamppailussa ja painanut kokonaisuudessa kauden aikana 39 pistettä. Kovasta vireestä huolimatta Marchand ei ole aiemmin tällä kaudella pelatuissa Canadiens otteluissa saanut merkittyä itselleen yhtään tehopistettä, sen sijaan tehotilastoon on merkitty digitaalit -3. Marchandin tavoin Bostonin toinen tähtipelaaja David Pastrnak on pelannut tällä kaudella kaksi ottelua Canadiensia vastaan 0 tehoin. Bostonin maalivahdit Tuukka Rask ja Jaroslav Halak ovat pitäneet kauden mittaan huolen siitä, että Boston koko NHL:n toiseksi vähiten maaleja päästänyt joukkue. Vähämaalinen kamppailu siis luvassa?

Vähämaalinen painiottelu tulossa?

Montreal Canadiens tulee todennäköisesti voittamaan yön ottelun kertoimella 2.33. Joukkueella on kotietu, parempi vire ja se pääsee otteluun levänneempänä kuin Boston Bruins. Vetoja otteluun voi lähteä asettamaan myös maalimäärien kautta ja alle 5,5 maalin betsaaminen kertoimella 2.15 on hyvä valinta. Joukkueen tämän kauden aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet lukemiin 3 – 0 ja 3 – 2. Sama vähämaalinen trendi tulee jatkumaan tänään.

Aseta vetosi