NHL: Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens - Tulokas kohtaa perustajaseuran

Joulu lähestyy, mutta kinkunpaiston ohessa saamme nauttia vielä lauantaina primetime NHL:ää kuuden ottelun verran. NHL:n tuorein laajennusjoukkue Vegas Golden Knights kohtaa NHL Original Six joukkueisiin lukeutuvan Montreal Canadiensin. Johdattaako ennakkoluulottomuus keltanokat voittoon vai puhuuko kokemus lauantain ottelussa?
NHL: Vegas Golden Knights - Montreal Canadiens
Joulukuu 22,2018
23:00

NHL: Vegas Golden Knights – Montreal Canadiens otteluennakko ja vihje

Lauantai-illan primetime ottelussa nähtäisiin normaalisti suomalaisväriä molemmista joukkueista, mutta tällä hetkellä Vegasin Erik Haula ja Montrealin Joel Armia kärsivät molemmat polvivammasta. Täten suomalaistaitoa nähdään ainoastaan Montrealin toimesta, kun Jesperi Kotkaniemi ja Artturi Lehkonen viilettävät jäällä. Nähtäväksi jää päästetäänkö suomalaisvahti Antti Niemi torjumaan suomalaisten silmien alle kinkun hajuun. Unibetin kertoimet (2.00-4.20-3.20) puoltavat hurjassa kotivireessä olevan Vegasin voittoa. 

VIAPLAY; Katso matsi kello 23:05 alkaen suomalaisselostuksella!

 

Vegas voittanut kymmenestä viimeisestä kotiottelusta huimat yhdeksän!

NHL:n tuorein laajennusjoukkue Vegas Golden Knights pelasi heti ensimmäisellä kaudellaan itsensä NHL-kansan sydämeen rikkoen monia tulokaskauden ennätyksiä. He voittivat divisioona- sekä konferenssimestaruuden, mutta joutuivat taipumaan Stanley Cup finaaleissa Washington Capitalsille otteluvoitoin 4-1. Ritarit ovat jatkaneet siitä mihin viime kaudella jäivät, joten heidät tullaan näkemään tälläkin kaudella pudotuspeleissä. Vegas majailee Tyynenmeren divisioonan sijalla 4. yhden pisteen päässä Anaheim Ducksista sekä San Jose Sharksista.

Vegas on kymmenen ottelun kotikuntopuntaria tarkasteltaessa koko NHL:n kärkisijalla. He ovat keränneet kahdeksan suoraa voittoa, yhden jatkoaika voiton ja hävinneet ainoastaan kerran. Vastustajan maalissa on soinut 38 kertaa, kun omiin kolissut ainoastaan 17 kertaa. Se ylivoimaisesti sarjan vähiten päästettyjä maaleja kymmenen kotiottelun otannalla. Vegasin maalinteko on jakautunut tasaisesti jokaisen kentällisen harteille. Pirteimpinä maalaajina William Karlsson sekä Jonathan Marchessault. Ylivoima on yskähdellyt ollessa 21.4 prosentin luokkaa, kun taas alivoimaprosentti 83.5 yltää sijalle viisi. Mainitsemisen arvoinen asia on myös se, että Marc-André Fleury on NHL:n ykkönen voitoissa sekä nollapeleissä.

Montreal parantanut vierasotteitaan

Atlantin divisioonan viidennellä sijalla oleva Montreal Canadiens on haudannut viime kauden pettymykset ja ovat lähteneet kuluvaan kauteen nuorennetulla joukkueella onnistuneesti. Montreal on onnistunut naulaamaan kotiotteluissaan nauloja vastustajien arkkuun tasaiseen tahtiin, mutta vieraissa on ollut tahmeaa. Lähiaikoina heidän vieraspelinsä on kuitenkin piristynyt ja he haluavat varmasti aloittaa neljän ottelun vierasputken voitokkaasti. Vuoden vaihteen tienoilla he pelaavat neljän päivän sisään kolme vierasottelua, joten lauantaina he taistelevat joulupisteistä varmasti tosissaan.

Habsien täyskentällisin pelattava peli on uomissaan, mutta erikoistilannepelaaminen on todella heikkoa niin ylivoiman kuin alivoimankin osalta. Canadiensit ovat vieraskuntopuntarin mukaan kaatanut viidessä viime ottelussa kolme vastustajaa tiukkojen otteluiden päätteeksi. He ovat maalanneet vieraissa 14 kertaa ja päästäneet omiin 12 häkkiä. Tehtyjen maalien lukema on pelottavasti Vegasia pienemmät, joten kova kova iltapuhde on tulossa.

Vegas jatkaa vahvoja kotiotteita

Molemmat joukkueet pääsevät otteluun levännein jaloin, mutta Vegas saa etua jatkaessaan kotiluolassaan. Vegasin vahva alivoima pitää huolen, että tämä ei ole se ottelu, jossa Montreal parantaa ylivoimaansa. Tolppien välissä nähdään luultavasti Fleury sekä Price, jotka pitävät huolen, että maaleilla ei mässäillä. Vahva kotipelaaminen sekä Fleuryn vire takaa Vegasin huimaan kotitilastoon jälleen yhden voiton kertoimella 2.00. Myös alle 5.5 maalia samaisella kertoimella maistuu.

Aseta vetosi