NHL Tyynenmeren Divisioona voittajavedot - ennakkosuosikit ja haastajat

Veikkaussivut.com esittelee NHL-joukkueiden voimasuhteet neljäosaisessa divisiooniin jaetussa ennakkosarjassaan. Divisioonakohtaisissa arvioissa joukkueet on lajiteltu viime kauden runkosarjasijoituksen mukaiseen paremmuusjärjestykseen. Mukana myös joukkueiden suomalaispelaajat, lähtijät sekä uudet tulokkaat.

NHL:n runkosarja alkaa tällä kaudella 3. lokakuuta neljän ottelun kierroksella. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan 5. huhtikuuta. Joukkueet pelaavat kauden aikana tuttuun tapaan 82 runkosarjaottelua, joten yhteensä runkosarjassa otellaan peräti 1230 ottelua 31:n joukkueen kesken.

Kausiennakkomme toisessa osassa käsittelemme tyynenmeren divisioonan.

Osa 1. Keskisen divisioonan ennakko tästä!

Osa 3. Atlannin divisioonan ennakko tästä!

Osa 4. Metropolitanin divisioonan ennakko tästä!

Tyynenmeren Divisioona (Pacific Division)

Tyynenmeren divisioonassa ei nähty kesän aikana niin radikaaleja muutoksia kuin ensimmäisessä osassa käsitellyssä keskisessä divisioonassa. Viime kaudella neljä kahdeksasta eteni pudotuspeleihin ja samansuuntainen kaava tulee jatkumaan. Tässä kahdeksan seuran muutokset ja arviot:

Calgary Flames 

Viime kausi: 50-25-7, Colorado tiputti ensimmäisellä (4-1)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 16.00, Divisioonan voitto 6.00.

Lähtijät: James Neal (OL/VL), Mike Smith (MV)

Tulijat: Milan Lucic (VL), Cam Talbot (MV)

Suomalaiset: Juuso Välimäki, Eetu Tuulola

Neal-Lucic  kauppa pääsi kesällä suuriin otsikoihin, mutta Flamesin ja GM Brad Treviling harmiksi kaupat olivat monien asiantuntijoiden mukaan tappiolliset. Flamesin hyökkäyksen kärjen Johnny Gaudreau, Sean Monahan sekä Elias Lindholm tekivät kaikki uransa piste-ennätyksen, mutta ykkösketjujen alapuolelta tehot olivat vähissä. Matthew Tkachuk pelasi hyvin yhteen Mark Giordanon kanssa, mutta kaikkien ihmetykseksi Treviling ei ole jatkanut 34 maalia ja 77 pistettä tehneen 21-vuotiaan sopimusta. Maalivahtiosastolla ei tapahtunut mullistavia muutoksia, kun Smithin tilalle saapui Talbot, joka taistelee David Rittichin kanssa ykkösvahdin paikasta. Ei voi väittää, että Flames aloittaisi tulevaa kautta edellistä vahvempana.


San Jose Sharks

Viime kausi: 46-27-9, St. Louis tiputti läntisessä konferenssifinaalissa (4-2)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 17.00, Divisioonan voitto 5.00.

Lähtijät: Justin Braun (P), Joonas Donskoi (OL), Gustav Nyquist (OL/VL), Joe Pavelski (KH/OL)

Tulijat:

Suomalaiset: Antti Suomela, Tony Sund

Sharks GM Tom Wilson on uskomaton. 8 vuoden sopimus Erik Karlssonin kanssa oli varmasti to-do listan kärjessä, vaikka viime aikaiset loukkaantumiset ovat vainonneet ruotsalaista, niin parhaimmillaan hän on maailmanluokan puolustaja ja jokaisen pennin arvoinen. Tämän sopimuksen jälkeen hän sai Timo Meierin jäämään seuraan ja kuin ihmeen kaupalla myös 56 tehopisteen 23-vuotias Kevin Labanc suostui vuoden ja miljoonan dollarin sopimukseen. Tämän kaiken lisäksi Wilson ja 1478 NHL-tehopisteen Joe Thornton pääsivät yhteisymmärrykseen vuoden ja yhden miljoonan dollarin sopimuksesta. Joe Pavelskin menetyksestä huolimatta hailaumalla on voimaa hyökkäyksessä Hertlin, Kanen, Meierin sekä Couturen ansiosta ja kaiken tämän lisäksi nuoret Dylan Gambrell, Alexander Chmelevski sekä Ivan Chekhovich ovat lyömässä läpi Labancin johdolla.


Vegas Golden Knights

Viime kausi: 43-32-7, San Jose tiputti ensimmäisellä (4-3)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 12.00, Divisioonan voitto 2.10.

Lähtijät: Nikita Gusev (VL), Erik Haula (KH/VL), Colin Miller (P)

Tulijat: 

Suomalaiset: Marcus Kallionkieli 

Vegasilla oli todella tiukkaa palkkakaton kanssa ja he joutuivat luopumaan venäläistähti Gusevista sekä siniviivan tärkeästä palasesta Colin Milleristä, jotta he saivat jatkettua kahdensuunnan sentterin William Karlssonin sopimusta. Gusev lähti naurettavan halvalla Devilsiin, kun vaihdossa tuli kolmannen kierroksen varausvuoro 2020 ja kakkoskierroksen varausvuoro 2021 draftissa. Vegasin ajat ovat edessäpäin, sillä heillä on nyt yhdeksän varausvuoroa kolmelle ensimmäiselle kierrokselle kahdelle seuraavalle vuodelle. Maalivahtiosastolla Garret Sparks haastaa tosissaan Malcolm Subbania, kun Marc-Andre Fleury tulee jatkamaan hurjia otteitaan ykkösvahtina kahden edellisen kauden tapaan.


Arizona Coyotes

Viime kausi: 39-35-8, 9. sija Läntinen konferenssi

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 35.00, Divisioonan voitto 17.00.

Lähtijät: Kevin Connauton (P), Alex Galchenyuk (KH, VL, OL)

Tulijat: Phil Kessel (OL), Carl Soderberg (KH/VL)

Suomalaiset: Antti Raanta

Arizona on selvästi pistänyt kaiken peliin viime kaudesta rohkaistuneena, kun pudotuspelipaikka jäi pienestä kiinni. Kojootit voittivat selkeästi Kessel-Galchenyuk kaupan ja he saivat juuri mitä tarvitsivatkin Kesselin tarjotessa maalintekotaitoa sekä  huimaa pelinrakennusälyä. Tähän kun lisää GM John Chaykan onnistuneen Soderberg hankinnan, niin maalinteko-ongelmat saattavat helpottua hieman. Jos hurjan kahdeksan vuoden ja 57,2 miljoonan dollarin sopimuksen saanut 21-vuotias Clayton Keller pystyy palaamaan 65 tehopisteen tahtiin ja Antti Raanta pysyy terveenä tolppien välissä, niin kojooteilla on mahdollisuus pudotuspeleihin ja tästä kiitos kuuluu Chaykanille.

Vancouver Canucks

Viime kausi: 35-36-11, 12. sija Läntinen konferenssi

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 45.00, Divisioonan voitto 18.00.

Lähtijät: Markus Granlund (KH, OL, VL), Ben Hutton (P), Ryan Spooner (KH)

Tulijat: Jordie Benn (P), Micheal Ferland (OL,VL), J.T. Miller (KH,OL,VL), Tyler Myers (P)

Suomalaiset: Olli Juolevi, Petrus Palmu 

Canucksin rosterista on puuttunut syvyys, mutta viime kaudella kärkiketjujen nuoret sentterit Elias Petterson sekä Bo Horvat paransivat otteitaan huimasti. Petterson pelasi vahvan alokaskauden tehtaillen 66 tehopistettä ja napaten Calder Trophyn samalla kun Horvat otti jälleen askeleen eteenpäin ja pelasi 61 tehopisteen kauden. Millerin sekä Ferlandin hankinta oli osuva valinta GM Jim Beningiltä, sillä nyt Pettersonilla sekä Horvatilla on ympärillään miehet jotka osaavat tehdä maaleja. Benning ja Brock  Boeser ovat edelleen ikävästi umpikujassa eikä sopimusta luultavasti nähdä, mutta Canucks on silti hyökkäyksen osalta terävämpi kuin hetkeen ja on valmiina haastamaan isompiaan. 19-vuotias Quinn Hughes on valmiina aloittamaan NHL-uran puolustuksessa yhdessä tuoreiden hankintojen Tyler Myersin sekä Jordie Bennin kanssa.


Anaheim Ducks

Ducks logoViime kausi: 35-37-10, 13. sija Läntinen konferenssi

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 65.00, Divisioonan voitto 67.00.

Lähtijät: Corey Perry (OL)

Tulijat: Michael Del Zotto (P), Anthony Stolarz (MV)

Suomalaiset: Jani Hakanpää

Ankkalauman tärkein ja paras pelaaja oli viime kaudella maalivahti John Gibson, joka ei tule tälläkään kaudella saamaan joukkueelta ansaitsemaansa tukea. Anaheim teki toiseksi vähiten maaleja ottelua kohden (2,39) koko sarjasta eikä kesän aikana tullut tähän avuja. Jo 34-vuotias Ryan Getzlaf oli joukkueen pistekuningas vain 48-pisteellä, joka kertoo joukkueen hyökkäyksen kapeudesta, mutta toisaalta myös Getzlafin tasosta iästä huolimatta. 23-vuotiaalla Ondrej Kasella sekä 22-vuotiaalla Troy Terryllä on mahdollisuudet lyödä läpi tulevalla kaudella ja juuri sitä joukkue tarvitsee.


Edmonton Oilers

Edmonton Oilers logoViime kausi: 35-38-9, 14. sija Läntinen konferenssi

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 42.00, Divisioonan voitto 67.00.

Lähtijät: Jesse Puljujarvi (OL), Milan Lucic (VL), Andrej Sekera (P), Anthony Stolarz (MV)

Tulijat: Markus Granlund (KH,VL,OL), Josh Archibald(OL), Tomas Jurco (VL,OL), James Neal (VL/OL), Mike Smith (MV), Riley Sheahan (KH)

Suomalaiset: Markus Granlund, Mikko Koskinen

NHL:n pistepörssin neljän kärkeen mahtui viime kaudella kaksi Edmonton pelaajaa, kun Connor McDavid sijoittui toiseksi 116:lla ja Leon Draisailt neljänneksi 105:llä pisteellä. Silti Oilers sijoittui sijalle 22. Tasakentällisin tehdyissä maaleissa ja jäi kauaksi pudotuspeleistä, joka kertoo rosterin kapeudesta.  Suuriin otsikoihin päässyttä Neal-Lucic kauppaa lukuunottamatta öljymiehet yhdessä GM Ken Hollandin kanssa viettivät hiljaisen kesän, vaikka kaksi tähteä vaatisivat roimasti tukea ympärilleen. Flamesista Oilersiin kaupattua James Nealia kannattaa seurata, sillä hän ei pelaa toista huonoa kautta putkeen ja hän saattaa saada roimasti lisävirtaa McJeusksen sekä Draisaitlin seurasta.


Los Angeles Kings

Viime kausi: 31-42-9, 15. sija Läntinen konferenssi

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 65.00, Divisioonan voitto 51.00.

Lähtijät: Dion Phaneuf (P)

Tulijat: Joakim Ryan (P)

Suomalaiset: Rasmus Kupari

Kuninkaat olivat kesällä fiksuja GM Rob Blaken johdolla ja eivätkä he hötkyilleet vaikka viime kauden valonpilkahdukset olivat vähissä. Jälleenrakennusvaiheessa oleva joukkue ei tehnyt erityisiä hankintoja vaan sitoivat joukkueeseen tärkeitä omia pelaajia jatkosopimuksilla ja tähtäsivät tulevaisuuteen. Puolustaja Dion Phaneufin ulososto oli fiksua tässä vaiheessa, sillä sopimus vaikuttaa palkkakattoon vielä ensi kaudella, jolloin Kings ei muutenkaan olisi vielä täydessä iskussa rosterin suhteen. Tulevalla kaudella yhdessä uuden päävalmentajan Todd McLellanin kanssa Kingsilä on pienoiset mahdollisuudet pudotuspeleihin, kunhan Kings kultit Kopitar, Carter, Toffoli, Doughty sekä Quick pelaavat täydellisen kauden. Kuten mainittu, niin silti katseet ovat tulevaisuudessa.

Mikä seura nappaa tyynenmeren divisioonan voiton?

Suurin suosikki divisioonan voittoon on Golden Knights, mutta Sharks sekä Flames ovat myös varteenotettavia kandidantteja. Tyynenmeren divisioonassa erot ovat suuret, joten suurempia yllätyksiä tuskin nähdään.

Aseta vetosi