NHL Atlannin Divisioona voittajavedot - ennakkosuosikit ja haastajat

Veikkaussivut.com esittelee NHL-joukkueiden voimasuhteet neljäosaisessa divisiooniin jaetussa ennakkosarjassaan. Divisioonakohtaisissa arvioissa joukkueet on lajiteltu viime kauden runkosarjasijoituksen mukaiseen paremmuusjärjestykseen. Mukana myös joukkueiden suomalaispelaajat, lähtijät sekä uudet tulokkaat.

NHL:n runkosarja alkaa tällä kaudella 3. lokakuuta neljän ottelun kierroksella. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan 5. huhtikuuta. Joukkueet pelaavat kauden aikana tuttuun tapaan 82 runkosarjaottelua, joten yhteensä runkosarjassa otellaan peräti 1230 ottelua 31:n joukkueen kesken.

Kausiennakkomme kolmannessa osassa käsittelemme atlannin divisioonan.

Osa 1. Keskisen divisioonan ennakko tästä!

Osa 2. Tyynenmeren divisioonan ennakko tästä!

Osa 4. Metropolitanin divisioonan ennakko tästä!

Atlannin Divisioona (Atlantic Division)

Atlannin divisioona on tällä hetkellä kiistatta kovin koko sarjasta. Viime kaudella kolme joukkuetta pelasi yli sadan pisteen kauden ja tämän lisäksi Tampa Bay Lightning voitti NHL:n runkosarjassa eniten pisteitä saavuttaneelle joukkueelle jaettavan President Trophyn ylivoimaisesti. Boston Bruins voitti itäisen konferenssin mestaruuden ja pelasi Stanley Cup finaaleissa, joka kertoo divisioonan tasosta. Divisioonasta löytyy myös sarjan heikoin joukkue, josta kertoo se, että kerrointen osalta molemmat ääripäät ovat edustettuna Stanley Cup voittajavedossa, kun Nordicbet antaa Tampa Bay Lightingille kertoimen 8.50 ja Ottawa Senatorsille 250.00.

Tampa Bay Lightning 

Viime kausi: 62-16-4, Columbus ensimmäisellä (4-0)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 8.50, Divisioonan voitto 2.10.

Lähtijät: Anton Stralman (P), J.T. Miller (VL), Dan Girardi (P), Adam Erne (VL)

Tulijat: Curtis McElhinney (MV), Kevin Shattenkirk (P), Pat Maroon (VL), Luke Schenn (P)

Suomalaiset: Otto Somppi

Tampan viime kausi kertoo kaiken oleellisen tämän hetken vaarallisuudesta sekä rosterin taidokkuudesta ja syvyydestä. Nikita Kucherov (128p), Steven Stamkos (98p) sekä Brayden Point (92p) pelasivat täydellisen kauden eikä joukkueella ollut mitään ongelmia oikeastaan millään pelin osa-alueella. Ensimmäisen kesän Tampan GM:nä toiminut Julien BriseBois onnistui pitämään tärkeät pelaajat itsellään ja ainoastaan J.T. Millerin menetys kaiversi faneja, mutta BriseBois onnistui saamaan vaihdossa ensimmäisen kierroksen varauksen. Salamapaidat jatkavat Stanley Cup ennakkosuosikkina.


Boston Bruins

Viime kausi: 49-24-9, Stanley Cup finaalitappio St. Louisille (4-3)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 14.00, Divisioonan voitto 4.25.

Lähtijät: Marcus Johansson (VL), Noel Acciari (KH), Jakob Forsbacka Karlsson (KH)

Tulijat: Brett Ritchie (OL), Par Lindholm (KH,VL)

Suomalaiset: Tuukka Rask, Urho Vaakanainen, Joona Koppanen

GM Don Sweeneytä arvostetaan NHL-piireissä, mutta tämä kesä jäi hieman torsoksi. Boston kärsii palkkakaton ahtaudesta eikä he ole saaneet McAvoyn ja Carlon sopimuksia jatkettua, vaikka niiden piti olla kesän ykköshommat. Viime kaudella Boston eteni Stanley Cup finaaleihin NHL:n parhaimpana pidetyn hyökkäysketjun voimin, kun Brad Marchand tehtaili 100,  David Pastrnak 81 sekä Patrice Bergeron 79 tehopistettä. Sama tehokolmikko jatkaa Boston junan ajelua kohti pudotuspelejä yhdessä Tuukka Raskin kanssa.


Toronto Maple Leafs 

Viime kausi: 6-28-8, Boston tiputti ensimmäisellä (4-3)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 13.00, Divisioonan voitto 3.75.

Lähtijät: Nazem Kadri (KH), Jake Gardiner (P), Patrick Marleau (VL), Nikita Zaitsev (P), Ron Hainsey (P), Connor Brown (OL), Tyler Ennis (VL), Calle Rosen (P), Igor Ozhiganov (P), Garret Sparks (MV)

Tulijat: Tyson Barrie (P), Alexander Kerfoot (KH), Cody Ceci (P), Ben Harpur (P), Jason Spezza (KH,OL), Kenny Agostino (VL), Nick Shore (KH), Garrett Wilson (VL), Pontus Aberg (OL), Jordan Schmaltz (P), Michal Neuvirth (MV)

Suomalaiset: Kasperi Kapanen, Kalle Kossila, Kasimir Kaskisuo, Teemu Kivihalme

Leafsin toimisto on ollut NHL:n kiireisimpiä kesällä, kun peräti kymmenen pelaajaa vaihtoi seuraa muualle ja 11 pelaajaa saapui Toronton riveihin. GM Kyle Dubasille tarvitsee nostaa hattua, sillä hän joutui tappelemaan palkkakattotilanteen kanssa ja onnistui samalla vastaamaan joukkueen tarpeisiin. John Tavares sekä Auston Matthews ovat NHL:n keskushyökkääjien aatelia, joiden ympärille Toronton on hyvä rakentaa. Joukkue on kärsinyt heikosta puolustuksesta, johon nyt yritettiin tehdä muutoksia Gardinerin ja Hainseyn sekä Zaitsevin vaihtamisella Ceciin, Barrieen sekä Harpuriin. Pitkälle edetäkseen joukkue tarvitsee Frederik Andersenilta tolppien välissä täyden tuen.


Montreal Canadiens

Viime kausi: 

44-30-8, 9. sija Itäinen Konferenssi.  

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 22.00, Divisioonan voitto 41.00.

Lähtijät: Jordie Benn (P), Antti Niemi (MV), Tomas Plekanec (KH)

Tulijat: Ben Chiarot (P), Keith Kinkaid (MV), Nick Cousins (KH)

SuomalaisetJoel Armia, Artturi Lehkonen, Otto Leskinen, Jesperi Kotkaniemi

Canadiens ei tehnyt kesän aikana sellaisia muutoksia, että he olisivat nousseet pudotuspeli kanditaateiksi. Hyökkäyksessä riittää taitoa sekä syvyyttä, mutta viime kaudellakin ongelmana ollut puolustus on Habsien akilleenkantapää tulevallakin kaudella. Villikortti paikkaan Habseilla on realistiset mahdollisuudet, mutta jos Shea Weber loukkaantuu puolustuksesta, niin sekin haave saattaa jäädä kaukaiseksi. Harjoituspeleissä loistaneet Nick Suzuki sekä Ryan Poehling ovat valmiita hyppäämään NHL:ään ja Jesperi Kotkaniemeltä odotetaan tasaista kautta alokaskauden jälkeen.

Florida Panthers 

Panthers logo

Viime kausi: 36-32-14, 10. sija Itäinen Konferenssi. 

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 18.00, Divisioonan voitto 7.50.

Lähtijät: Roberto Luongo (MV), James Reimer (MV), Riley Sheahan (KH), Jamie McGinn (VL), Derek MacKenzie (KH)

Tulijat: Sergei Bobrovsky (MV), Anton Stralman (P), Brett Connolly (OL), Noel Acciari (KH)

Suomalaiset: Aleksander Barkov, Aleksi Heponiemi, Sebastian Repo, Henrik Borgström

Hyökkäyksestä Floridan pelaaminen ei jää kiinni, sillä viime kaudella neljä kovinta hyökkääjää pelasi uransa parhaan kauden, kun kapteeni Alexander Barkov tehtaili 96, Jonathan Huberdeau 92, Mike Hoffman 70 sekä Evgeni Dadonov 70 tehopistettä. Barkovin lisäksi suomalaiset Henrik Borgstrom sekä Aleksi Heponiemi ovat valmiita lyömään läpi ja tuomaan onnistumisia joukkueeseen. GM Dale Tallon sai kiinnitettyä Roberto Luongon korvaajan Sergei Bobrovskyn joukkueeseen 7-vuoden sopimuksella ja nappasi Stralmanin tärkeäksi lisäksi siniviivalle. Panttereiden pääkäskijän penkillä aloittaa neljän Stanley Cupin Joel Quenneville, joka vahvistaa ajatusta, että tänä vuonna kissapedot taistelevat Stanley Cupista!


Buffalo Sabres

Viime kausi: 33-39-10, 13. sija Itäinen Konferenssi.

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 45.00, Divisioonan voitto 61.00.

Lähtijät: Jason Pominville (OL), Alex Nylander (OL)

Tulijat: Marcus Johansson (VL), Colin Miller (P), Jimmy Vesey (VL), Henri Jokiharju (P)

Suomalaiset: Rasmus Ristolainen, Ukko-Pekka Luukkonen, Henri Jokiharju, Arttu Ruotsalainen

Buffalo GM Jason Botterillin kesän tärkein työ oli päästä yhteisymmärrykseen sopimuksesta Jeff Skinnerin kanssa ja ulos neuvotteluista tultiinkin kahdeksan vuoden ja 72 miljoonan dollarin paperin kanssa. Ennen kauden alkua huhuttiin Buffalon halusta vaihtaa Rasmus Ristolainen taidokkaaseen hyökkääjään, mutta kyseinen kauppa jäi näkemättä. Sen sijaan Sabres vahvisti siniviivaa Jokiharjulla sekä Millerillä jotka saattavat olla avain parantaa viime kauden pakkaselle jäänyttä tehtyjen ja päästettyjen maalien keskiarvoa. Toukokuussa uutisoitiin Sabresin tekevän radikaaleja ratkaisuja rikkoakseen kahdeksan kauden pudotuspelitön putki, kun päävalmentaja Phil Housley sai potkut ja hänet korvattiin Valioliiga-joukkue Southamptonin entisellä puheenjohtaja Ralph Kruegerilla. Buffalo ei silti ole valmis isojen poikien peleihin tällä kaudella, mutta tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin hetkeen.


Detroit Red Wings

Viime kausi: : 32-40-10, 14. sija Itäinen Konferenssi.

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 125.00, Divisioonan voitto 201.00.

Lähtijät: Thomas Vanek (VL), Niklas KronwalL (P), Martin Frk (OL)

Tulijat: Patrik Nemeth (P), Valtteri Filppula (KH,VL), Adam Erne (VL)

Suomalaiset: Valtteri Filppula, Oliwer Kaski, Vili Saarijärvi

Kulunut kesä oli ensimmäinen Steve Yzermanille Detroit GM:nä ja hän aloitti rauhallisesti. Detroit on jälleenrakennus vaiheessa ja tuoreet hankinnat kuten Filppula yhdessä omien kasvattien kanssa tulevat kantamaan hedelmää myöhemmin. Oliver Kaskea, Evgeny Svechnikovia sekä Filip Zadinaa kannattaa pitää silmällä.


Ottawa Senators

Viime kausi: 9-47-6, 16. sija Itäinen Konferenssi. 

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 250.00, Divisioonan voitto 501.00.

Lähtijät: Zack Smith (KH/VL), Cody Ceci (P), Ben Harpur (P)

Tulijat: Nikita Zaitsev (P), Connor Brown (OL), Ron Hainsey (P), Tyler Ennis (VL), Artem Anisimov (KH)

Suomalaiset: Lassi Thomson

Viime ajat ovat olleet kovat senaattoreille. He ovat menettäneet Erik Karlssonin, Mike Hoffmanin, Mark Stonen, Matt Duchenen sekä Ryan Dzingelin. Tästä on vaikea löytää positiivista, mutta menetykset ovat avanneet nuorille mahdollisuuksia nousta tärkeisiin rooleihin. Tänä kesänä senaattorit yrittivät säästää mahdollisimman paljon ja he onnistuivat juuri siinä mitä taloudellisesti heikossa kunnossa oleva jälleenrakennusjoukkue voi tehdä. Ensimmäistä kautta Ottawa-päävalmentajana aloittavalla D.J. Smithillä ei ole helppo paikka aloittaa penkin takana, mutta tulevaisuus näyttää paremmalta, sillä edessä siintää myös 2020 ykkösvaraus.

Mikä seura etenee pisimmälle Atlannin divisioonasta?

Bruins, Lightning, Leafs sekä Panthers muodostavat kovan nelikon, joista erittäin suurella todennäköisyydellä jokin juhlii Stanley Cup mestaruutta kauden päätteeksi. Pantterit vaikuttavat nälkäisiltä Quennevillen johdolla ja tällä hetkellä uskomme heihin.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä