NHL Metropolitanin Divisioona voittajavedot - ennakkosuosikit ja haastajat

Veikkaussivut.com esittelee NHL-joukkueiden voimasuhteet neljäosaisessa divisiooniin jaetussa ennakkosarjassaan. Divisioonakohtaisissa arvioissa joukkueet on lajiteltu viime kauden runkosarjasijoituksen mukaiseen paremmuusjärjestykseen. Mukana myös joukkueiden suomalaispelaajat, lähtijät sekä uudet tulokkaat.

NHL:n runkosarja alkaa tällä kaudella 3. lokakuuta neljän ottelun kierroksella. Runkosarjan viimeinen kierros pelataan 5. huhtikuuta. Joukkueet pelaavat kauden aikana tuttuun tapaan 82 runkosarjaottelua, joten yhteensä runkosarjassa otellaan peräti 1230 ottelua 31:n joukkueen kesken.

Kausiennakkomme kolmannessa osassa käsittelemme atlannin divisioonan.

Osa 1. Keskisen divisioonan ennakko tästä!

Osa 2. Tyynenmeren divisioonan ennakko tästä!

Osa 3. Atlannin divisioonan ennakko tästä!

Metropolitanin Divisioona (Metropolitan Division)

Metropolitanin divisioonasta pudotuspeleihin ylsi viime kaudella viisi joukkuetta ja näillä näkymin sama tulee toistumaan kaudella 2019-20. Useat joukkueet kokivat radikaaleja muutoksia kesän aikana ja sisäiset voimasuhteet kokivat muutoksia. Tässä kattaus Metropolitanin divisioonan kaupoista, vaihdoista ja kaikesta mitä sinun tarvitsee tietää off-seasonilta!

Washington Capitals – Ovien valtakunta

Viime kausi: 48-26-8, Carolina tiputti ensimmäisellä kierroksella (4-3)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 19.00, Divisioonan voitto 4.50.

Lähtijät: Andre Burakovsky (VL), Matt Niskanen (P), Brett Connolly (OL), Brooks Orpik (P)

Tulijat: Garnet Hathaway (P), Richard Panik (VL), Radko Gudas (P)

Suomalaiset: Juuso Ikonen 

Capitalsin kesä oli yllättävän rauhallinen, eikä se tietenkään aina ole huono asia. GM Brian MacLellanilta kuitenkin odotettiin suurempia peliliikkeitä ensikesänä vapautuvien Braden Holtbyn sekä Nicklas Backstromin sopimusten jatkoa ajatellen. Philadelphian kanssa suoritettu Gudas-Niskanen vaihto oli Washingtonille onnistunut, sillä he säästivät rahaa ja saivat tilalle nuoremman puolustajan. Divisioonan muut joukkueet ja etenkin Capsit tiputtanut Hurricanes vahvisti rivejään huomattavasti, joten on outoa, että USA:n pääkaupungin joukkue aloittaa kauden viime kauden tasoisena.


New York Islanders – Filppula vaihtoi maisemaa

Islanders logo

Islanders

Viime kausi: 48-27-7, Carolina tiputti toisella kierroksella (4-0)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 24.00, Divisioonan voitto 7.50.

Lähtijät: Robin Lehner (MV), Valtteri Filppula (KH)

Tulijat: Semyon Varlamov (MV), Derick Brassard (KH)

Suomalaiset: Leo Komarov, Otto Koivula, Christopher Gibson

Saarelaisten kesän pääpaino oli omien sopimusten jatkoissa ja etenkin hyökkäysosaston pysyvyys varmistettiin. Suurimmat sopimukset menivät itseoikeutetusti Leelle, Eberlelle sekä Nelsonille, jotka ovat kiistämättä Islandersin hyökkäyksen tärkeimmät palaset. Saarelaiset kulminoituivat viime kaudella puolustusjoukkueeksi Barry Trotzin alaisuudessa ja he päästivät sarjan viidenneksi vähiten maaleja (146) sekä saavutti parhaan torjuntaprosentin Thomas Greissin sekä Chicagoon lähteneen Robin Lehnerin johdolla. Nähtäväksi jää pystyykö Semyon Varlavom torjumaan yhtä vahvasti ja miten hiljaisen kesän viettänyt Isles menestyy tiukassa divisioonassa.


Pittsburgh Penguins – NHL:n oudoin kesä

Viime kausi: 44-26-12, Islanders tiputti ensimmäisellä kierroksella (4-0)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 18.00, Divisioonan voitto 6.50.

Lähtijät:  Phil Kessel (OL), Olli Maatta (P), Matt Cullen (KH)

Tulijat: Alex Galchenyuk (KH), Brandon Tanev (OL), Dominik Kahun (OL)

Suomalaiset: Emil Larmi, Niclas Almari, Juuso Riikola, Oula Palve

Pennsylvaniassa nähtiin outo kesä ja yksi selittämättömimmistä sopimuksista. Vaikka Flyers oli hieman liian avokätinen Hayesin sopimuksessa, niin pingviinit antoivat Brandon Taneville vielä oudomman sopimuksen. 27-vuotias laitahyökkääjä onnistui tekemään viime kaudella Jetsissä ainoastaan 14 maalia ja nyt GM Jim Rutherford kirjoitti hänelle kuuden vuoden ja 21 miljoonan dollarin sopimuksen. Suurin menetys nähtiin, kun pingut vaihtoivat sniper Phil Kesselin Alex Galchenyukiin sekä 20-vuotiaaseen vuoden 2017 ensimmäisen kierroksen varaukseen Pierre-Olivier Josephiin. Joseph tulee tekemään NHL-debyyttinsä pingviineissä ja jos se ei tuota hedelmää, niin Rutherfordin CV:hen tulee iso miinus. Joka tapauksessa hyökkäysosasto on joukkueen paras osa-alue ja se on heidän oljenkorsi kevään peleissä.


Carolina Hurricanes – Suomalaisten pyhättö

Viime kausi: 46-29-7, Boston tiputti Itäisen konferenssin finaalissa (4-0)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 20.00, Divisioonan voitto 5.00.

Lähtijät: Justin Williams (OL), Micheal Ferland (VL), Greg McKegg (KH), Curtis McElhinney (MV), Scott Darling (MV), Calvin de Haan (P), Aleksi Saarela (KH), Adam Fox (P)

Tulijat: Jake Gardiner (P), Ryan Dzingel (KH), Erik Haula (VL), James Reimer (MV), Gustav Forsling (P)

SuomalaisetTeuvo Teräväinen, Sebastian Aho, Erik Haula, Saku Mäenalainen, Alex Lintuniemi, Eetu Luostarinen, Janne Kuokkanen

Hurrikaanilauma oli viime kaudella vahva ja nyt he aloittavat kautensa vielä vahvempana. Heidän jo ennestään vahva puolustus Jaccob Slavinin, Dougie Hamiltonin, Brett Pescen sekä Justin Faulkin johdolla vahvistui entisestään, kun Jake Gardiner saapuu vahvistamaan siniviivan vasenta laitaa. Suomalaisittain kiinnostavin lisäys joukkueeseen on Erik Haula, joka on yhdessä Ryan Dzingelin kanssa fiksuja sekä varmoja vahvistuksia hyökkäykseen. Canesin onneksi Montrealin offersheet Sebastian Ahosta oli pieni ja GM Don Waddell pystyi vastaamaan siihen ja pitämään NHL:n parhaimmistoon kuuluvan sentterin itsellään. Jos Petr Mrazek pelaa paremmin tolppien välissä, niin joukkue voi edetä pidemmälle kuin viime kaudella.

Columbus Blue Jackets – Kekäläisen paletti tyhjentyi

Viime kausi: 47-31-4, Boston tiputti toisella kierroksella (4-2)

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 35.00, Divisioonan voitto 20.00.

Lähtijät: Artemi Panarin (VL), Sergei Bobrovsky (MV), Matt Duchene (KH), Ryan Dzingel (KH)

Tulijat: Gustav Nyquist (OL), Marko Dano (KH)

Suomalaiset: Veini Vehviläinen, Joonas Korpisalo, Ville Husso, Markus Nutivaara, Niko Mikkola, Markus Hännikäinen

Sinitakit kokivat NHL:n kovimmat menetykset kesän aikana, kun joukkueen kolme suurinta supertähteä vaihtoi maisemaa. Columbuksen rosteri on viime kauteen verraten selvästi heikompi, sillä kahden edellisen kauden sisäinen maalikuningas Panarin, sentteri Duchene sekä NHL:n parhaisiin aloittaviin maalivahteihin lukeutuva Bobrovsky ovat kaikki sen luokan tähtiä joiden korvaaminen on lähes mahdotonta. GM Jarmo Kekäläisen sekä sinitakkien ainut valopilkku oli vapautuneen puolustaja Zach Werenskin kiinnitys kolmeksi vuodeksi sopimuksella joka saattaa olla edullinen tulevaisuutta ajatellen. Lähtökohdat kauteen ovat eittämättä heikot etenkin viime kauteen verraten.


Philadelphia Flyers – Hayesille jättisopimus

Viime kausi:  37-37-8, 11. sija Itäinen konferenssi

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 22.00, Divisioonan voitto 7.00.

Lähtijät: Ryan Hartman (OL), Cam Talbot (MV), Radko Gudas (P), Michal Neuvirth (MV), Justin Bailey (OL)

Tulijat: Kevin Hayes (KH), Justin Braun (P), Matt Niskanen (P), Tyler Pitlick (OL)

Suomalaiset: –

7 vuoden ja 50 miljoonan dollarin sopimus Kevin Haeysin kanssa on Philadelphian kesän suurin rahanreikä. Nähtäväksi jää nähdäänkö GM Chuck Fletcher tulevaisuudessa fiksuna vai hölmönä tämän jättisopimuksen myötä. Fletcher päästi kaudesta 2015 asti Flyersissa pelanneen puolustuksen tukipylvään Radko Gudaksen Washingtoniin ja otti vaihdossa vanhemman sekä kalliimman Matt Niskasen. Nähtäväksi jää miten vaihto toimii kentällä, mutta paperilla se näyttää oudolta. Maalivahtiosastolla on suuria ongelmia, kun Brian Elliot lähenee 35 ikävuotta ja Carter Hart ei ole vakuuttanut. Torjuntaprosentti 89.5 jätti Flyersin sijalle 28. tasoihin Devilsin kanssa.


New York Rangers – Alkaako Kakon aikakausi?

Viime kausi: 32-36-14, 12. sija Itäinen konferenssi

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 24.00, Divisioonan voitto 7.50.

Lähtijät: Kevin Shattenkirk (P), Jimmy Vesey (VL)

Tulijat: Artemi Panarin (VL), Kaapo Kakko (OL), Jacob Trouba (P), Adam Fox (P), Phillip Di Giuseppe (VL), Greg McKegg (KH)

Suomalaiset: Kaapo Kakko, Tarmo Reunanen

Aivan kuten Hudson joen toisella puolella operoivan arkkivihollisen eli Devilsin, niin myös Rangersin kesä oli mahtava. Panarin, Trouba, Kakko sekä Fox edistivät Rangersin uudelleenrakennusta huomattavalla harppauksella. Aivan täydellinen sinipaitojen kesä ei kuitenkaan ollut, sillä GM Jeff Gorton päätti ostaa Kevin Shattenkirkin miljoonasopimuksen ulos tehden pykälittäin tilaa palkkakattoon, mutta hän rasittaa palkkakattoa vielä neljän kauden ajan. Rangersin kesä yltää silti kärkipäähän hankinnoissa ja on mielenkiintoista nähdä etenkin mitä Panarin sekä Kakko saavat aikaan.


New Jersey Devils – Millaista jälkeä ykkösvaraus Hughes tekee?

Viime kausi: 31-41-10, 15. sija Itäinen konferenssi

Nordicbetin kertoimet: Stanley Cup voitto 30.00, Divisioonan voitto 8.00.

Lähtijät: Steven Santini (P), Stefan Noesen (OL), Kenny Agostino (VL)

Tulijat: P.K. Subban (P), Wayne Simmonds (OL), Nikita Gusev (VL), Jack Hughes (KH), Matt Tennyson (P)

Suomalaiset: Sami Vatanen 

Devils on ehdottomasti koko NHL:n suurin voittaja kuluneelta kesältä. He onnistuivat pyyhkäisemään viime kauden pettymykset nopeasti maton alle ja tulevalla kaudella heitä on ainakin mielenkiintoista seurata. Nähtäväksi jää mihin asti tuoreet hankinnat Subban, Simmonds, Gusev sekä Hughes onnistuvat viemään joukkueen yhdessä Hallin, Palmierin, Hischierin kanssa. Hughesin valinta draftissa oli selvä valinta, Subbanin naaraaminen oli täydellinen onnistuminen ja Vegasilla ei ollut varaa Guseviin, niin Devils sai kokeneen venäläistähden fiksulla sopimuksella. Joukkueen suurin kysymysmerkki on maalivahtiosasto, joka koostuu 33-vuotiaasta Cory Schneiderista sekä kokemattomasta Mackenzie Blackwoodista.

Hurricanes Metropolitanin divisioonan ykkösenä?

Hurrikaanilauma, Rangers sekä Devils ovat potentiaalisimmat vaihtoehdot tiukan divisioonan voittoon.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä