Nick Kyrgios - Rafael Nadal 4.7.2019, tiukka peli, jos Kyrgiosin pää kestää

Kyrgios on tällä kaudella voittanut Nadalin jo kahdesti, ja edellisen miesten välisen nurmiottelunkin Kyrgios voitti. Jos aussin pää kestää, niin pelistä voi tulla pitkä taisto.
Nick Kyrgios - Rafael Nadal
Heinäkuu 04,2019
18:15

Rafael Nadal on voittanut tenniksessä jo kaiken, ja vielä useampaan kertaan. Grand Slam -voittoja Nadalilla on 18, ja Wimbledonissakin hän on voittanut kahdesti. ATP-turnausvoittoja Nadalilla on huimat 82. Viimeksi Nadal voitti Ranskan avoimet kesäkuussa.

Nick Kyrgios taas on pelaaja, jolla riittäisivät taidot huimaan uraan, mutta pää ei oikein kestä.

Kyrgiosin ensimmäisen kierroksen ottelu Wimbledonissa hyvin kuvaa miehen tennisuraa. Vastassa oli toinen australialainen, Jordan Thompson, joka on taidoiltaan selvästi Kyrgiosia heppoisempi. Ottelu meni kuitenkin viiteen erään. Kyrgios laittoi neljännessä erässä homman pelleilyksi, ja sen Thompson voitti 6-0. Kyrgios paukutteli huolimattomasti kämmenlyöntejään aivan minne sattuu. Viidennen erän Kyrgios sitten päätti taas pelata kunnolla, ja sen hän voitti 6-1.

 

Wimbledon -avauksessa Kyrgios näytti kummankin puolen

Thompsonia vastaan Kyrgios näytti kummatkin puolensa. Hän oli ajoittain ylivoimaisen hyvä, ja sitten hetken päästä täysi tomppeli. Kyrgios pelleili, syötti kolmannen erän eräpallon alakautta, lässytti tuomarille ja muutenkin kiukutteli. Helpot virheet kiukustuttavat Kyrgiosia, ja näitä hän teki Thompsonia vastaan peräti 52. Pikku hiljaa virheet saivat miehen kiukuttelemaan lisää.

Kyrgiosin pelissä Thompsonia vastaan oli paljon hyvää. Hän syötti kaiken kaikkiaan 23 ässää. Kyrgiosin ykkössyöttöjen voittoprosentti ol 69. Surkea neljäs erä vielä painaa tilastoja alaspäin, 0-6 -erässä Kyrgios voitti ykkösensä vain 29 prosenttisesti.

Rafael Nadalin avauskierros oli helppo, japanilainen Sugita meni nurin 6-3, 6-1, 6-3. Nadal syötti pelissä 12 ässää ja voitti ykkösensä 78 prosenttisesti.

Sugita on pari astetta Nadalia kehnompi pelaaja, mutta kyllä avauskierroksen jälkeen voi jo sanoa, että Nadal ei ole hukannut kuntoaan Ranskan turnauksen jälkeen. Nadal mursi Sugitan syötön kuudesti ja hävisi omansa vain kerran. Kaiken kaikkiaan Nadalilla oli pelissä murtopalloja 15.

Kyrgios on pärjännyt tällä kaudella hyvin Nadalia vastaan. Miehet ovat kohdanneet kahdesti, ja kummankin kovalla alustalla pelatun ottelun Kyrgios voitti 2-1. Edellisen kerran Nadal ja Kyrgios ovat pelanneet nurmella vuonna 2014, silloin Wimbledonissa 19-vuotias Kyrgios lähetti Nadalin kotimatkalle neljännesvälierissä.

Tulevasta ottelusta on Kyrgiosin osalta hankala sanoa mitään. Miten mies peliin lähtee ja kestääkö pää? Jos kaikki sujuu, niin pelihuumori voi olla kunnossa ja silloin kaikki on mahdollista. Jos taas Nadal saa pakotettua Kyrgiosin virheisiin, niin sitten mailat paukkuvat, suu käy ja peli menee sekaisin. Käy miten käy, niin luvassa on ainakin viihdyttävä ottelu, ja varmasti välillä pelataan myös loistavaa tennistä.

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla Nadalille 1.27 – 3.85. Fiksuin veto on se, että Kyrgios on ainakin muutaman erän iskussa. Yli 39.5 peliä saa Unibetilla kertoimeksi 1.96, ja se kelpaa kupongille.

Aseta vetosi