Olimpija Ljubljana - HJK 9.8.2018, HJK suosikki jatkoon

Mestareiden liiga jäi HJK:lta saavuttamatta, mutta Eurooppa-liigaan on vielä mahdollisuudet. Slovenian Olimpija Ljubljana ei ole liian kova vastus.
Olimpija Ljubljana - HJK
Elokuu 09,2018
20:00

HJK:lla on mainio mahdollisuus päästä eteenpäin Eurooppa-liigan karsinnoissa. Vetomarkkinoiden mukaan Klubi on suosikki jatkoon otteluparista slovenialaista Olimpija Ljubljanaa vastaan. HJK:n kerroin jatkopaikasta on noin 1.80 -tasolla.

Olimpija Ljubljanakin on jo aloittanut sarjakautensa. Se on pelannut kotimaan liigaa kolme ottelua, mutta voittoja ei ole vielä tullut. HJK taas on tukevasti ottelukunnossa, ja varmasti tiukasti keskittynyt juuri UEFA:n turnauksiin. Veikkausliigan voitto sillä jo alkaa olla saavutettuna.

Olimpija Ljubjana on HJK:lle kolmas vastustaja tämän vuoden UEFA:n turnauksissa. Klubi aloitti Mestareiden liigan karsinnat kukistamalla Fär-saarten Vikingur Götan yhteismaalein 5-2. Toisella kierroksella HJK:lla oli mainio paikka kukistaa kova valkovenäläinen joukkue BATE Borisov, mutta maalittoman vierasavauksen jälkeen BATE voitti Helsingissä 2-1.

HJK:n edellinen ottelu oli Veikkausliigan kärkipeli Rovaniemen Palloseuraa vastaan lauantaina. HJK laittoi ottelussa kentälle paljon tuoreita pelaajia, otteluruuhka pakottaa rotaatioon. RoPS:a vastaan avauksessa oli vain kolme pelaajaa BATE -ottelun avauksesta. On selvää, että juuri nyt Klubi laittaa europeleihin ykkösavauksen, ja kotimaan ottelut saavat väistyä. Peli RoPS:a vastaan päättyi 2-2.

Olimpija Ljubljana on hyvin nuori seura, joka on nopeasti noussut maansa kärkiseurojen joukkoon. Se on perustettu vasta vuonna 2005. Tässä kohtaa futisväelle tulee usein sekaannuksia, sillä Sloveniassa on aikaisemminkin ollut Olimpija Ljubjana -niminen seura, joka perustettiin vuonna 1945, mutta ajautui konkurssiin vuonna 1945.

Nykyinen Olimpija Ljubljana aloitti viidenneltä sarjatasolta nimellä NK Bezigrad, ja nousu oli nopeaa. Vuonna 2007 nimi vaihtui nykyiseksi, ja vuonna 2009 seura oli jo pääsarjassa. Nykyinen Olimpija Ljubljana pitää itseään konkurssiin menneen jatkona, mutta tästä ei ole ollenkaan yksimielisyyttä.

Olimpija Ljubjanalla on ollut nimenmuutosten ja sarjanousujen lisäksi aikamoisen paljon muutenkin säpinää. Joukkueella on ollut 17 eri päävalmentajaa pääsarjanousun vuonna 2009 jälkeen. Liverpoolin ex-pelaaja Igor Biscan johdatti joukkueen päävalmentajana viime kaudela tuplaan, mutta sai kuitenkin potkut, kun hänelle tuli seurajohdon kanssa ristiriitoja. Seuraava päävalmentaja Stolica sai potkut jo heinäkuussa. Nykyisen valmentajan nimi on Linta.

Olimpija Ljubljana menetti kesällä kaksi viime kauden avainpelaajaa. Toppari Uremovic lähti Venäjälle, eikä paras maalintekijä Ricardo Alveskaan jatka seurassa.

Olimpija pelannee 4-3-3 -muodostelmassa. Miehistö on taitava, niinkuin Balkanin alueen joukkueilla on tapana olla.

Olimpija Ljubljanan mahdollinen avaus: Vidmar, Ilic, Zarifovic, Maksimenko, Stiglec, Savic, Kapun, Tomic, Kronaveter, Crnic, Kadric

HJK:n mahdollinen avaus: Rudakov, Sumusalo, Patronen, Obilor, Rafinha, Annan, Mensah, Yaghoubi, Dahlström, Riski, Klauss

 

 

Unibetin kertoimet otteluun ovat 1.90 – 3.40 – 3.80. Alle 2.5 maalia saa kertoimeksi vain 1.65. HJK lähtee varmasti hakemaan jälleen hyvin vähämaalista ottelua, se haluaa tuoda ratkaisun Helsinkiin, vaikka BATE:a vastaan tämä ei onnistunutkaan. Mestareiden liigan karsinnoissa Qarabagia vastaan Olimpija ei tehnyt yhtään maalia ja päästi yhden. Alle 1.5 maalia saa Unibetilta tähän otteluun kertoimeksi 3.05, ja sen voi pienellä pelata.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä