Peru - Brasilia 22.6.2019, kotiyleisö on buuannut brasseille koko turnauksen ajan

Avausottelun Brasilia voitti melko vetelän pelin jälkeen 3-0. Toisessa se pelasi paremmin, mutta ei saanut palloa maaliin niin, että se olisi vielä hyväksyttykin. Buuakset raikuvat stadionilla.
Peru - Brasilia
Kesäkuu 22,2019
22:00

Copa American isäntämaa Brasilia jäi viime ottelussaan maalittomaan tasapeliin Venezuelan kanssa. Kotiyleisö buuasi, joten pitkä on vielä brasseilla matka mestaruuteen. Avausottelussaan Brasilia voitti Bolivian 3-0, ja silloinkin brassiyleisö vihelsi omilleen.

Perukin on kahden ottelun jälkeen neljässä pisteessä. Sen avausottelu oli myös maaliton tasapeli Venezuelan kanssa ja seuraavassa se voitti Bolivian 3-1. Eli hyvin tasaiset ovat joukkueiden tulokset olleet.

Peru pelasi Venezuelaa vastaan viimeiset viisitoista minuuttia miesylivoimalla, mutta silti maali jäi tekemässä. Toisessa ottelussa Perulla oli sitten kovat paineet saada tulosta Boliviaa vastaan. Peli ei aivan mennyt suunnitelmien mukaan, mutta lopputulos oli kuitenkin kolme pistettä Perulle. Bolivia-ottelussa Peru oli hyvä aivan alkuminuutit, mutta muuten joukkue oli hyökkäyspäässä kovin vaisu. Bolivia meni ottelussa johtoon hieman kyseenalaisella rankkarilla.

Tappioasemassa Ricardo Garecan valmentama Peru alkoi pikku hiljaa saada rytmistä kiinni. Tasoitus tuli ennen puoliaikaa, kun ikääntyvä kärkimies Paolo Guerrero teki maalin ja näytti, että vielä vanhasta miehestä löytyy.

Guerrero oli mukana Farfanin johtomaalissakin. 3-1 -lukemat teki sitten Flores aivan ottelun viime sekunneilla, kun Bolivia haki kovalla riskillä tasoitusmaalia.

Brasilialla kokoonpano vaihtunee?

Peru ei ollut hyvä Boliviaa vastaan, ja kun Venezuela on suosikki omassa ottelussaan Bolivian kanssa, niin Perun on pakko lähteä hakemaan pistettä brasseja vastaan. Se tarkoittaa sitä, että Peru lojuu alhaalla koko joukkueen voimin ja yrittään turhauttaa Brasilian. Jos ottelu on puoliajalla tasan, niin kotiyleisö aloittaa buuaksen ja Brasilialla alkaa mennä peli väkinäiseksi.

Brasilia teki Venezuelaa vastaan kolme osumaa, mutta kaikki hylättiin. Se pelasi paremmin kuin Boliviaa vastaan, mutta jäi silti nollille. Jos Brasilia olisi tehnyt yhdenkin hyväksytyn maalin, niin se olisi jo kuivilla lohkosta, nyt sen täytyy vielä pelata tosissaan. Tasuri riittää brasseille jatkopaikkaan.

Brasilialla on isoja ongelmia hyökkäyspäässä. Vaikka se pelasi Venezuelaa vastaan paremmin kuin avauksessa, niin silti se sai aikaan yhden hyväksytyn kudin kohti Venezuelan maalia. Toisaalta sen puolustus on ollut varma. Brasilialla ei ole enää Neymarin poissaollessa loistavia hyökkäyspään taitureita. Heitä brassiyleisö kaipaa. ”Jogo bonito” eli kaunis jalkapallo syntyi, kun kentällä pelasi legendoja Pelestä Zicoon ja Vavasta Socratesiin, mutta nyt näitä hahmoja on vähemmässä.

Boliviaa vastaan Brasilian päävalmentaja Tite laittoi Fernandinhon ja Casemiron keskikentällä puolustaviksi pelaajiksi, mutta viime pelissä Arthur tuli Casemiron tilalle. Tämä pari jatkanee, muta kärkipäähän on tultava muutoksia. Gremiossa pelaava Everton on ollut hyvä tultuaan vaihdosta mukaan, ja hän voisi ottaa Ajaxin David Neresin paikan. Roberto Firmino on aloittanut kaksi edellistä, mutta nyt Gabriel Jesus tullee avaukseen.

Perun mahdollinen avaus: Gallese; Advincula, Zambrano, Abram, Trauco; Yotun, Tapia; Polo, Farfan, Cueva; Guerrero

Brasilian mahdollinen avaus: Alisson; Alves, Marquinhos, Silva, Luis; Casemiro, Arthur; Richarlison, Coutinho, Everton; Gabriel Jesus

 

Ottelun kertoimet ovat Unibetilla 10.50 – 4.75 – 1.34. Peru +1.5 saa kertoimeksi 1.79. Sen voi pelata. Etelä-Amerikan jätit eivät ole enää sitä, mitä joskus ennen. Vanha maine painaa brassien kertoimia.

Aseta vetosi