Peru - Tanska la 16.6.2018, Onnistuvatko Juutit nappaamaan täyden pistepotin?

Jalkapallon MM-kisoissa kolmas pelipäivä on tulossa kohti iltaa, kun vastakkain asettuvat Peru ja Tanska. Tiedossa on jo avauskierroksella lohko C:n jatkopaikkojen suhteen poikkeuksellisen tärkeä kohtaaminen, sillä Peru ja Tanska kamppailevat todennäköisesti vain toisesta jatkopaikasta. Ranska on menossa suurella todennäköisyydellä lohkovoittoon, sillä lohkon muilla joukkueilöa ei ole realistista mahdollisuutta jättää heitä lohkon kärkipaikan ulkopuolelle. Se tarkoittaa, että Perun ja Tanskan taisto nousee jo turnauksen alussa suureen arvoon.
Peru - Tanska
Kesäkuu 16,2018
19:00

Peru

Peru nappasi karsinnoissa lohkonsa viidennen sijan, ja sen avulla miehistö pääsi pelaamaan nousukarsintoihin Uutta-Seelantia vastaan. Lohkossa punavalkoiset keräsivät seitsemän voittoa ja tekivät yhteensä 27 maalia. Heidän hyökkäyspelaamisensa oli parempaa kuin esimerkiksi Argentiinalla, mutta puolustuksen laadukkuus ei ollut huippumaiden tasolla. Nousukarsinnoissa avauskohtaaminen Uutta-Seelantia vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta toisessa kamppailussa ”La Blanquirroja” nappasi kahden maalin voiton ja samalla paikan MM-kisoihin. Voiton arvoa nosti selkeästi avainpelaaja Paolo Guerreron puuttuminen kokoonpanosta.

Karsintojen jälkeen Peru on pelannut muutaman harjoitusottelun. Niistä ensimmäinen päättyi punavalkoisten voittoon Kroatiasta, kun taas viimeisimmässä taistossaan miehistö nappasi voiton Islantia vastaan. Kahteen edelliseen otteluun viisi maalia MM-kisoihin selviytyneitä nippuja vastaan on hyvä suoritus, kun otetaan huomioon ”La Blanquirrojan” taustalla valmistautumista häirinneet dopingongelmat. On myös hyvä huomioida, että edellinen tappio missä tahansa ottelussa on tullut viime marraskuussa. Erityisesti Jefferson Farfan on kantanut hyökkäyspäässä isoa vastuuta, kun kuusi maalia karsinnoissa tehneen Guerreron paluusta ei ole ollut tarkkaa tietoa.

Perun päävalmentajan Ricardo Garecan lempinimi on Tiikeri, ja vähän sillä tavalla Perun joukkue jalkapalloa pelaa. Kapteeni ja paras maalintekijä Paolo Guerrero on todellinen taistelija ja muutenkin kova jätkä. Guerrero jäi lokakuussa 2017 kiinni huumetesteissä, kun hänen näytteestä löytyi kokaiinia. Guerrero väitti kivenkovaa, että koksu tuli yrittteestä, ja kas kummaa, mies saa pelata MM-turnauksessa. Miksi Roman Eremenko ei kiinni jäätyään kertonut, että harasoo, vahvaa on venäläinen tee!

Peru pelaa jalkapalloa, jossa tärkeää, on se, että pallosta pidetään huolta. Gareca päätti ensin joukkueen pelityylin, ja sitten haki sopivat pelaajat.

Perun joukkue on melko tuntematon eurooppalaiselle futisfanille, vain muutama pelaajista pelaa Euroopassa. Hyökkääjä Andre Carillo on Watfordin miehiä, keskikentän Renato Tapia pelaa Feyenoordissa. Joukkueen mielenkiintoisin pelaaja on nuori laituri Edison Flores. 24-vuotias Flores pelaa Tanskassa Aalborgin joukkueessa, ja asiaa tuntevat sanovat, että piakkoin Flores siirtyy suurempiin ympyröihin.

Tanska

Tanska pelasi Perun tavoin nousukarsinnoissa, jossa ”De Rød-Hvide” onnistui kaatamaan Irlannin yhteislukemin 5-1. Juutit pelasivat ennen nousukarsintoja lohkossaan E keräten pisteitä toiseksi eniten heti Puolan jälkeen. Punavalkoiset onnistuivat maalinteossa 20 kertaa, ja puolestaan suurena vahvuuteena toiminut puolustuspelaaminen antoi vastustajille ainoastaan kahdeksan osumaa. Jo ennen karsintojen päättymistä oli selvillä, että matka vie vähintään nousukarsintoihin. Karsintojen viimeisellä kierroksella miehistö jäi tasapeliin voitettuaan ennen sitä neljästi putkeen. Suurimpana johtohahmona Christian Eriksenin merkitys oli valtava, sillä hän teki selvästi eniten osumia ja pelkästään Irlantia vastaan kolme maalia.

Kuluvan vuoden aikana Tanska on pelannut neljä harjoitusottelua. Niistä punavalkoiset ovat napanneet voiton Panamasta, tasapelin Chileä vastaan sekä tappiot Ruotsia ja Jordaniaa vastaan. Juutit ovat edellämainituissa taistoissaan vain kerran viimeistelleet enemmän kuin yhden maalin, mutta puolustuspelaaminen oli yhtä ottelua lukuun ottamatta laadukasta. Karsintaurakan jälkeen Tanska ei pelannut loppuvuonna kertaakaan, sillä joukkueelle haluttiin antaa levähdystauko nousukarsintaväännön jälkeen.

Vuosikausia Tanskan joukkueen keskushahmo oli Morten Olsen. Ensin 70- ja 80-luvuilla Olsen oli joukkueen avainpelaajia, johtaja ja kapteeni, ja sitten vuodesta 2000 vuoteen 2015 hän oli maajoukkueen päävalmentaja.

Nyt Tanskan joukkueen tärkein lenkki on Tottenhamin keskikentän Christian Eriksen. Eriksen on askeleen päässä supertähteydestä, tosin hieman hän on jäänyt seurakavereiden Allin ja Kanen varjoon.

Tanskan maajoukueen norjalainen päävalmentaja Åge Hareide sanoi muutama kuukausi sitten Eriksenistä: ”Kun näen loistavan pelaajan, annan hänelle kaiken vapauden käyttää taitojaan.”

Tämä tarkoittaa sitä, että Eriksen pelaa Tanskan joukkueessa kärjen takana, ja tekee mitä lystää.

Kyllä Tanskan joukkueesta löytyy Eriksenin lisäksi mainioita, lupaavia pelaajia. Chelsean puolustaja, 22-vuotias Andreas Christensen voisi olla matkalla kohti tähtipelaajan roolia. Samaten Tanskan kärkimies Nicolai Jorgensen kannattaa panna merkille. Jorgensen on nyt pelannut kaksi mainiota kautta Hollannissa Feyenoordin joukkueessa tehden maaleja säännöllisesti. 31 maaottelussa Jorgensen on osunut kahdeksan kertaa. Jorgensen saattaa hyvinkin syksyllä pelata isommassa liigassa.

Tanskan joukkue esiteltynä videolla:

Ottelukaupunki ja ajankohta

Perun ja Tanskan kohtaaminen käydään Saranskin stadionilla. Ottelu käynnistyy kello 19.00 Suomen aikaa. Stadionille mahtuu 45 000 katsojaa.

Ottelun katsominen

Yle omistaa edelleen MM-kisojen lähetysoikeudet, ja se tarkoittaa myös Perun ja Tanskan kohtaamisen esitettävän suorana lähetyksenä televisiossa ja Yle Areenassa. Kamppailua voi seurata myös tulosseurannan avulla ja radion välityksellä. Yle tarjoaa lähetyksiä suomeksi ja ruotsiksi sekä monella eri laitteella katsottavaksi. Studio-osuutta Perun ja Tanskan kohtaamiseen ei ole saatu vielä varmistettua, mutta asia ratkeaa piakkoin.

Näin pelataan

Peru ja Tanska tiedostavat varmasti lähtökohdat, joissa Ranska on lohkossa selvästi ylitse muiden. Materiaaliltaan juutit ovat hieman  "La Blanquirroja" parempi kokonaisuus. Molemmille miehistöille tappion välttäminen on ensisijaista, ja se todennäköisesti heijastuu ottelun tapahtumiin. Maalijuhlia ei varmasti odotettavissa, vaan koko avauskierroksen yksi tiukimmista kamppailuista. Kumpikin joukkueista pelasi aivan MM-turnauksen alla harjoitusottelun Ruotsia vastaan, ja kumpikin näistä peleistä päättyi 0-0. Unibet antaa kertoimen 3.05 sille, että ottelussa tulee alle 1,5 maalia. Sen voi kupongilla laittaa.

Aseta vetosi
BONUS: Bonus 100€ ilmaisveto
Pelaa nyt