Philadelphia 76ers - Chicago Bulls 19.10.2018, Bulls aloittaa kauden ilman Markkasta

Lauri Markkanen potee kyynärpäätään, muiden on pärjättävä ilman tulevaa tähtipelaajaa. Philly on varmasti latautunut kehnon avauksensa jälkeen.
76ers - Bulls
Lokakuu 19,2018
03:00

Chicago Bulls aloittaa NBA -kautensa, ja Lauri Markkanen istuu katsomossa kauluspaita päällä ja käsi paketissa. Saattaa mennä vielä kuukausi ennen kuin Markkasen oma kausi alkaa. Kauden alla harjoitusten levypalloväännössä tullut heittokäden vamma kestää pitkään parantua kunnolla.

Bullsin kaudesta uhkaa tulla vaisu, eikä siihen Markkasen kuukauden poissaolo juurikaan vaikuta. Viime kaudella Chicago sai kasaan vain 27 voittoa, se oli joukkueen kehnoin tulos 14 vuoteen. Tappioiden tankkaaminen on kehnojen joukkueiden taktiikka. Mitä huonompi vuosi, sitä parempi paikka kesän draft -tilaisuudessa. Tämä sama taitaa olla Bullsilla vieläkin edessä. Joukkueella ei ole vielä kasassa kaikkia osasia nousta taas vakavasti otettavaksi play offs -joukkueeksi.

Chicago Bullsin avausvastuksella Philadelphia 76ersillä on paljonkin kokemusta siitä, miten joukkuetta rakennetaan häviämällä. Philly oli vuosikausia liigan kehnoin joukkue. Kaudella 2015-2016 76ers hävisi 72 ottelua, ja se on kaikkien aikojen toiseksi kehnoin NBA-kausi. Pikku hiljaa Philly onnistui joukkueen rakentamisessa. Sillä on ryhmässä paljon nuoria ja taitavia pelaajia. Viime kaudella Philly pelasi jo pudotuspeleissä, Boston pudotti sen Idän konferenssisemifinaleissa 1-4. Aivan varmasti Philadelphian käyrä on ylöspäin, muutaman vuoden päästä joukkue on varmasti Idän finaaleissa.

Tämä kausi 76ersiltä tosin alkoi surkeasti. Avausottelussaan se hävisi Boston Celticsille peräti 87-105. Celtics -ottelua oltiin jo mainostettu esinäytöksenä kevään tulevalle Idän finaaliparille. Philly kyllä täysin jätti pelin kesken toisella jaksolla. Avausneljänneksen ottelu oli vielä tasan, mutta siitä eteenpäin Philly hävisi jokaisen neljänneksen selvästi.

Philly ei tietenkään ole näin kehno. Kun ottelun jälkeen Ben Simmonsilta kysyttiin, että mitä joukkueen pitää parantaa, niin Simmons vastasi: ”Kaikkea. Kaikkea. Kaikkea. Pitää saa ruoste pois.”

Surkeinta Philly Celtics -ottelussa oli alle 20 prosentin osumatarkkuus kolmosissa sekä 16 pallonmenetystä.

76ersin joukkueessa oli useampikin epäonnistuja. Vuoden 2017 draftin ykkönen Markelle Fultz osui vain kahdesti seitsemällä heitolla, kun taas JJ Redick tuli penkiltä mukaan ja teki 16 pistettä. Philly saattaa kotiavauksessaan Bullsia vastaan tulla uudenlaisella avauskokoonpanolla. Jos joku pelaaja on hivenenkin lämmin, niin hänelle varmasti tulee minuutteja.

Chicago Bullsin pelaaminen on joukkueen rakentamista. Viime draftin ykkösvaraus Wendell Carter jr pitäisi saada peliin mukaan. Ja takamies Kris Dunn, laituri Zac LaVine ja kesän hankinta Jabari Parker pitäisi jotenkin saada pelaamaan yhteen. Parker ei ollut harjoituskaudella kummoinenkaan pelaaja. Bullsin valmentaja Hoiberg on jo ilmoittanut, että 40 miljoonan dollarin ja kahden vuoden sopimuksen tehnyt Parker aloittaa kauden penkillä. Avauksessa ison laiturin paikkaa pelaa Bobby Portis.

Philadelphian mahdollinen avaus: Fultz, Simmons, Covington, Saric, Embiid

Chicagon mahdollinen avaus: Dunn, LaVine, Portis, Holliday, Lopez

 

Philadelphia on ottelussa niin suuri suosikki, että vetomarkkinakin tarjoaa oikeastaan vain tasoituskertoimia. Philly -11 saa Unibetilta kertoimeksi 1.88. Sen voi pelata. 76ers varmasti tulee surkean avauksen jälkeen kovalla latingilla kotiavaukseen. Bulls taas lienee pulassa omassa kauden avauksessaan.

Aseta vetosi

Viimeisimmät vihjeet vedonlyöntiin

Katso lisää vihjeitä